amerikan cizgi roman sektörü daha cok gercekci cizimleri, olağan üstü karakterlerle kullanırken, avrupa bu konuya daha stilist çizimler, ve daha gerçekci konular ile yaklaşmıştır,japonyada ise bir yaşam tarzıdir.
Çizgi roman veya resimli roman, çizgi ile hikaye anlatmak için birbirini takip eden panellerin (çerçevelenmiş resim) kullanıldığı bir sanat türüdür*.
Türk çizgi roman kahramanları: Abdülcanbaz, Karaoğlan, Tarkan, Malkoçoğlu, Kara Murat, Hızlı Gazeteci, Ustura Kemal, Utanmaz Adam, Avanak Avni, Gaddar Davut, Vakur Barut, En Kahraman Rıdvan, Yüzbaşı Volkan, Kötü Kedi Şerafettin, Caveman, Haskoç Adam, Karabasan, Pırılkız, Şehir Köpeği, Ulçe, Kaptan Mirza, Donanma Kaplanı vs.
amerikan çizgi roman kahramanları (marvel comics):Avengers,Conan (Kull, Red Sonja),Hulk, Fantastic Four,Marvel Knights (Daredevil, Punisher vs.), Örümcek Adam,X-men, Ultimate Spider-man, Ultimate X-men
amerikan çizgi roman kahramanları(DC Comics):Batman, Superman
amerikan çizgi roman kahramanları(Diğer):Mandrake,kızılmaske
italyan çizgi romanları: Brendon Büyülü Rüzgar, Dampyr, Jonathan Steele, Julia, Kaptan Swing, Ken Parker, Nathan Never, Martin Mystere, Mister No, Teksas,Tex, Tommiks, Zagor
Avrupa çizgi roman kahramanları: Asterix, Corto Maltese, Red Kit,Tenten, Bob Morane
türkiyede talep görmeyişi ve sevilmeyişine şaşılacak bir olgu, üstelik eskilerini çok da uygun fiyata bulabilme imkanına sahipken. daha çok okunması daha çok sevilmesi dileğiyle.
ilk olarak 1930'larda temizlik eşyaları, gıda malzemeleri ile birlikte eşantiyon olarak verilen karikatürlerdir. önceleri bilinen karakterler üzerine yazılmıştır. romanların beğenilmesi üzerine hayal ürünü kahramanların** maceraları yazılmaya başlandı ve 1938 yılında 160 farklı çizgi roman çeşidi piyasada satışa sunuldu. 1945 yılında abd halkının %90 ı çizgi roman okur hale gelmişti.
Konuyu ve olaylar zincirini kesintisiz olarak resimleme yöntemiyle okuyucuya sunan roman türüdür. insana okuma alışkanlığı kazandırmasının yanısıra hayalgücünü de geliştirir. Benim için bir hayat tarzını ifade eder.
what iflerle, parallel universelerle, crossoverlarla marvel comicsın bir süre sonra zevkinizin içine edebileceği vakit geçirgeci. sayının birisini okurken "hımm bak bunun da hikayesi güzelmiş" diyip o kahramanın çizgiromanına atladınız mı sıçtınız. oradan başka bir evrene, oradan o karakterin "ya wolverine ile karşılasaydı" hikayelerine derken ömrünüzü yiyebilir aman dikkat.