çeko

entry52 galeri2
    26.
  1. iş hukuku ve sosyal güvenlik uzmanlığına dayanan iibf nin yükselen bölümü...
    1 ...
  2. 27.
  3. iktisat öğrencilerinin kitabın kapağını açmadan geçtiği bir ders. bölüm olarak da iktisat ve ekonometri gibi bölümler yanında çerez muamelesi yapılır. mezunlarının ne olduğuna dair pek bir bilgi yoktur...
    2 ...
  4. 28.
  5. "aaa benim puanım tutuyo bunuuu!!" cümlesinin sonucunda ebeveynlerin geleceğin mesleği olarak nitelendirdiği hatta bundan emin olduğu, tesadüfi girilen, genelde pişman olunan, kolay okunan değerlendirildiği takdirde başarıya açık bir iktisadi idari bilimler bölümüdür..
    1 ...
  6. 29.
  7. çok kolay bir bölüm. okumaya değmez. bölümün öğrencisiyseniz asla o bölümden olduğunuzu itiraf etmeyin. okulun temizlik işleriyle ilgileniyormuş gibi yapın.
    yata yata ders geçiyor bu bölümde okuyanlar yahu! inanır mısınız tüm işletme, maliye, iktisat öğrencileri -diğer bölümleri bilemiyorum fakat yine de tenzih ederim- bütün derslere giriyorlar. 10 cm yukardan kafalarına düşse beyin kanamasından öldürecek kitapları satır satır okuyorlar ve sadece ama sadece 2 klasik soruyla karşılaşıyorlar finalde! kesinlikle umut'tan not almıyorlar. onların notu umut'ta ne arasın. zaten hemen hemen bütün hocaları umut'la davalı, ders notları satılamıyor yani.
    çeko seçmelisi diye bir kavram var hele, basitliğinden tiksindim bak, lafı bile basit. bunların arasında iş hukuku, türkiye'de sendikal hareketler, karşılaştırmalı çalışma hukuku falan var. mutlaka bu derslerden almalı diğer bölüm öğrencileri. özellikle pir ali hoca deneyimi öneriyorum ben.

    çeko okuyup da zorlanan gerizekalılar var bir de ay iyrenç!
    4 ...
  8. 30.
  9. herkesin basit görüp hatta aşağıladığı bir iibf bölümüdür. ancak bilmezler ki asıl zekilik kolay bölüm okuyup çok para kazandıran işlere girebilmekte..özellikle insan kaynaklarının günümüzde göstermiş olduğu gelişmenin meyvesini en çok yiyecek olan bölümdür.
    1 ...
  10. 31.
  11. bizzat okumuş olduğum bölüm. aşağılanacak kadar basit okunacak kadar da mükellef bir bölüm değil. ayrıca neden zor dediklerini hala anlamış değilim. kim ne derse desin kolay bir bölümdür! ha sözel dersler güncel konular ve hocaların sakatlıkları üçlemesini göz önüne alırsak geçilmesi zor olan dersler olduğu doğrudur. ama genele yaymamak lazım.
    2 ...
  12. 32.
  13. mülkiye'de her inek bayramında itin götüne sokulan bölüm. derslerde "hocam hitler kaç kişi" ve tahtada v.i. lenin ismini gören bir kızın "hocam bu altıncı lenin mi" gibi sorularının uçuştuğu rivayet edilen, ölü doğmuş bölüm. mülkiye'de lakapları ameledir.
    0 ...
  14. 33.
  15. Hepsinin aynı kapıya çıktığı iibf fakültesinde neden ezilir bu kadar şu bölüm anlamam. Madem iktisatcısının zorlanıyosun Çekoyu kıskanıp ' ne kolay dersleriniz var' diyeceğine otur dersini çalış. Ziraa ilerde birgün o hor gördüğün çekocuyu aynı bankada çalışırken belki senden daha yüksek maaşları aldığını gördüğünde biraz düşüncen değişir hani.
    1 ...
  16. 34.
  17. çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri.

    Çalışma hayatının özünü teşkil eden işçi-işveren, sendika, toplu pazarlık, sosyal güvenlik,
    sosyal siyaset, işçi sağlığı ve iş güvenliği, çalışma psikolojisi ile personel yönetimi gibi
    konularda çalışan, araştırmalar yapan kişileri yetiştiren bölümdür.

    bölümün olduğu fakütelerin listesi ise şöyledir ;

    Anadolu Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Eskişehir,
    Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi,
    Cumhuriyet Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Sivas
    Çanakkale Ondokuzmayıs Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi
    Dokuz Eylül Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi izmir,
    Gazi Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Ankara,
    istanbul Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi
    Karadeniz Teknik Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Trabzon
    Kocaeli Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi
    Marmara Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi istanbul,
    Muğla Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi,
    Pamukkale Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi, Denizli,
    Sakarya Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi,
    Süleyman Demirel Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Isparta,
    Uludağ Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Bursa.
    1 ...
  18. 35.
  19. kesinlikle sözel zekası kuvvetli, hukuksal konulara ilgisi olanların seçmesi gereken tamamen güncel konu ve olaylarla ilintili zevkli bir bölümdür.
    0 ...
  20. 36.
  21. adını çelik konstrüksiyon olarak açanları gördükten sonra yerlere yıkıldığım bölümdür.
    0 ...
  22. 37.
  23. ekonomiye ilgisi olup sakın yazmayın diyeceğim bölüm iktisatçı olsanız okulun başından sona kadar iktisat öğrenir iktisatçı sıfatı alır çıkarsınız işletme yazsanız aynı şekilde işletme dersleri alır işletmeci olursunuz muhasebe yazsanız muhasebeci olursunuz fakat bu bölümde biraz iktisat biraz işletme biraz hukuk biraz da muhasebe katıp bölüm açmışlar 3 ve 4. sınıftada sizi sendikacı yapmaya çalışıyorlar 3. sınıfım ciddi ciddi okulu bırakmayı düşünüyorum.. mezun olunca yabancı dil bilgisayarın yoksa mümkün değil işe giremezsiniz zaten bu ülkede yabancı diliniz iyi olsun diplomanızda çöpçülük bölümü yazsa bile iş bulursunuz üzüldüğüm nokta ailemin o kadar emek harcadığı ve benim bir bok olacağımı sanmaları ama şu an anladım ki bu bölümden mezunsanız hiçbirşey değilsiniz..
    1 ...
  24. 38.
  25. okuduğum bölüm... bir ara uzunca bir entry döktürücem buraya ama şimdilik söyleyebileceğim neden okuduğumu bilmediğim. yani elimde başka fırsat olsa bırakacağım. başka bir fırsat yaratabilir miyim, geç mi kaldım, bir tane hayatım var onda da bankada falan mı çalışacağım, daha kötüsü çalışabilecek miyim hiç birini bilmiyorum. tek bildiğim hayallerimden uzak olduğum. ha bir de; paranın gözü kör olsun.
    1 ...
  26. 39.
  27. mezunu olduğum, insanların büyük çoğunluğu tarafından bilinmeyen,4 sene boyunca sordukları halde siz mezun olduktan sonra bile hatırlanmayan, 'sen ne okumuştun, çevre ekonomisi mi, heaa mezun olunca ne yapıyorsunuz, nerede çalışıyorsunuz siz?' sorularına maruz kalınan, tüm bunlara rağmen iyiki de okumuşum dedirten bölümdür.
    Güzel bölümümle alakalı çok sayıda anım olmasına rağmen bu alanda birinciliği hiç birine bırakmayacak olan şu anımı paylaşmak isterim:

    Sanırım son sınıftaydık, kıyafet mağazalarından birindeydik ve arkadaşım da kıyafet denemek için kabindeydi. (nam-ı diğer: mendilim yok * ) ben de oturup onu bekliyordum, o sırada bir teyze geldi yanıma oturdu, başladı konuşmaya. sonra diyalog şu şekilde gelişti:
    -kızım sen ne yapıyorsun, okuyor musun , çalışıyor musun?
    +okuyorum teyze
    -aa öyle mi ne okuyorsun?
    +çalışma ekonomisi
    -aa biliyorum ben o bölümü iş kanunu falan görüyorsunuz siz değil mi?
    +evet evet teyze onları görüyoruz.( bilen,anlayan birinin çıkması, hele de bunun yaşça büyük bir teyze olmasından dolayı mutlu bir ifade bende.)
    -oğlumun bir ara çalışma ekonomisi okuyan bir kız arkadaşı vardı sonra oğlum beğenmedi kızı. (küçük gören bir ifadeyle)yani sonuçta benim oğlum kamu yönetimi okudu. (allasen kamu yönetimi nee?!! aynısının laciverti değil mi,adam sanki tıp okuyor bu ne hava?! sanki kaymakam oldu, bankada çalışıyormuş hasbam)
    +aslında çok da bir fark yok ama teyze aynı fakülte sonuçta... (savunmadayım,çaresizce)
    (sonra, sanki sadece laf sokma adına yanıma gelmiş olan bu teyze kalkmaya yeltenir)
    -olsun olsun kızım üzülme ama karşıdan bakınca tıp okuyor gibi duruyorsun. *
    (teyze ne yapmaya çalıştı, amacı neydi, lafı soktu kaçtı, 'üzülme tıp okuyor gibisin' bu nedir ya, iltifat mı etti hakaret mi. bunlar da hala unutamadığım türden sorular)

    (bkz: bu da böyle bir anım) paylaşmak istedim.
    5 ...
  28. 40.
  29. dershanecilerin beni sözel ağırlıklı bölüm diye kandırdığı, matematik ve iktisattan bütünlemelere kaldığım canım bölümüm.
    1 ...
  30. 41.
  31. 42.
  32. gidip gitmemekle kararsız kaldığım bölüm.

    iş olanakları çok diyolladı ama.
    1 ...
  33. 43.
  34. x kişisi: üniversite ne zaman bitiyor?
    ben: bitti.
    x kişisi: ne okumuştun sen?
    ben: çeko
    x kişisi: ne o? çevre ekonomisi mi?
    ben: çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri
    x kişisi: hıııı. ne oluyosun okuldan sonra?
    ben: ekonomist.
    x kişisi: kaç yıl o? 2 yıllık mı?
    ben: 5 yıl. ( bu zamana kadar küçümser bir tavırla sorular soran x kişisi 1 sene hazırlığı bilmediğinden dolayı dehşet içerisinde kalır. )
    x kişisi: uuuuu iyimiş be.
    2 ...
  35. 44.
  36. marmara üniversitesi'ndekinden mezun olduğum bölümdür. iyi ki girmişim diyorum, çok şey kazandırdı. hem eğitimcilerimiz hem de çok farklı ve çeşitli tonla arkadaş sayesinde sanırım. ama hayatımdaki en radikal değişimi, doğduğumdan beri sağcı bir ailede yetişmiş olan beni, sol görüş çerçevesinden hayata ve olaylara bakmayı öğreterek sağladı. içeriği gereği endüstri ilişkilerine işveren açısından değil, her daim işçi ve emekçi açısından bakmayı öğretti. bu sebeple s.ksen patron olamayacağım sanırım. bu ciddi değişim ilk yıllarda afallatsa da, yıllardır duyduğum, bilinçaltıma kazınan düşünce ve görüşleri sarsarak sersemletse de 5 yılın ardından * * dönüp baktığımda iyi ki gelmişim, iyi ki bu farklı görüşleri görmüş, öğrenmiş, bu farklı insanlarla arkadaş olmuş ve hayatıma dahil etmişim diyorum. bu geniş perspektifi kazanmamı sağladığı için, beni, bu bölümü tercihlerim arasına koymaya ikna eden dershane * öğretmenime şükranlarımı sunmayı bir borç bilirim. *
    2 ...
  37. 45.
  38. 10 derste kapitalizm, kapitalizm'in kısa tarihi, feodal toplumdan 20. yüz yıla gibi kitapları okumadan kolay kolay mezun olamayacağınız bölümdür.

    sonra da elinizde diplomayla anne ben kapitalist oldum diye evinize gidersiniz.
    0 ...
  39. 46.
  40. yazayım mı yazmayayım mı diye düşünüp durduğum bölüm.
    en çok takıldığım nokta ise şu: biri "bölüm bitince kapitalist/işçi düşmanı olursunuz" diyor
    biri de, "bu bölüm bana işçinin-emekçinin yanında durmayı öğretti, solu sevdirdi" diyor.
    Ne oluyor anlamadım cidden. ona göre tercih yapacağım. *
    0 ...
  41. 47.
  42. 4 sene boyunca anti emperyalist ve işçinin yanında olmayı öğretip mezun olunca kapitalizmin kucağına atan bölüm.

    (bkz: çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri)
    1 ...
  43. 48.
  44. okuduktan sonra pek bir şey olacağına inanmadığım, hobi olarak okunabilecek bir bölüm. şahsen böyle öyle yapacağım. 3. üniversite olarak sırf zevk için okuyasım var. zaten geçmişte yüzde seksenini aldığım eğlenceli dersleri var.

    http://iibf.gazi.edu.tr/p...leri-bolumu-dersleri-3780
    0 ...
  45. 49.
  46. Karma bir iibf bölümü olup -özel olarak- çalışanların; iş ve sosyal güvenlik hukuku açısından haklarının yanı sıra psikolojik ve sosyolojik olarak da incelendiği bölümdür.
    1 ...
  47. 50.
  48. oldukça farklı ders çeşitleri ve sınıflandırılması olan bölüm. örneğin ben 2. sınıfta pskikolojiye giriş dersini 5 krediden alıyorum ama çalışma ekonomisi dersini 4 krediden. psikoloji dersini bir daha görmeyecek olmama rağmen.

    staj yapılmak istenilse hangi kurum ve kuruluşlarda ne yapacak sorusunun cevabını henüz bulabilmiş değilim.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük