Girişteki tütün dükkanı meşhurdur ;
Captain black, djarum, golden virginia ve daha birçok meşhur kaliteli tütün markaların ürünlerini gönül rahatlığıyla uygun fiyatına bulursunuz.
Taksime gidiyoruz diyince psikolojik olarak begenmediğim ama beyogluna çıkıyoruz dersek kesinlikle olacagım mümkünse hafta içi ve alemi bilen hiç değilse 10 senedir rakı kullanan ekiple güzel zaman geçirilen tarihi yerlerdir.
Şu anda üst katında yangın patlak vermiş tarihi mekan. Tweeter'da bir bilgi seli var ki sormayın gitsin, herkes bir şeyler yumurtluyor.
Belli olmaz, ramazan günü içki içilen mekan mı olurmuş deyip gaza gelmiş yobaz bir fetocu da başlatmış olabilir, Sivas Madımak'tan sonra her şey beklenir bu kekolardan.
Onu bunu bilmem , daha içeri oturup 2 tek atmadan, kapıdaki o şahane görüşüyle beni sarhoş etmiş mekandır berber. Tabi bir de istiklal'in o büyüsü varki... Alıp beni farklı diyarlara götürüyor sözlük... Ah ulan...
bi şubeside bağdat caddesinde..taksimdeki kadar olamasada anadolu yakasındaki çiçek pasajını seven insanlar için güzel bi yer. hele bide akordion, keman ikilisi çıktımı sahneye Alllaah tutmasınlar kimseleri..
Bursa sınırları içerisinde olan çiçek pasajına girerseniz, içerken susayın diye envai çeşit beleş meze getirirler.
2 kişi kerameti 1'er bira içtik, 1 tencere mısır yedik. böyle de hayvanız işte.
Edit; heykelin altında, yıkılan bağkur binasının olduğu caddede. tam adını bilemedim şimdi, karşısında ise bursa'nın meşhur meyhanelerden oluşan ve yine adını hatırlayamadığım sokağı var. yarın detaylı bilgi ile editlerim.
içki içilebilecek olan nacizane yerlerden birisidir .
yukarıdan uzanan ısıtma şeklindeki borular , içilen içkinin ikiye katlanmasını sağlasada ,
tadından yenmeyen bir yerdir .
bursaspor taraftarlarının özellikle maç günleri altıparmak caddesi ve çiçek pasajını amsterdama çevirdiği güzide mekan. başka takımlı olan bile boynunda bursaspor atkısı ile çıkıveriyor.
girişindeki sağlı sollu taburelerde bira içmenin keyfi başka olan mekan. restaurantlarında fena ittiriyorlar zaar. iş çıkışı eve gitmeden iki bira içeyim fazla kalabalığa da bulaşmiyim diyorsanız birebir.
istanbul işgal altındadır. özellikle fransız askerler beyoğlunu mesken tutmuşlardır.bu dönemde bolşevik ihtilaliyle beraber beyoğluna göç eden rusların hanımları cadde de çiçek satarak hayatlarını kazanmaktadırlar. fakat güzel rus hanımları fransız askerler tarafından o kadar rahatsız edilirler ki çiçek pasajı denilen pasaj içine sıkışıp kalırlar. o gün bugündür orası çiçek pasajıdır.
bursaspor maçından 1-2 saat önce kesinlikle gidilmesi gereken mekan. güzel kafayla, bursasporlu olmasanız bile bağıra bağıra tezahürat etmenin zevki bir başka
eski adı "cite de pera" olan çiçek pasajı, 1856 da italyan mimar michel capello tarafından inşa edilmiştir.ilk esnafları yüzünden çiçek pasajı adını alan yapı, bugün çok sayıda restorana ev sahipliği yapmaktadır..
istanbul beyoğlu'nda bulunan, eskiden gerçekten çiçekçilerin sahibi olduğu, çiçek sattıkları, şimdilerde ise içkili restoranlardan oluşan pasaj.
eskiden daha cazip olan bu yer, şimdilerde pahalı fiyatlarında ötürü daha az uğranan bir yer haline gelmiştir.
özellikle okulları o civarda bulunan liseli gençlerin genelde cuma günleri okul çıkışı uğrak yeridir.
hele bir de çalgıcılar musallat olursa yandınız.. o yüzden ya şarkı bilmiyor ya da takmıyor tavrı çok işe yarar.