iki filmin senaryosu da hemen hemen birbirine benzemekle beraber zoey'de daha ziyade okul hayatı , icarly de ise yine okula giden ve abisiyle yaşamak zorunda olan bir kızın başrolde yer aldığı ve iki kişilik diğer arkadaşlarıyla internet üzerinden eğlenceli bir program hazırlaması, daha doğrusu bu programı hazırlamaya giden süreçlerin hafif abartı ve çeşitli komik nüanslar ile bezenerek olay hikayeciliğinden(moupassant) ziyade durum hikayeciliği(çehov) hakim kılınarak yaratılan gençlik filmleridir.. ancak zoey'de olay hikayeciliği daha ağır basar. her bölümde kahramanlarımızı farklı serüvenler bekler.
her iki filmde de başroldeki kızdan hoşlanıp açılamayan şahıslar vardır. zoey'da bu, kıvırcık saçlı, uzun boylu bir dekanlı iken icarly'de ise kısa boylu, yakışıklı, şirin ve teknolojiden anlayan, grubun olmazsa olmaz parçası, annesiyle türlü komiksi çatışmalar içine giren bir çocuk vardır.
zoey'de okul hayatının zorlukları-güzel ve eğlenceli yanları, her şeye rağmen mücadeleye devam etmek, yılmamak gerektiği, küçük kardeşi çeşitli tehlikelere karşı korumak, derslere zamanında çalışmak gibi didaktik bir tema olmasının yanında bu, gayet eğlenceli biçimde aktarılır.
aynı zamanda bu filmde arkadaş ve dostluk ilişkilerine dair bir takım mesajlar verilir.
zoey'e aşık olan ama bir türlü açılamayan, ama zoey'nin de inceden inceye hoşlndığı ama o çocuğun çekingenliği yüzünden bir türlü sevgili olamamaları gibi bir durum arkadaşlık mı, sevgililik mi paradoksu hakkında bir takım ipuçları verir.
zoey, icarly'e göre daha gerçekçidir. icarly'da olağanüstülükler ve abartı daha çoktur.
hülasa kesinlikle zoey ağır basar.
ama icarly daha şirin ve güzeldir. zoey kadınsıdır.
drake and josh alır diyelim konuyu kapatalım. *
şaka bir yana gavur dizisi dedin mi "my name is earl" öper hacu. tabii onu daha çocuklara izletmezler, o ayrı.