Yedikten sonraki oluşan bilinen durumlar yüzünden yanıbaşımdayken cok uzak düştüğüm gıda maddesi.
Buradasın dokunamıyorum çok saçma.. içim gidiyor yiyemiyorum çok saçma..
Resmen selvi boylum al yazmalım repliğini yaşıyorum.
Yüreğim kaydıysa günah mı?..
Çemene saplansam yardıma gelir misin?..
Elini tuttum sıcacıktı, yüreği elindeymiş gibi..(bazlama)
Elinden tutuversem benimle gelir mi?
Seninim işte, alıp götürsene beni..
pastırmanın dışını kaplayan ve kanımca pastırmaya tat veren, sadece pastırma ile tüketilmeyip ufak plastik kaplarda da bulabileceğiniz tadına doyum olmayan, ancak her güzel şey gibi bünyesinde bir kusuru bulunduran meze. yendikten sonra günler bile geçse kokusundan kurtulmak mümkün değildir. hem kendinize hem de etrafınızdakilere çemen kokulu zor zamanlar yaşatabilirsiniz.
ayrıca, sadece tadı ve kokusuntan bahsedip bir meze diyerek geçmek haksızlık olur. çemen, acılı oluşu nedeniyle bağırsakları uyararak sindirim işlemini kolaylaştırma, öksürüğü hafifletme, bayanlarda regl dönemini daha rahat geçirme ve afrodizyak* etkisi mevcuttur.
(bkz: doğal viagra)
yemek, yememek size kalmış ama benim diyeceğim kokar mokar tok tutar.
e hadi afiyet olsun.
baharatı, acıyı sevenler için mükemmel bir yiyecek. yemeklere de katılır, kahvaltıda da yenir hatta niye böyle sınırlıyorum ki; her an yenilebilir. muciti kim bilmem ama vatana millete harbiden çok büyük katkıda bulunmuş.
en ünlüsü tokat çemenidir. özellikle ercan üncü bandrollu olanı. evet kabul ediyorum biraz koku yapabiliyor ama ayarlayıp yeyin işte, bu tattan mahrum olmayın.
marketlerde çemenli pastırma ve çemensiz pastırma diye iki ürün satılır. çemensizler mantıksız bir şekilde çemenliden daha pahalıdır. bu konuyu detaylı algılamak için, üniversitede neden/sonuç ilişkili bir tez ile sunmak gerekir.