zeynep öğretmenin tweeti

entry35 galeri2
    35.
  1. 30 liraya kaynak mı kalmış? Boktan ilkokul kaynak kitapları bile indirimli 45₺ ortalama. Biraz daha abartsın. Ayrıca telefon bir zorunluluk. Sırf etkileşim almak için atılmış bir tweet.
    Bu arada bana ilköğretim ve lise boyunca sürekli kaynak kitap aldırılmaya çalışıldı. Bir tanesini derste kullanacağız dediler, almadım ve dersi 99 ortalamayla bitirdim. Ne kadar gerekli(!) Kaynaklar önerdiklerini ve bunu almaya zorladıklarını biliyorum.
    Bir de şöyle diyenler var ya "zorunlu değil ama dersi bundan işleyeceğiz" der sonra da bitiremez bile kitabı. Bi de zorunlu tutsaydın amk. Meb sanki. çok sinirliyim öğretmenlerin bir tek kendi dersleri varmış gibi davranmasına.
    1 ...
  2. 34.
  3. insanı utandırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ne iş yapıyorsunuz dediklerinde okulda çalışıyorum diyorum bunlar yüzünden. Telefonla kitap kıyaslanır mı be öğretmenim. insan haklı bile olsa çocukların bir durumunu 3 5 beğeni almak için kullanmaz.
    0 ...
  4. 33.
  5. Bu telefon takıntısı nedir millette anlamadım. Telefonunu satıp kitap mı alsın? Çok saçma.
    1 ...
  6. 32.
  7. bir paket sigaray 17 lira verirler ama okul kapısında sigara içmek için.

    serseriler.
    2 ...
  8. 31.
  9. Telefona gelene kadar Egitim sistemini sorgulamayan, cocuklarin lise ve universiteye gidebilmesi icin neden sinava girdigini sorgulamayan, egitimin parali olmasina karsi cikmayan ogretmen bozuntusudur.
    Kusura bakmayin ama yeni nesil boyle aptallarin elinde yetisiyor.
    0 ...
  10. 30.
  11. Bir öğrenciye cep telefonunu çok görmek...

    Bir öğrenciye cep telefonu vardır diye (ya da herhangi bir insana) o insanın satınalma gücü var, geliri yüksek, bir şeye ihtiyacı yok, düşkün ve yoksul değil demek...

    Herhalde bu düşünce sahibi biri embesil olmalıdır.
    Bu embesillerin sağ hemisferde baskın fronto-striatal ağı ile serebellumunda da oluşan bir hata belki de yaşadığı zamanı algılamaya engel oluyor.
    Bunun için cep telefonunun öğrenciye ifade ettiği değeri gerekliliği göremiyorlar.

    Şimdi buradan kalkıp, örneğin; cep telefonu bir bilgi alma, paylaşma aracıdır.
    Öğrencinin yük taşıma eşeği gibi sırtında ana Britannica, meydan larousse ansiklopedisi, sözlük kitaplarını ya da evinde ki bilgisayarı taşıyacağına, aciliyet esnasında artık cep telefonlarının geldiği nokta yeterlilik pratik kolaylık açısından bu ihtiyacı karşılıyor desek bu cep telefonlarının neye evrildiğini anlayamayan çağın dışında kalmış zaman olgusunu yitirmiş embesillere ne anlatabiliriz?

    Yazık, bu zihniyet nasıl bir gençlik yetiştiriyor ve ülke 21 yy da ne hâlde olacak?
    1 ...
  12. 29.
  13. Cep telefonunu her öğrencinin edilemediği yıllarda okudum. O zamanlarda telefon ekranlarında çok temel arama bilgileri dışında pek birşey okuyamazdık. Şimdi bazılarının video gösterimi koca monitörlerden daha akıcı.

    Akıllı telefonlar dünyasına doğan çocuklar büyümüş, internet almış yürümüş ama Zeynep öğretmen 20-25 yıl öncenin öğretmenlerinden eğitim verme şeklini bir gram ileri taşımadığı gibi sokak yandaşı zekası ile iletişim kuruyor. Sosyal medya gönderisinde sobelenmesi zaten gg de. Hani hepsi hırs yapıp kaynak kitabı derse getirse bu çocuklara ne faydası olacak onun muhakemesini yapmaktan bile uzak bir öğretmene düşmüşler. Esas çaresizlik bu kanımca.
    3 ...
  14. 28.
  15. cep telefonunun fiyatı tartışması da aptallık.

    ya kardeşim, sen ilk önce cep telefonu denen aletin ne olduğunu insanlık için neyi ifade ettiğini bilmiyorsun.

    ne anlam ifade ettiğini, günlük yaşamda insan hayatında neye karşılık geldiğini, insanların yaşamına, yaşam içinde değer verdiği olguların sürecinde nereye evrildiğini ve nereye evrileceğini bilmediğin anlamadığın bir cihazın fiyatını neden tartışıyorsunuz?
    1 ...
  16. 27.
  17. cep telefonu sadece bir tüketin aracı değildir.
    olmazsa olmaz olan, insanın iletişim konuşma düşünme özel hayat vb evrensel haklarının ve evrensel hukukun ifadesidir cep telefonu.

    bir insanın aile albümü resim albümüne söz edilebilir mi? cep telefonu insanın kişisel fotoğraf albümüdür.
    siz kalkıp bir insanın hatıra defterine söz edebilir misiniz? cep telefonu bir insanın günlüğü hatıra anı defteridir.

    bazılarının zeka seviyesi henüz cep telefonunun ifade ettiği değeri daha anlamamış.
    ondan sonra 21 yy da iletişim bilişim çağında türkiye ne yapacak diye tartış.
    ne mi yapacağız, afganistan olmuşuz da haberimiz yok.

    düşünsenize...
    çocuklarınızı kimler eğitiyor ve bu insanlar çocuklarınıza ne verebilir?

    https://www.youtube.com/watch?v=LRzDjgT78Iw

    bu mental yapı ile mücadele ediyor, bu mental yapıya dert anlatıyoruz.
    1 ...
  18. 26.
  19. sokakta gezerken, çalışırken uyurken gelen bir mesaj bildirim size verilecek zararı engeller.
    ne bileyim, banka hesaplarınızda sizin haberiniz olmadan yapılan işlem için onay isteyen bir mesaj hesabınızın boşalmasına engel olur.

    dolu yağışı veya sel vb afet için bir uyarı sizin hayatınızı malınızı kurtarır.

    gece veya ıssız yerde size çarpıp kaçan sürücüyü ihbar etmeniz yardım istemeniz hem sizin hem başkalarının can mal güvenliğini korur.

    size taciz tecavüzde bulunanı delillendirir belirlersiniz.

    yakın akraba aile fertlerinin yardım isteğine koşarsınız. paranız düşebilir cüzdanınız çalınabilir yolda kalabilir bir rahatsızlık yaşar yardım istersiniz.

    bir insana elin vaar ayağın var kulağın var gözün var dilin var diye bunlar lüks, olmasa da olur gereksiz bunlar diyebilirseniz, cep telefonun var daha ne istiyorsun bunlar lüks de diyebilirsiniz.
    1 ...
  20. 25.
  21. üstelik cep telefonu nedir?
    lüks bir tüketim aracı mı?

    aslında cep telefonu bir gazete, bir radyo, bir televizyon, bir ses, bir savunma, bir uyarı, bir alarm, bir güvenlik, bir haberleşme, bir iletişim, bir bilgi alma aracıdır.
    cep telefonu yaşamının sigortasıdır.
    anayasal haklarının vücut bulmuş halidir.

    bir insana dilin var gözün var kulağın var diyebilir misiniz?
    bunu çok görebilir misiniz?
    taş devrinde yaşamıyoruz, hayatın evrildiği noktayı göremeyen anlamayan bazı embesiller cep telefonunu bir lüks araç, olmasa da olur, çok da gerekli değil gibi algılıyor.
    1 ...
  22. 24.
  23. ilk söyleyeceğim şeyi ilk önce söyleyeyim.
    milli eğitim bakanı çıkıp kamuoyundan ve bu çocuklardan, ailelerden özür dileyip öğretmeni görevden almalı.

    çünkü; bu öğretmen vasfı taşıyan kişi ya nörolojik bir rahatsızlık yaşıyor ya da bu göreve layık bilgi birikim donanım sahibi değil.
    her halükarda bu kişi öğretmenlik yapacak yeterlikte ve donanımda biri değil.

    bırakın kitap alma alamama durumunu...

    kitapları bedava dağıtıyoruz diyen bakanlık ve öğretmenin dağıtılan kitaplar anca kese kağıdı, ambalaj kağıdı olur veya öğrenci merdivene oturduğunda kıçının altına koyup betonun soğuğunu almamaya ya da elbisesi kirlenmesine engel olur, bu kitaplar öğrencilere bir şey vermiyor mu demek istiyor?

