Baris hemen simdi adlı mezopotamya eşeği hemen damlamış
içinde türk folkloru ve tarihi ile ilgili bir şey geçsin alakalı alakasız adamın dübürü hemen kaşınmaya başlıyor
iddiaya gelirsek olmayan olaydır oğuz kağan çin kaynaklarında hiung-nu olarak geçen devleti yöneten bizim Mete han yine çin kaynaklarında mao-tun olarak geçen kralın zamanla oğuzlar başta olmak üzere diğer türk unsurlar arasında efsaneleşmiş halidir
zorlarsan ibrahim oradan brahman hop oldu mu hinduizm de aslında semavi din.
bu barış denen haine söylüyorum:
1-yaşamayan insanlar için destan yazılmaz.
2-ilber ortaylı dahi oğuz'un öküz kökünden geldiğini söyledi ve boynuz da oradan geliyor.
3-yada taşı'nı baz alarak odin destanı'nı, etrüsk yazıtları'na bak aklın ererse.
4-ayrıca zülkarneyn'in emrine verilenleri araştır.
5-her şeyi batı tarihiyle algılamaya çalışma, git de biraz ön türkle'ri, önre bınabaşı'nı araştır.
insan topluluklarıı bir arada tutmanın yolu kurgular yaratmaktır. antropologların araştırmalarına göre 150'yi aşan insan toplulukları dağılmaktadırlar. tarih boyunca insanlar daha geniş topluluklar içinde yaşamak zorunda kaldı. bu nedenle kültürel bir alt yapı oluştumak gerekirki, insanlar ortak amaçlar doğrultusunda birleşebilsinler.
dinler, efsaneler ve folklor bu yüzden vardır. günmüzde böyle eften püften masallar modern insanın biraara yaşama istencini canlandıramıyor.
elbette efsanelere bel bağlamış yığınla insanlar mevcut. zaman ilerledikçe kalabalıklar bilişsel derinliğini arttıracaktır diye bir kaide yok. birtakım toplumlar (ortadoğu gibi) yerinde sayabilirler. panik ve öfke duygusunun hakim olduğu toplumlar ip üzerinde yürürler. bunlar gelişemezler.
bu tür toplumlaraın bireylerine ait savlar bize teoplumun geleceği hakkında fikir verebilir. mars'a roket yollandığı bir devirde öfkelenilen, tartışılan konulara bak.
ek not: ay ikiye falan bölünmedi.
ad hominem ile fikir çürütmeye kalkmak çomar kafasıdır. efsaneler ve romanlardan yola çıkarak tarih kurgulamak salaklıktır.