Telefon>diğer tüm önermelerin toplamı. Sokağa çıkınca sayın bakalım, gerekli gereksiz kaç insanın elinde telefon var. Kaç insan vaktini telefona harcıyor.
Mutsuzluk ve sürekli mutsuz olacak şeyler bulabilme eh bi de vücut geliştirme ben de yapıyorum ama veba gibi bir şey bu yapmayan da laf ediyor ama illa ki bi muhabbeti dönüyor yani ortamlarda.
bilmiyorum diyememe hastalığıdır. hepimiz her şeyi çok bildiğimiz için bildiğimizi sandığımız şeyleri gerçekten bilenlere sormayıp hiçbir şeyi düzgün yapamıyoruz. hiçbir şey düzgün gitmeyince de işte sonuçları aşırı azotlu oluyor.
bireyler arası anlaşamamazlık güvensizlik paylaşımsızlık bu devirde kimsenin kimseye güveni yok ve aç susuz kalacak olsan bir bardak su verecek insan yoktur.
Açık ara farkla teknoloji bağımlılığı. Şu sıralar sosyal medyasız tuvalete bile gidemez haldeyiz. Yediğimiz zeytine kadar çekip atıyoruz. Lafa gelince olgun insanlar gibi konuşuyoruz ama normalde iki kelimeyi bir araya getiremiyoruz. Anlayışsız, empatisiz bencil insanlardan başkası değiliz. Aciziz. Olmak istediğimiz insanlar gibi davranıyoruz. Ama olamıyoruz. Bunlar kesinlikle birer hastalık. yenmek için kabullenmek gerek.
Teknoloji.
Evet, hele ki iletişim alanında ki teknoloji...
Cahil okumayan düşünemeyen ve muhakeme yeteneği olmayan toplumlarda teknoloji popüler kültür ile etkileşime geçerek en büyük tehlikeli virüs (vanminitlan, veba bakteridir, virüs değildi özür) halini alıyor.
Sonuç olarak; doğrulanmayan tartışılmayan düşünülmeyen bilgi cehalet olarak insanlar arasında yayılıyor.
Ve bu toplumlarda idareci olan güç teknolojiyi silah ve propaganda aracı olarak da kullanıyor.
Sonuç: teknoloji, burnu boktan kurtulmayan topluma yol açıyor.
birbirimizi dinlemiyoruz. dinlesek bile anlamak için değil, kıyıda köşede tozlanmış ve eskimiş bir nezaket kuralını biraz parlatıp tekrar eski yerine koymak için dinliyoruz.
homo sapiens sapiens. yani düşündüğünün de üstüne düşünebilen insan. ama sadece lügattaki adımız bu. sadece lügattaki.