zorunlu din eğitimi

    6.
  1. okullarda işlediğimiz ders din kültürü değil, islam kültürüdür.

    (bkz: seni kandırdım)
    4 ...
  2. 8.
  3. efendim devlet politikası nedir, duyamadım? evet bildiniz koyun yetiştirmedir. peki din kültürü ve ahlak bilgisi dersi neden bu amaca hizmet etmektedir? karl marx'ın dediği gibi kitlelerin afyonu olduğu, milleti uyuttuğu için. yani bu dersin zorunlu olması sapına kadar siyasi bir karardır.
    3 ...
  4. 15.
  5. Okutulan Din Bilgisi değil bir dinin öğretisini (Mezhebe de indirgenebilir) dayatma dersidir.

    Neden olmamalıdır? Çünkü bilimsel süreçler burada işlemez. Yani neden? niçin? soruları sorulamaz. Bilginin doğruluğu sınanamaz. Bu anlamda bilimsel öğretimin içinde (doğası gereği) bu ders olamaz. Sorgulanamayan bilgi çocuğu zihnen sakatlamaz da ne yapar?
    Din bir olgudur elbette bilimsel eğitimin içinde olmalıdır ama Sosyal Bilimlerin içinde, edebiyatın içinde, bilimin koyduğu yerde olmalıdır.

    Yok biz dini sorgulamaya açmak için bunu yaptık diyorsanız o başka.
    1 ...
  6. 4.
  7. bütün öğrencilerin müslüman olmadığı, hatta bazılarının inançlı bile olmadığı düşünülünce, herkesi dua ezberlemeye zorlayan ve bu durumun ders notlarına yansıdığı zorunlu din kültürü derslerinin doğru bir uygulama olmadığı da anlaşılacaktır.
    bunun yanısıra, herhangi bir dinin dayatılmadığı, her dine eşit olarak yer verilen din kültürü dersleri yapılsa kanımca herkese faydalı olacaktır.
    3 ...
  8. 5.
  9. - bütün öğrencilerin tarih sevmemesi, tarihle hiç işinin olmayacağı halde tarih derslerinin zorunlu olması gibi bir şey. ya da, matematiğe zerre kafam basmadığı halde matematik gördüm yıllarca. benim hakkımı kim savunacak?
    1 ...
  10. 7.
  11. din kültürü ve ahlak bilgisi adı altında yapılan zorunlu sünni inancı eğitimidir. devlet tüm inançlara eşit mesafede olması gerekirken, sünni inancın hegemonyasını sürdürmektedir resmi olarak. matematik, tarih gibi ilimler vicdani bir olay değildir. dolayısıyla din eğitimiyle karıştırılmaması gerekir.
    2 ...
  12. 16.
  13. aslında zorunlu ahlak eğitimi olması gereken aktivite maalesef ortadoğu toplumlarında bu şekilde empoze ediliyor.
    0 ...
  14. 1.
  15. türkiye eğitim sistemindeki çarpıklıklardan biridir. kişi zaten kendi iradesini ortaya koyamazken onun iradesine yön verecek bir harekettir. seçmeli ders olması ve bunun ilköğretimde değil daha sonraki eğitim süreceinde yapılması kişinin gelişimi için önemli bir durumdur.

    çocuğun dini eğitimi ailede başlıyorsa (ki bu müslüman aileler için bir zorunluluktur) bu eğitim aile içinde zaten yapılmaktadır, ailenin yanısıra öğrenme sürecindeki çocukların kendi fikirlerini beyan etmeyi öğrenmeden belkide tam olarak benimsemeden, sırf okulda öğretildiği ve ailesi tarafından savunulduğu için gösterilenlerin düşünmeden doğru kabul edilmesine sebep olacak durumdur.

    (bkz: zorunlu din eğitimine hayır)
    (bkz: seçmeli din dersi hakkı)
    3 ...
  16. 14.
  17. "dünya on beş yaşından küçük çocuklara din dersi vermeyecek kadar dürüst olursa işte o zaman ona umut bağlanabilir."

    Arthur Schopenhauer
    0 ...
  18. 3.
  19. din dersi yoktur dinkültürü ve ahlak bilgisi dersi vardır.
    zorunlu değildir.okumak istemeyenler anasını da alsın gitsinler...
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük