5-6 metrelik boylarıyla zürafaları benekli bir kuleye benzetebilirsiniz Zürafaların en uzun yerleri boyunlarıdır Boyunlarının uzun olması, ağaçların en üst dallarına kadar uzanıp oradaki filizleri ve bitkileri yiyebilmelerini sağlar Zürafaların, hiç çiğnemeden yuttukları bu dikenli bitkiler önce dört bölmeli midelerine gider Daha sonra bunları sindirmek için tekrar ağızlarına gönderir ve burada çiğnerler En sonunda da tekrar yutarak midelerinin bir başka bölmesine gönderirler
Ancak, burada çok ilginç bir ayrıntı var Biraz evvel bahsettiğimiz gibi zürafalar midelerindeki dikenli bitkileri çiğnemek için ağızlarına geri gönderirler Fakat, bu çok uzun bir yolculuktur Besinin mideden ağza gidebilmesi için, beneklinin yaklaşık 3-4 metre uzunluğunda olan boynundan yukarı doğru çıkması gerekir Sizin de tahmin edebileceğiniz gibi yemeklerin kendi kendine oraya çıkabilmesi mümkün değildir Peki, zürafaların bunu nasıl başardıklarını merak ettiniz mi? Hemen söyleyelim Zürafalar, besinleri yemek borusundan yukarı doğru çıkaracak asansör benzeri bir sisteme sahiptir.
Çift parmaklılar takımının, zürafagiller ailesine ait bir memeli. Zürafalar geviş getirirler ve en uzun boylu kara hayvanıdırlar. Boyları 6 mye kadar uzayabilir. Yeni doğan bir zürafa yavrusunun boyu 1,5 myi aşar.
Büyük sahranın güneyindeki savanlarda yaşarlar. Yüksek dallı ağaçlardaki yapraklarla beslenirler. Ön bacakları, arka bacaklarından daha uzun olan zürafaların sırtı arkaya doğru eğiktir.