çarşambadaki hukuk fakültesi

entry1 galeri0
    1.
  1. 19 mayıs üniversitesi hukuk öğrencisi kardeşlerimizce yazılan oldukça güzel bir hak arayışı, umarım hak ettikleri ilgiyi çekebilirler, yazı tarafıma ait değildir.

    #OMÜhukukmerkeze ruhu bitti mi, bir
    ilerleme kaydedildi mi, ruh gelip 3 defa vurdu mu tartışıp duruyoruz..
    Aslında o ruhu öğrenciler koklaya koklaya öpmekte. Biz OMÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri olarak size bilmediğiniz birkaç konuyu anlatmak için düşüncelerimizi bu beyaz kağıtta topladık. ilk olarak size fakültemizin, Samsun’un Çarşamba ilçesinde, merkez kampüse arabayla, tramvayla veya uçakla ortalama 45 km mesafede olduğu söylemek isteriz, tabi bu pek de önemli bir konuda değil sadece coğrafya bilgimizi vurgulamak istedik. "Merkez kampüse uzaklığından bize ne?" diyebilirsiniz. Haklısınız da, sonuçta kulüp etkinlikleri olmayan, sosyal etkinliklerden mahrum kalan, öğretmenlerin bile görev yapmaktan kaçındığı, ilçede rahat rahat gezmek için özel koruma ordusu tutan... (son örnek şakaydı) sizler değilsiniz belki, siz ya da sizler kendinizi daha iyi bir öğretmen daha iyi bir hukukçu ya da daha iyi bir doktor olarak yetiştirmek için okul dışında kendinize birçok şey kattınız ve bu katmış olduğunuz şeyler sizi daha iyi yaptı ve meslektaşlarınızdan farkınız var. Biz de, bizden alınan bu farklılıkları en doğal hakkımız olarak geri istiyoruz. Coğrafyamızın ne kadar güzel olduğuna dem vurduktan sonra size Çarşamba’nın bize kazandırdığı birkaç şeyden bahsetmek istiyoruz. ilk olarak okulun ve kız öğrenci yurtlarının etrafında gezinen saldırgan köpeklerden dolayı, birbirimizden ayrılmadan, el ele verip birbirimize güç vermeyi, zorlukları aşmayı öğretti. Kız arkadaşlarımız, hukukçular olarak kendilerini yasalarla savunmanın yanında, fiziksel olarak savunmayı da o kadar iyi öğrendi ki hukukçu olamazlarsa özel sektörde yakın koruma sporları eğitimi verebilirler. Kimlere mi? Tabi ki kendilerinden sonra gelenlere. Çarşambanın bize kattığı bir öğreti daha var: Hukukçu olmamıza rağmen yol problemlerinde artık hiç zorlanmıyoruz. Saatte bakarak aradaki yol ve zamanı hesaplayarak yurdumuza yetişiyoruz ve tabi ki zamları takip edip parasal hesabımızı doğru yaparak yontuluyoruz. Sonuçta yontulmadan öğrenci olunmuyor, sizi de yontmuşlardır. Yontmak deyince yalnış anlamayın bizi, iyi anlamda, sonuçta belediye bir şekilde para döndürmeli, ticaret işleri bunlar, kırılmaca darılmaca olmaz.
    Bir dileğimizi de buraya yazmak istiyoruz; sınavlarda daha çok yol problemleri ile zam problemleri çıksın. Çünkü biz bu sorularda usta olduk artık. Öğretilerimiz bunlarla bitmiyor tabi özlem ne demek onu da öğreniyoruz. Sabaha kadar açık kütüphanemiz olmadığı için, sevdiklerimizi bekler gibi bekliyoruz kütüphanenin açılışını. Bakın böyle öğrenciler de bulamazsınız, bizden söylemesi. Yeni çıkan telefonu özlemle beklemek varken, biz ne yapıyoruz sınav zamanı bile sabaha kadar açık olmayan kütüphanenin açılmasını bekliyoruz. Gerçi bu konuda mezun olma telaşesi içinde olan(!) 4. Sınıflar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Amfilerin sıkıcı havasından ayrı onlara geniş ve rahat koltukları olan konferans salonu sunulmuş kıymetini bilen yok. Derste bile uyuyorlar yahu! Hocalar niye not almıyorsunuz demeye korkuyor ona da bir bahaneleri var: aparat sehpalar küçükmüş..
    Çarşamba sayesinde sesli ortamda ders çalışmayı da öğrendik. Araba kornaları hakkında bile tez yazacak kadar bilgisi olan arkadaşlara sahibiz. Mesela ben eskiden araba kornalarını tek tip zannederdim, oysa yurdun önünden geçen arabaların kornalarından zamanla çözdüm ki onlarca farklı korna sesi varmış. Bir de güncel şarkıları Çarşambalı gençler sayesinde yakından takip ediyoruz yani sanattan da yoksun değiliz ara sıra yurdun önünde arabalar eşliğinde şarkılar bile söyleniyor. Bir de, sınav zamanı olunca değmeyin keyfimize.

    Sizden bir isteğimiz var, fakültemizde olan tek profesörümüzü koruma altına almak istiyoruz. Profösörümüz o kadar değerli ki başına bir şey gelir diye çok korkuyoruz. Biz diğer üniversitelerdeki hukuk fakülteleri gibi değiliz, öyle bizim de beşer onar profesörümüz olsun demiyoruz; elimizde olan tek nadide profesörümüz koruma altına alınsın istiyoruz, çok mu şey istiyoruz? istek kısmına geçmişken, diğer üniversitelerdeki arkadaşlarımız gibi çift anadal da yapmak istiyoruz. Fakülte binalarının toplu halde bulunduğu kampüste bir fakülteden çıkıp diğerine girmek istiyoruz.Biz rektörümüzle de tanışmak istiyoruz, Çarşamba'da aramızda görmek istiyoruz.Öyle özel olarak değil hiç olmazsa mezuniyet törenlerimizde görelim diyoruz. Böylesine güzel bir fakülteyi bize verdiği için ona teşekkür etmek istiyoruz. istiyoruz da istiyoruz.. Abartırsak söyleyin nolur. Biz de başka üniversitelerdeki arkadaşlarımızı gördükçe özeniyoruz işte. Neyse, özel insanlara sahibiz ama onları göremiyoruz bu bizim için büyük eksiklik. Çarşamba Belediye Başkanı bizimle yakından ilgileniyor, aramızda belediye başkanının gizli rektör olduğunu düşünenler bile var. Ben ise bazen ikinci evlat olarak köşeye atıldığımızı düşünüyorum sonra diyorum ki "Aman canım sen de çok abartıyorsun."
    Hukuk fakültesinin merkez kampüste yeni açıldığında Türkiyede ilk beş fakülte arasında yer alırken; şimdi ise son beşlerde olmamızın bizlerle alakası yok bunu da yazımızda belirtmek isteriz. Bu bize karşı yapılan bir ayıptır. Öğretmenler gelmek istemiyor, ders vermek istemiyorsa biz ne yapalım. Bir ara arkadaşlar arasında şarkılar besteleyip başka üniversitelerden profesör olsun, öğretim üyesi olsun çekmek istedik ama sanatsal anlamda sınıfta kaldık ama bizim dışımızda sınıfta kalan birçok kişi var ve onları da unutmamak lazım. Evet, biz bunları niye anlatıyoruz. Aklınızdaki soru bu değil mi? Bir amacımız yok aslında, sadece bilin istiyoruz. Gece başınızı yastığa, tüm bunları bilerek koyun istiyoruz; gözlerinizi tüm bunları bilerek yumun istiyoruz. içiniz rahat olsun istiyoruz. Biz öğrendik, öğreniyoruz ve öğrenmeye devam ediyoruz... Sevgi ve Saygılarımızla OMÜ HUKUK FAKÜLTESi ÖĞRENCiLERi..
    Aklınızdaki sorulara ek bizden de birkaç soru:

    1.Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz öğrencilerin
    ulaşım sorununa dikkat çekmeleri üzerine ne dedı?
    A) ister ulaşsınlar ister ulaşmasınlar
    B) Biz de öğrenciyken yol masrafımız olurdu
    C) Samsun-Çarşamba arası 20 dk yol zaten
    D) Ben bir şey demedim öğrenciler dedi

    2.AFBHF’nin taşınması konusu belediyece nasıl çözümlenmeye çalışıldı?
    A) Yargının yolu tutuldu
    B) Muhtarlarla görüşüldü
    C) Bu yılın yakıtları şimdiden alındı
    D) Çarşamba il, Samsun ilçe oldu

    3.Öğrencilerin aynı konuyu çözme çabaları ne oldu?
    A) Twitterda gündeme girmekle yetindiler
    B) Fakültenin bayraklarını yarıya indirdiler
    C) Vizelere çalıştılar
    D)Stockholm sendromuna tutuldular
    6 ...
© 2025 uludağ sözlük