Çatalca Köyü Hakkari ilinde yer almakta olup, Şemdinli Köyleri semtinde bulunan Çatalca Köyü Şemdinli ilçesine bağlıdır.Çatalca Köyü haritası konumu ise 37° 23' 37.0176'' Kuzey ve 44° 34' 30.4572'' Doğu gps koordinatlarıdır. Çatalca Köyü bağlı olduğu Şemdinli ilçe merkezine 10 kilometre mesafe uzaklıktadır. Çatalca Köyü Hakkari şehir merkezine mesafesi ise yaklaşık 77 kilometredir.
istanbul ilçesi demeye bin şahit lazım olan ilçe, neresinden tutarsan tut elinde kalır sosyal bir alan sıfır, insanı sıfır, merkezi 1,2 caddesi olan oda tavuk dönercilerden başka bişe bulunmayan biyer, burada yaşayan insanlar istanbulda yaşamadıklarını kabullenmişler zaten beylikdüzü büyükçekmece bile giderken istanbula gidelim derler, geneli macır trakya insanı yunanistan bulgasitan göçmeni çingeneside boldur, şehir içinde bankalar hariç kurumsal bir tek yer dominos pizza vardık oda yeni açılmıştır, ne lcw ne defakto ne bilmemne hiç bişey yoktur halkı kazıkçı çatalca esnafına mahkum bırakılmıştır, ne hikmetse onlarda bu durumdan memnundur. yaşanmak istenilen son yerlerden.
sarışın, renkli gözlü, topuklu ayakkabılı, havalı genç kızlarımızla dolu bir ilçe.Bu sevimliliğin yanında doğası da ayrı bir güzel.
mesela havuza doğru inildiğinde * oksijen manyağı olarak pikniğinizi yapabilirsiniz. Gösteriş düşkünlüğüne değinmiyorum yavrularım. Dede parası ile genç erkeklerimiz güzel işlere imza atmışlardır.
Alkol almayanını da biraz zor bulursunuz.
ito Çok programlı lisesi önünde de geniş bir erkek kuyruğuna rastlayabilirsiniz.2002 yıllarında Taner pastanesi bu gençlerimize kucak açmış, buluşma mekanı olmuştur.
Birbirini tanımayan yoktur, yabancı kişileri henüz bağrına basmamıştır. bu sebeple ahmet'in oğlu ile ayşe,gül'ün kızı ile süleyman evlenecek vakaları da çoktur. *
istanbul'un arka bahçesi. gizlidir genelde, çoğu insan bilmez, bilse bile gidip görmez. mangal için birebirdir. millet için bir aktivite olan mangal biz çatalcalılar için sıradan bir öğlen yemeği tadında geçer...
hunlar'la başlamak üzere tarih boyunca çeşitli dönemlerde, bizans'a akın yapan türkler'in uğrak yeri olmuştur. avarlar, bulgarlar, peçenekler çatalca'dan geçerek büyükçekmece'ye inmişlerdir. akınları kesmek için imparator anastasius, evcik iskelesi'nden silivri'nin batısındaki karınca burnu'na kadar uzanan surları yaptırmıştır.
çok tatlı bir ilçedir. küçük küçük bir sürü dükkanı vardır. merkezinde yürümek arabayla gezmekten çok daha keyif verici olmasına rağmen, gençlerin yarısından fazlası arabayla gezer. gösteriş merakı epey vardır. yemek dükkanları çok fazladır. hiçbiri de kötü yemek yapmaz. resmi kurumların konumları çok güzel yerlerdedir. yeni yapılan binalar ciddi anlamda güzel olmuştur. laik bir halkı vardır. insanları temiz kalplidir. kısaca güzeldir sevilesi bi yerdir. tribe girip istanbul merkeze uzak olduğu için, oralı olmasına rağmen ben çatalcadan nefret ediyorum diyen tipler de vardır. fakat ben çatalca nın yerlisi olmamama rağmen çatalca yı seviyorum. gidin görün. bi döner yiyin. güzel köfte salonları vardır oralara gidin. çay bahçeleri vardır sevimli sevimli. gidin yani. *
1926 yılında mustafa kemal'in emri ile, istanbul'a bağlı bir ilçe haline getirilmeden evvel; bir vilayet'idi. bugün yüzölçümü babında istanbul'un en büyük ilçesidir. en küçük ilçe güngören'in 10 katı kadar büyüklüğe haizdir.
annemin ailesinin yıllarca yaşadığı yerdir. girişindeki ali çavuş durağı adını köşedeki bakkalı yıllarca işlettiği için dedemden almaktadır. köyleri ayrı merkezi ayrı güzeldir ancak ne yazık ki o da modernleştirilmek adına betonlaştırılan ilçelerimizden olmuştur.
istanbul'un güzide semtlerinden sayılabilir. son 10 sene içinde kalabalıklaşan, yabancılaşan, güzelliğini kaybetmeye başlayan yaşadığım ilçedir. avrupa tarafında ki orman köyleri görülmeye değerdir. hafta sonları bu köyler malesef ki şehir içinden gelenler tarafından istilaya uğrar. bu ilçenin yerlileri misafirperverlikleri ile ün salmışlardır. şu an belediyesi cumhuriyet halk partisinden aday olup başkanlığa gelmiş çok sevilip sayılan eski öğretmenlerden(ki kendisi benimde öğretmenimdir) cem kara idaresindedir. yalıköy ve civar köylerinde kamp için çok uygun yerler bulunmaktadır.
çatalca otobüsünde bir gün:
otobüs tıklım tıklım,adamın biri otobüse hala binmeye çalışmaktadır.otobüs adamı alamaz ve devam eder,muavin şöyle der:
BASMAĞA YER YOK PiNMEĞE ÇALIŞIR.
tez zamanda tası tarağı toplayıp cep teli ve interneti atıp herhangi bir köyünde balıkçılık ile ormancılık yapmayı düşündüğüm, hiç görmeden içten gelen bir duyguyla sevdiğim ilçe.
yüzölçümü bazında istanbul'un en büyük ilçesi. aynı zamanda çocukluğumun geçtiği ilçe. sever miyim, sevmez miyim bilinmez fakat bir noktadan sonra sıktığı gerçektir.
Yüzölçümü itibarıyla istanbul'un en büyük ilçesidir, okur-yazar oranı da %99 civarındadır. hafta sonu ailece toplanıp gidilebilecek gezilebilecek piknik yapılacak bolca yeri vardır. doğup büyüdüğüm halen yaşadığım yerdir.
otuz dokuz istanbul ilçesi arasında 2009 yerel seçimlerinde dtp'ye bir oy bile verenin olmadığı tek yerdir.
ek bilgi :dtp'ye en az oyu veren diğer ilçe on iki oyla şile olmuştur.