çikolatalı ekmeğin kahvaltıda elinizde durmayıp zıplaması sonucu yeri boylaması ve sabahın mağdurluğu ve uyanmamışlığını pekiştirecek şekilde çikolatalı tarafının ortamı bombok yapması. düşen tarafının hep çikolatalı kısım olması bankodur zaten. yani güne iyi başlanmayacak surat asılacaktır.
allah aşkına biri de yüzde 50'den bahsetmesin. istatistik bilimi yanılmak için vardır zaten. şu çikolatalı ekmeğin sabah sabah düşündürdüğüne bak? usul usul yeri temizlemeli. küfür etmeden, ağzı bozmadan, sakinliğin dibine vurarak...
edit:çikolatalı ekmeği çikolata sürülmüş ekmek olarak algılayamamakta iyi bir başlık olur lakin ufukta karakter engeli gözüküyor.
hacı, geçenlerde kendimi uludağ sözlükteki anlaşılır başlığı anlamamak için o kadar kastım ki sonunda patlamışım.:)
ekmek dilimi iki yüzü sağa ve sola gelecek şekilde yukarıdan aşağıya tutulup moment alındığında çikolata sürülmüş yüzey diğer yüzeye göre daha ağır olacağı için moment noktasının çikolatalı yüzeye doğru kayması sebebi ile ekmeğin yere düşerken serbest düşüş yapılması koşuluyla çikolata sürelen yüzeye düşmesi garipsenmemelidir. *
(bkz: okulda öğrentiklerinin yaşamda işe yaraması)
yamulmuyorsam brainiac isimli muhteşem deneyler yapan programda bununla ilgili bir deneme vardı. onlar yağlı ekmeğin yere düşerken yağlı kısmının gelme olasılığını hesaplamışlardı. sanırım yağlı kısmın ağırlığı sebebiyle ekmeğin düştüğü yüksekliğe bağlı olarak, yağlı kısmın yere düşen taraf olma olasılığı daha yüksek diye çıkmıştı.
peşin düzenleme: bilimsel veri, önerme, sav, söz vs. içermez.
aslında hala yaşama şansı olan biricik çikolatalı ekmeğimizdir o bizim. o bizimdir, ancak...
efendim şimdi malumunuz çikolatayı ekmeğe hunharca sürmüyor muyuz? böle en az yarım santim kalınlığında. zaten ben okadar çikolata sürülmeyen ekmeğe çikolatalı ekmek demem arkadaşım. kakaolu ekmek bilemedin tatlı ekmek olabilir o. ama çikolatalı ekmek yiyeceksen sürmelisin en az bi yarım santim değil mi ya? sonra da efendim yok ben... neyse
şimdi hal böle olunca; yerle temas eden pislenmiş çikolatalar biz nazikçe ekmeğimizi alırken yere yapışıp kalacağından aslında hala ekmeğimizin üzerinde hijyenik çikolataların olduğunuda kabul etmemiz gerekir. *
hmm bu benzersiz lezzete asla hayır diyemiyorum.
bir belgesel kanalında ekmeğin yere düşerken hep o tereyağı ya da benzeri şeyler sürülmüş tarafına düşmesini araştırması sonucunda ağırlık merkezi gibi bir durumdan kaynaklandığı test edilmişti.
üzüntü sebebidir.Hem çikolatalı ekmeği kaybetmişsinizdir, hem de çikolatayı yerlere zeb etmişsinizdir.
Anneden azar işitme sebebidir. (bkz: oğlum dikkat et biraz)
ağırlık merkezi araştırma falan bir tarafa da, düşününce, açlığında verdiği etkiyle ağızdan belden aşağı bir cümle veya cümleler topluluğu çıkması kaçınılmazdır.
bir murphy yasasıdır.
öyleyse diyor ve aynştaynlığımı konuşturuyorum.
iki dilim çikolatalı ekmeği, sade tarafları sırt sırta gelecek biçimde birbirine yapıştırıp havaya atarsak, hiçbir zaman yere düşmeyip havada dönmeye başlar. buna bağlayacağımız bir düzenekle de sonsuza kadar tıkır tıkır çalışacak bir enerji kaynağı elde etmiş oluruz.