ziraat mühendisliği

entry37 galeri0
    1.
  1. "olum siz bahçıvan mısınız" veyahutta "ne o gene mi böcek avlıyon" gibisinden hitaplara maruz kalan, aslında önemli ve saygın bir meslek olmasına rağmen günümüz türkiye'sinde her 10 kişiden birinin ziraat mühendisi olması nedeniyle eski değerini kaybetmiş meslektir. türkiye'nin tarım ülkesi olduğu düşünüldüğünde ise en çok ihtiyaç duyduğu mühendis çeşitlerinden biridir.
    0 ...
  2. 2.
  3. ziraat mühendislerine domates mühendisi diyerek dalga geçilebilir fakat şarap üretimindeki çabalarını da göz önüne alırsak saygı duyulacak insanlardır.. ülkemizde kendilerinden çok vardır ve işsiz ziraat mühendisleri adı altında bir sendikaları da bulunur..kendilerini geliştirmiş ziraat mühendisleri özellikle israilde felaket para yapmaktalardır..umarım bir gün türkiyede bu meslek gerçek önemini kazanır
    1 ...
  4. 3.
  5. hiç bir şekilde türkiye sınırları dahilinde iş alanı bulunmayan çok zorlu bir eğitimi olan ancak sonucunda karsılıgı alınamayan en dusuk puanla alan muhendislik.hiç bi yere giremeyen bile girebilir yani o derece.
    1 ...
  6. 4.
  7. oss 2006 yerlestirme sonuclarina gore, turkiye'deki tum hocalarinin 'la noluyo!' diye tutustuklari bolum.

    soyle ki;

    osym verilerine göre, ülkedeki 20 ziraat fakültesinin toplam kontenjanı 3,268 iken, bu fakültelere 1,298 öğrenci yerleştirilebildi.ÖSYM verilerine göre; Ziraat Mühendisliği Programı'na sadece Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Eskişehir Orhangazi Üniversitesi Ziraat Fakülteleri ayırdığı kontenjan kadar öğrenci alabildi. Kalan 17 üniversite ise kontenjan rakamları ve tercih eden öğrenci sayılarıyla şaşırttı. Örneğin; Aydın Adnan Menderes Üniversitesi 154 kontenjana karşılık 33, Erzurum Atatürk Üniversitesi 267 kontenjana karşılık 41, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 134'e karşılık 36, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 185'e karşılık 16, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi 154'e karşılık 23 öğrenciyle şoke oldu.

    Ziraat fakültelerinin yönetimleri toplantı üstüne toplantı yapıp ek kontenjanlarla öğrenci alma yoluna giderken, 244, 259, 252, 255 gibi düşük puanlarla öğrenci kabul eden bu fakültelerin öğrenciler tarafından tercih edilmemesi değişik nedenlere bağlandı.

    Türkiye'de fakülte sayısının çok olduğunu da vurgulayan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhat Odabaş, bu gerçeğin de ziraat mühendisliğine ilgiyi azalttığını ifade etti. Odabaş, "Ziraat fakültelerinin sayıları azaltılmalıdır. Her coğrafi bölgemize birer fakülte düşecek şekilde ayarlanma yapılmalı. Mesela Ankara, Atatürk, Çukurova, Ege, 19 Mayıs, Uludağ ve Akdeniz üniversitelerinin fakülteleri kalmalı. Böylece daha derli toplu zirai eğitimin yapılması da mümkün olabilecektir. Bunun dışında kalite artacaktır. Aksi halde tarım bitmez ama gittikçe küçülür. Kalite düşer. Dolayısıyla bu küçülmeye eğitim öğretim de katkıda bulunmaktadır. Bu küçülmeyi engellemenin en büyük yolu kaliteyi arttırmaktır. Kalite arttığında problemler büyük miktarda azalır" diye konuştu.

    kaynak: http://haber.mynet.com/de...8312&date=26Eylul2006
    3 ...
  8. 5.
  9. her bölüm ve iş alanında olduğu gibi, işini layıkıyla ve en iyi yapan mezunlarının son derece yüksek kalitede yaşam standartlarına sahip olabileceği bölüm. ha ama "ziraatçiyiz abi biz, olsak olsak bahçıvan oluruz" düşüncesindeki bölüm öğrencileri ne olurlar, bilemem.
    1 ...
  10. 6.
  11. çalıştığı coğrafyaya göre deli paralar kazanabilen insanların okuduğu bölümdür...
    gerçeği ben pek sevmem... bizim oralarda, bu arkadaşlar zirai ürünler bakkalı açarlar en kestirme yol olarak... akabinde iki soruna etki edebilecek bir ilacı satmak yerine iki sorun için ayrı ayrı ilaç satarlar... tabi çiftçi köylü insanı, mühendis ne derse sorgulamadan yapıyor... yok kuzenim de ziraat mühendisi oradan biliyorum...
    1 ...
  12. 7.
  13. fen bilimlerinin, açıköğretim fakültesidir. *
    1 ...
  14. 8.
  15. bir zamanların en yüksek puanlı mühendisliklerinden biriymiş. misal, babam hacettepe tıpı kazandıktan sonra ankara üniversitesi ziraat mühendisliğine kabul edilince hemen orayı bırakıp koşup gitmiş mühendis olmuş.kalp gözü tadında bir anısı işte.ne yaptın baba sen ya dedirtiyor.
    1 ...
  16. 9.
  17. yüksek lisans yapılırsa gıda muhendisi diploması veren lisans programı.
    0 ...
  18. 10.
  19. mezunların pazarda dolaşırken domatese domatesyus kırmızısyus, bibere; biberyus sivrisyous gibi enteresan isimlerle hitap etmelerini sağlayan şeker bir bölümmus.
    3 ...
  20. 11.
  21. yakın gelecekte değerinin artmasını umduğum meslek.
    0 ...
  22. 12.
  23. gıda mühendisliğine geçiş hayalleriyle kazanamayanların tercihidir genelde.
    2 ...
  24. 13.
  25. üç yılımı harcadığım ve harcadığım her dakika için pişman olduğum bölüm. anadan, babadan, dededen veya bilimum akrabadan kalmış bir tarlası olmayan ya da çocukluktan beri tarım, hayvancılık veya süt ürünleri imalatıyla ilgilenmemiş olanların kesinlikle yazmaması gerekir. Hatta özel yetenek sınavı gibi bir uygulamayla öğrenci almalı, üniversiteye kapağı atmayı düşünen ya da kendini üniversiteye kapağı atmak zorunda hisseden öğrencilerin yuvası olmaktan kurtarılmalıdır. Çoğu üniversitede ayrı bir fakülte statüsündedir ve senelik ortalama 300 gibi abartı bir kontejana sahiptir. Maksat okumak diyerek gelen tikyler, kumluca, çukurova ya da izmir-aydın taraflarında paraya para demeyen ailelerin eli yüzü düzgün çocukları, ailesiyle birlikte çocukluktan beri tarımla uğraşan ve nispeten kısıtlı imkanlarla okuyan gariban öğrenciler gibi çok farklı sosyo ekonomik sınıflara ev sahipliği yapar.
    2 ...
  26. 14.
  27. sonunda diploma verilen çiftçilik okulu.
    1 ...
  28. 15.
  29. 16.
  30. mezunlarına ingiltere'de futbol zeminleri ile ilgili kurs almalarının tavsiye ediliği meslek.
    0 ...
  31. 17.
  32. 18.
  33. kuzenimin torpilsiz devlet dairesinde iş bulmasını sağlamış bölümdür.
    0 ...
  34. 19.
  35. ne ile ilgilendiğini dışardan pek çok insanın bilmediği bir mühendisliktir.
    0 ...
  36. 20.
  37. bakanlıkta çalışan ziraat mühendisleri ne iş yapmaktadır? ne kadar maaş almaktadır? yaşam standartları ne durumdadır?
    0 ...
  38. 21.
  39. kpss puana 50 60 dolaylarında olan ve mühendis ünvanı olduğu için devlette 2400 tl ile işe başlayan meslektir öss sınavına girdiğimde kimse yüzüne bakmazdı işte memleketimden manzaralar.
    1 ...
  40. 22.
  41. mühendisler arasında yatarak para kazanan nadir türdür.
    0 ...
  42. 23.
  43. Aslında aşırı önemli bir meslek dalı olmasına ramen (bkz: brazilyanın tarımla g7 ye girmesi)
    ülkemizde heryol gibi kaytarmaya arazi olmaya çekilen meslek dalıdır. rusyanın birzamanlar sahip olduğu gücün, brazilyanın şuanda 4 ülke besleyecek ürün yetiştirip piyasayı ağlatmasının tek sebebi insanımız tarafından biçeşit aşşağılama sıfatı olarak kullanılan bu meslek dalıdır.
    0 ...
  44. 24.
  45. “Milli ekonominin temeli ziraattır.” K. ATATÜRK
    ama ne yazikki günümüzde hiç önem verilmiyor anladığım kadarıyla. gerçekten bu kadar mezun ne iş yapıyor arkadaş ya.
    1 ...
  46. 25.
© 2025 uludağ sözlük