ziya selçuk

entry138 galeri16
    84.
  1. 83.
  2. 82.
  3. haziranın ilk haftası okulları açması lazım.
    1 ...
  4. 81.
  5. Televizyonda süslü cümleler kurduğu için başarılı zannedilen adam. Geldiği günden beri öğretmenlerin hiçbir sorununa çözüm olmaya çalışmadı, aksine daha da kötüleştirdi. ismet Yılmaz'dan sonra heyecan verici söylemlerle gelince herkes umutlandı ama kendisi ismet Yılmaz'ın cici versiyonundan başka bir şey değil. Verdiği sözlerin neredeyse hiçbirini tutmadı, bu konudaki çalışmalara da engel oldu.
    1 ...
  6. 80.
  7. Çok zarif, çok beyefendi birisi, yalnız keşke zamanında biraz fitness falan yapsaydı, en azından 2 yıl bile yapsaydı demir gibi olurdu, bak fahrettin koca'ya maşallah soyadı gibi.
    2 ...
  8. 79.
  9. adamın duruşu konuşması şekli şemali ben öğretmenim diyor. iki bakan arasında dağlar fark var.
    1 ...
  10. 78.
  11. Eğitim bakanı: ''Çocuklarımıza virüsten bahsetmeyin, virüsün devletin kontrolünde olduğunu söyleyin''

    Biz de diyoruz ki çocuklara virüsten bahsedin. Virüsler hayalet, cin, şeytan, gulyabani, tanrı vs değildir. Gerçektir ve bu dünyadadır. Çocukların da hayatını etkileyecekleri için sizin bahsetmenize gerek kalmadan çocuğun kendisi sormaya başlar zaten. Salgınları +18 korku filmi haline getirmeye gerek yok. insanları en küçük yaşlardan itibaren bunlar hakkında, bunların oluşum koşulları hakkında, evrimleri hakkında, toplumun psikolojik sağlığını kuvvetlendirmek, insani krizlere daha hazır bireyler yetiştirmek için uygun dille bilgilendirmek gerekir. Bilim korkuyu alteder. Çocuk da bu konuları uzay gibi bilimsel bir ilgi alanı olarak kavrayabilecek ve bunu tek başına değil diğerleriyle birlikte yapabilecek şekilde eğitilirse korku konusu olmaktan çıkar. Çocukların ''devlet kontrolü'' hakkında bilmesi gerekense, elbette siyasal çıkar kokan bu fırsatçı söylem değil. Onlara söylenebilecek olan; insanca yaşamaya geldikleri bu dünyada her insanın kimseye para ödemeden ve diğer insanlarla eşit şekilde sağlığa erişiminin devletçe güvence altına alınması gerektiği, ve sağlıklı yaşama hakkının çiğnendiği devletlerin kötü olduğudur.
    6 ...
  12. 77.
  13. eba tv nin menderesin idamını gösterdiği skandalda baş sorumludur.
    1 ...
  14. 76.
  15. çok şey söyleyip hiçbir şey yapamamak bu meb bakanının tanımıdır.
    1 ...
  16. 75.
  17. Istemeyerek ona umut taciri diyorum. Sürekli umut satıyor.

    Her şey onun elinde de değil. Bunu da biliyorum. Ama en azından insanları bir umuda sevk etmeyebilir. Kelimleri muallak seçmeyebilir.
    1 ...
  18. 76.
  19. 75.
  20. icraatını şunu bunu bilemem ama üslubu çok güzel olan meslektaşım bakan.
    0 ...
  21. 74.
  22. Büyük beklentilerle göreve gelen, henüz kendisine çizilen sınırları asmayıp eğitimde fark yaratamamış Milli Eğitim Bakanı.
    0 ...
  23. 73.
  24. önce mülakatı kaldırsın sonra yorum yaparım.
    2 ...
  25. 72.
  26. 71.
  27. 70.
  28. Bilgece açıklamalar yapmış:

    Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bugünkü bilimin neye hizmet ettiği ve sermayenin güdümünde bizi nereye doğru ittiği konusunda bir sorgulamaya ihtiyacımız var" dedi.

    Başakşehir'deki ibn Haldun Üniversitesi kampüsünde düzenlenen 1. Lisansüstü Mezuniyet Töreni'nde konuşan Selçuk, mezun kelimesinin çok üzerinde durulmaması gerektiğini ifade ederek, hiçbir zaman mezun olmanın söz konusu olmadığı bir dünyada yaşadıklarını söyledi.
    iddiası, cesareti, hayalleri olan bir üniversitenin mensuplarıyla olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuk, "Burada bir medeniyet çekirdeği görüyorum. Bu medeniyet çekirdeğinin büyümesi elli, yüz, iki yüz sene sonra bir çınar gibi inkişaf etmesi noktasında bir ana da şahitlik ediyoruz. Uygarlık denildiğinde sanki sadece belli ülkelerin sınırları içerisinde olanlar ve onun dışında kalanların tamamının ikincilleştirildiği ya da ötekileştirildiği bir uygarlık anlayışı söz konusu. işte tam da bu manada ibn Haldun Üniversitesi bu ötekileştirme çabasını nasıl yok eder, ötekileştirmenin ötesinde bir birleştirme, vahdete ulaştırma noktasında bilgiyi nasıl aracı kılar şeklinde bir bakışa ihtiyacımız var." diye konuştu.

    Bakan Selçuk, amaç ve aracın birbirine karıştığı dünyada mezunların yeni bir amaç tazelemesine ve bakış açısına ihtiyacı olduğunu vurguladı.

    Dünyadaki büyük ekonomik krizleri en büyük üniversitelerde eğitim alanların çıkardığını anlatan Selçuk, şöyle devam etti:

    "Refah yükseldikçe çevre kirliliği artıyor. Dünya tarihinde ilk kez obezite ve açlık aynı anda tavan yapıyor. Bilimin, teknolojinin gücü arttıkça ölümün gücü artıyor. Dolayısıyla bugünkü bilimin neye hizmet ettiği ve sermayenin güdümünde bizi nereye doğru ittiği konusunda bir sorgulamaya ihtiyacımız var. Bilginin yıkayıcısı olarak ahlakın devreye girmediği bir durumun etik sorunlara yol açacağını da garanti etmesi söz konusu olabilir. Bilgi eğer bir ahlak telakkisine oturmazsa ve hizasını bir etik nosyondan almazsa tümüyle insanlığın hayrına, çıkarına değil, tümüyle zararına olduğunu rahatlıkla gündeme getirebilir. Eğitimin dışarıdan içeriye doğru olagelen bir süreç değil de içeriden dışarıya doğru hareket eden bir süreç olduğunu unutmamak lazım. Çünkü dışarıdan müfredatlar, kitaplar, dersler yoluyla sürekli olarak propagandist bir tarzda verilen eğitimsel içeriklerin, aslında insan ruhunu toksik bir etkiyle nasıl bozduğunu, çürüttüğünü çok net bir biçimde görüyoruz."
    Mezunlara tavsiyelerde bulunan Selçuk, özgeçmişlerinin üzerinde çok fazla durmamalarını ve kendilerine bir özgelecek yazmalarını önerdi.

    Selçuk, evrenselle yerel arasındaki dengeyi kurmanın önemine değinerek, "Evrensel bir çıkışa ihtiyacımız var. Evrensel bir çıkış olmazsa milli bir çerçeve kurulamaz. Çünkü eğitimin mesajı, mana çerçevesi insanadır. Mesajı insan olan her şey önce evrensel olarak kurgulanır, onun arkasından kendi toprağının milli boyası ile boyanır ve gayet güzelleşir ama bu evrensel çıkış, bizim bugün küresel anlamdaki dünya vatandaşı olmak gibi bir anlama da gelmiyor. Çünkü neye dünya dediklerini sorgularsak ben onun vatandaşı olup olmamayı sorgularım" şeklinde konuştu.
    1 ...
  29. 69.
  30. 68.
  31. bir binali destekçisi olmama rağmen bu hareketi üzdü.
    1 ...
  32. 67.
  33. Eğer ki gerçekten kendi imzası ise epey orijinal epey de bi hoşuma gitti.

    https://galeri.uludagsozluk.com/r/1857321/+
    4 ...
  34. 66.
  35. açıkladığı yeni eğitim sistemine göre:

    9.sınıfta 8 ders, 10. ve 11.sınıfta 9 ders, 12.sınıfa 7 ders şeklinde planlanmış yeni ortaöğretim programı. yeni sistemin ilk üniversite sınavı 2024'te yapılacak ve sistem ilk olarak 2020-2021 eğitim yılında 9.sınıf düzeyinde başlayacak.
    9.sınıftan 10.sınıfa geçişte yapılan örnek ders seçimine göre türk dili ve edebiyatı, din kültürü ve ahlak bilgisi ve bilgi kuramı dersleri zorunlu geri kalan dersleri öğrenciler kendileri seçecek.
    yeni programda sunum çalışmalarına ağırlık verilecek.
    12.sınıf üniversite sınavına hazırlık olarak değil üniversiteye hazırlık olarak nitelendirilmiş.
    beceri ve tasarım atölyeleri ile birlikte öğrencilere çeşitli faaliyet ve gelişim alanları sunulacak.
    0 ...
  36. 65.
  37. 64.
  38. ilk iş fazla sayıdaki imam hatipleri kapatıp normal lise yapması gereken bakandır.

    bir gecede okullar imam hatip yapıldı halen yok şöyle böyle diye ahkam kesilmesin.
    0 ...
  39. 63.
  40. Bu da şaşırtmadı. Her yeni bakan eğitimde köklü değişiklik, yeni bir devrim iddiasıyla eğitimin içine tükürüyor.

    Yarın yeni bir bakan gelir o da yepyeni bir devrim der o da yapboza çevirir. Yazık yazık.
    4 ...
  41. 62.
  42. Şu an yeni eğitim sistemini açıklayan bakanımız. sistemin 2024 de faal hale geleceği diğer değişikliklere nazaran daha ayağı yere basan bir proje olacak galiba.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük