myspace'te başlamış olan gap born to rock yarışmasının şu ana kadarki katılımcıları arasında en iyisidir bence. acayip sağlam parçalar yapıyorlar, en azından süper sözler yazıp özgün bestelerle birleştiriyorlar ama hala neden çok kişi tanımıyor diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
kendine biraz daha inanması gereken bir grup sanırım.
öztürkçe bir kelimedir. ço domuz demek, ban ise işin ustası adam; yani çoban domuz güden adam anlamındadır. çocuk ise küçük domuzcuk anlamına gelmektedir. bu arada domuz hayvanının anavatanıda anadoludur. tıpkı afyonun anavatanının olduğu gibi. garip ama gerçek...
Kabul Ettim
Senle Hayat Böyle Sürecek
Ufak Tefek Hayalerin Peşinde
Kilitlendim
Beni Sabrım mı Sürecek
Ufak Tefek Hayalerin Peşinde
Herseyimi Verdim Sana diyorsun
Yalan şahidi Zaman
Sana Dunyaya yetmez oldum
Buyur Yerim Senin Olsun
Şu Çobanın dağları dururken
Yollara düşüpte ağlar mı
Ya da yollara düşerse
Geriye dönüpte bakar mı
olan insanı derinden yaralayan mustafa sandal şarkısıdır.
önemli bir kişi.
ancak sanayileşmiş ülkelerde mitik güzel bir figürken az gelişmişlerde topluluğu yönlendirenler için kullanılan bir metafor olmaya devam etmektedir.
boş zamanlarının çokluğu ve günlerinin büyük bölümünde hiç bir insan ile konuşmadıkları için düşünmek ve ruhani işlere oldukça fazla vakit ayıran insanlardır. bu yüzden bir çok din ve mit'e baş karakter olarak seçilen kişilerdir.
(bkz: paris)
(bkz: hz isa) *
biz her zaman isimli süper şarkısını yayınlamış olan grup. yakında internet üzerinden yayınlayacakları ikinci albümlerine ilk bakış olarak da düşünülebilir bu şarkı. buyrun şu da linki;
çoban resmi kurumlarda sığır besicisi ismi ile anılmaktadır. Çobanlık yapabilmek için resmi kurumlardan sığır besiciliği sertifikasına sahip olunması gerekmektedir.
türkiye ilerleyen yıllarda çoban yokluğu çekecektir. bir çobanın maaşı 32bin lirayı aşacaktır. bu kadar fazla sığıra çok az çoban mevcut.
acilen üniversitelerde gerekli bölümler açılıp diplomalı çoban yetiştirilmeli.