    öyle ya, milli eğitim bakanlığı talim terbiye kurulunca belirlenen müfradata uygun kitapların yetersiz olduğunu mu itiraf ediyor?
    öğrencilerin hamal gibi taşıdığı kitapların öğrencilere bir şey vermediğinin itirafı mı?
    3 ...
  24. 23.
  25. bir öğretmenin değil, bir öğr*tmenin tweetidir. telefon bir zorunluluktur, hani aileleriyle falan görüşmeleri gerekiyor ya.
    0 ...
  26. 22.
  27. Herkeşin cebinde 5 milyarliğğğ delefon tadında eleştiri olmuş.

    https://galeri.uludagsozluk.com/r/2197697/+
    3 ...
  28. 21.
  29. Ekonomi elbette telefona bakarak yorumlanmaz ama o kadar öğrenci var hiçbiri bir 30 TL lik kitap alamıyor mu? Yani alamayan elbette olur dünya halidirde böyle, öğretmenin dikkatini çekecek kadar fazla olmaz heralde!
    0 ...
  30. 20.
  31. bir çocuğun ailesi çocuğuna telefon alabilmiş diye her dönem her dersten kaynak kitabı da kolayca alabilir diye düşünmüş olan bir öğretmenin yargısı. otuz lira dediğiniz otuz lira değil. harç parası gibi üç yüz dört yüz lira ediyor en az. hem de sürekli.
    her öğretmen meb kitabını beğenmeyip kaynak istiyor ayrıca devlet okullarında da kaynak kitap aldırılması yasak.
    tabii ki öğretmenin aldırmasının yasak olması üniversiteye hazırlanan kimlik arayışına girmiş gencin bu kitaplara bu paraları vermek zorunda olduğu gerçeğini değiştirmiyor. telefonun temel bir ihtiyaç olması konusuna hiç girmiyorum.
    kağıt fabrikalarının kapanmasından ve kağıdın ithal edilmesinden doğan kitap zamlarından söz etmeden, öğrenciyi bilgiye ulaşmak gibi bir haktan mahrum bırakan sistemde bir de "telefonunuz var kitabı da alırsınız" demek nereden baksan ay maz lık.
    3 ...
  32. 19.
  33. o telefonda ucretsiz tonlarca kaynak yayına ulaşılabileceği konusunda bilgisi olan ama kaynak kitabı satan kırtasiyeden komisyon alan 21.yy fırsatçı öğretmenidir...zaten kendisi başarılı olsa dershane köşelerinde sürünmez, devlete kapağı atardı...
    3 ...
  34. 18.
  35. Hay kaynak kitabınıza ya birde bu olayları vardı ders kitabını açtırmaz anlaştıkları kırtasiyeden boktan boktan kitapları parayla itelerlerdi bize her sezon.
    1 ...
  36. 17.
  37. Yobazların gençliklerinde yaygın olmayan cep telefonlarını, seri üretime dönüp hayat zorunluluğu haline dönen bir nesne olarak algılayamadıkları durum. Ulan çomar, ulu çomar, çomar-ı kebir. 30 liralık test kitabı bul getir kitabı kendime sokarım.
    1 ...
  38. 16.
  39. Neden her şey cep telefonu ile karşılaştırılıyor bu ülkede?
    Bugün aldığını yarın işe yaramaz hale getiren, olmayan eğitim sisteminin hiç mi suçu yok?
    0 ...
  40. 15.
  41. Kime oy verdiğini söyleyebilirim ama kanıtlayamam.*
    1 ...
  42. 14.
  43. Ortada problem yok, sadece gereksiz yere herkesin üniversite okuması gerek algısı var. Çıraklık eğitim öğrencisi olacak kadar ders çalışma disiplini olan öğrenciler genel liseye alınıyor.
    Sistem baştan kötü, herkesin bilgi, beceri ve ders çalışma disiplinine bağlı olarak gideceği ortaöğretim kurumu belirlenemiyor.
    Sonrasında ise öğretmen mutsuz, öğrenci mutsuz. Okullar göstermelik eğitim veren kurumlara dönüşüyor.
    0 ...
  44. 13.
  45. mide bulandıran tweettir. aynada iPhoneuyla gösteriş yapan öğretmen çocukların telefonuna laf ediyor. bu mantıkla nasıl öğretmen olabilmiş, bunun gibi kaç öğretmen var sorusu beynimi kurcaladı şimdi. telefonun zorunluluk olduğunu bilmeyen bir adet eğitim görevlisi ile karşı karşıyayız.

    »aileler ev almasın, halk evlerinde barınsın. niye? e çünkü açlık sınırında besleniyorlar.«

    mantığa bak...
    0 ...
  46. 12.
  47. Kaynak kitabı internetten ücretsiz yayınlayın o zaman hepsi telefondan ulaşsın madem çok istiyosun ulaşmalarını. Lan bunların derdi para, derdi para olan böyle milletin çocuğuna zar zor aldığı telefonu falan dert ediyor işte. Öğretmen hanım siktir git.
    1 ...
  48. 11.
  49. Meb tarafından dağıtılan ders kitapları dışında herhangi bir kaynak kitap ya da ders materyali almaya zorlamak yasak zaten. Bir de bunu sosyal medyaya taşıyıp aklınca yargı dağıtıyor. Hakkında soruşturma açılması yüksek olası.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük