çanakkale'ye giderken lapseki'den bir önceki yerleşim birimi. nerdeyse lapseki ile birleşmiştir. oldukça sakin bir yerdir. sahilinde 'kum gazinosu' ile bilinir. ayrıca çardak' tan gelibolu'ya arabalı motor bulunur, ancak lodosun hüküm sürdüğü havalarda kesinlikle tavsiye edilmez.
dört tane orta boy kazık yere çakılır. bunların üzerine kiriş şeklinde benzer kazıklar konur ve sazlarla bağlanır. etrafına ve üstüne saz demetleri atılır.
bu tip korunaklar karpuz tarlalarında kargaların karpuzları delip ziyan etmemesi için nöbet yeri olarak kullanılır.
antalyanın manavgat ilçesinde bir zamanlar* varolan, bildiğimiz yerden* yüksek, tahtadan yapılmış yaşam alanlarıdır*. bugünün yazlığıdır yani. bölge insanından buralarda belli bir dönem geçirenlere sorulduğunda aah aah vs. gibi özlem içeren tepkiler alınabilir**. zamanın turizm ve kültür bakanı erkan mumcu tarafından kötü göründüğü gerekçesiyle* yıktırılmıştır. şimdi yerinde ne var diye biriniz sorarsınız heralde. cevaplayayım; otel. evet sorgun ormanlarının kesilerek* yapılan oteller var*. bir kısmı sosyal tepki ile golf sahası yapılmaktan kurtarıldı. çok büyük bir kısmı yok pahasına robinson otel tarafından çevrildi*.
serbest çağrışım (bkz: çardak kebabı)
okul yemekhanesinde tanıştığım kağıdın içine sebze ve tavuk adına ne bulunursa atılmış pek doyurucu olmayan fırında yapılan bir garip yemek çeşidi.
trabzon'da gerçek pideden anlayanın tercih etmeyeceği yer.
yıllarca bu gazla fiyatlarını yükseltip servis ve lezzet kalitesini düşürdüler, o yuzden artık eskisi kadar revaçta değil.
bağcılıkta terbiye sistemidir. 50 cm aralıkla yapılır ve asmalar düzenli olmalıdır. soğuk yerlerde soğuk dibe çökeceğinden çardak terbiye sistemi kullanılmalıdır.