Çikolatayı senede kaç defa doya doya yiyorlar acaba diye akla gelen soru.
Öyle ya, bazı çocuklar şu markayı bazı çocuklar bu markayı sever.
Ya da bazısı sütlü, bazısı bitter sever.
Onun için ayrı marka ayrı çeşit alınır ve sonuç olarak kimse az sürdün çok sürdün hepsini sen yedin vb diye kardeşini yumruk atıp öldürmez.
Ailenin çocuklarına terbiye verememesinden kaynaklanmıştır. iki kardeş arasında yaş farkı az olduğunda bu tarz sürtüşmeler ister istemez yaşanıyor ancak bu olayda abi 21, kız kardeşi 12 yaşında. Çikolata için tartışıyorlar(?) küçük olan abisine vurup gözlüğünü yere fırlatıyor(??) abi de sinirlenip kız kardeşini yumrukluyor(???)
Yiyecek için birbirilerine girmeleri bi yana, benim ailemde de şahit oldugum, büyüğün şakalaşıp seni kızdırsa bile büyüğümdür diyip saygısızlık etmeyeceksin. Büyük olan ise kardeşini sevip kollayacak, yeri gelecek fedakarlık yapacak koruyacak. Kardeşler etle tırnak gibidir. Kedi köpek gibi değil.
Hatırlıyorum kardeşim ben yedi yaşımdayken dünyaya gelmişti. Üç dört yaşlarına geldiginde sütü kokusundan dolayı sade içemezdi biraz nesquik dökerdi annem. Ben de kakaolu içmeyi çok severdim ancak bitince kardeşim sade şekilde içemez sütünü diye kullanmazdım. Ben nasılsa sade de içebiliyordum. Bu aileyi örneklemekten kaynaklanıyor. Üniversiteyi kazandığımda sıkça ailemi ziyarete giderdim. Bizler gidince evde babamla annem yalnız kaldılar, sıkılıyor bizi özlüyorlardı. Ben de annemin yemeklerini babamın sohbetini özlüyordum. işte eve geldiğim bir gün sofraya oturduğumuzda babam anneme ekmeğin orta yumuşak kısmını böldü. Ben de annem kıtır sever dedim. Annenin damağı acıyor dedi sert ekmek yerken babam. Sonra yıllarca annemin, sofrada bize yeni alınmış taze ekmeği bölerken kendine sabahtan kalan ekmeği tavada ısıttığı geldi aklıma. Sert olurdu, öyle sevdiğini düşünmüştüm hep. Araya gitmesin diye yiyormuş, bize yenisini vermek icin eskisini kendi bitiriyormuş. Aile demek böyle bir şey büyükler fedakarlık yapar, kücükler sayar sever.