Haksız. Bir de öğretmenmiş. Sonuçta o telefonlar bugün bir zorunluluk hâline geliyor ve her ders için ayrı ayrı başarılı olabilmek için bir insanın en az 2 test kitabına ihtiyacı vardır ki kaç yıl okuyorsun sonuçta sen.
AKP bakanları ve seçmeni kafasında bir öğretmen.telefon bir zenginlik göstergesi mi bir zaruriyet hoca hanım evet 30 lira bir kaynak kitaba vermek lüks çoğu insan için iyi kötü bir telefonu var diye insanların maddi imkanları olduğunu düşünmek art niyettir.
Öğretmenim siz o kadar okumuşsunuz (tabi gerçekten öğretmenseniz) ve dediğiniz cümleye bakın o kadar parayı buna vereceğinize diyorsunuz peki hiç sordunuz mu acaba neden bu telefon bu kadar pahalı diye bu gençler bunu haketmiyor. Siz ve sizin gibi düşünenler yüzünden eski dandik olan telefonlar bile inanılmaz seviyelere çıkmaya başlıyor öğretmen olmuşsunuz ama sorgulamak ne demek hakgetire bu arada 30 tl dediğiniz o kitaplarda sandığınız kadar ucuz değil galiba siz de o pahalı telefonunuzda pdf indirerek bakıyorsunuz bu kaynaklara.
Hangi kaynak kitap 30tlymiş acaba. O kaynak kitapların kaç lira oldugunu ve bir taneyle bitmedigini veliler cok iyi biliyor. Evet bu devirde her cocuga telefon şart, dısarı çıktıgında okul hariç insan başına birsey gelir mi diye merak ediyor. Kendi cocugu olmuş olsaydı empati yapabilirdi bence yoktur. Öyle kitap setleri varki bel büker. Kaynağa gerek olmadan fotokopi dagıtarak da belki çalıstıgınız kursun hoşuna gitmesede cocuklara test çözdürebilirsiniz.
Meb tarafından dağıtılan ders kitapları dışında herhangi bir kaynak kitap ya da ders materyali almaya zorlamak yasak zaten. Bir de bunu sosyal medyaya taşıyıp aklınca yargı dağıtıyor. Hakkında soruşturma açılması yüksek olası.
Kaynak kitabı internetten ücretsiz yayınlayın o zaman hepsi telefondan ulaşsın madem çok istiyosun ulaşmalarını. Lan bunların derdi para, derdi para olan böyle milletin çocuğuna zar zor aldığı telefonu falan dert ediyor işte. Öğretmen hanım siktir git.
mide bulandıran tweettir. aynada iPhoneuyla gösteriş yapan öğretmen çocukların telefonuna laf ediyor. bu mantıkla nasıl öğretmen olabilmiş, bunun gibi kaç öğretmen var sorusu beynimi kurcaladı şimdi. telefonun zorunluluk olduğunu bilmeyen bir adet eğitim görevlisi ile karşı karşıyayız.
»aileler ev almasın, halk evlerinde barınsın. niye? e çünkü açlık sınırında besleniyorlar.«
Ortada problem yok, sadece gereksiz yere herkesin üniversite okuması gerek algısı var. Çıraklık eğitim öğrencisi olacak kadar ders çalışma disiplini olan öğrenciler genel liseye alınıyor.
Sistem baştan kötü, herkesin bilgi, beceri ve ders çalışma disiplinine bağlı olarak gideceği ortaöğretim kurumu belirlenemiyor.
Sonrasında ise öğretmen mutsuz, öğrenci mutsuz. Okullar göstermelik eğitim veren kurumlara dönüşüyor.
Yobazların gençliklerinde yaygın olmayan cep telefonlarını, seri üretime dönüp hayat zorunluluğu haline dönen bir nesne olarak algılayamadıkları durum. Ulan çomar, ulu çomar, çomar-ı kebir. 30 liralık test kitabı bul getir kitabı kendime sokarım.
Hay kaynak kitabınıza ya birde bu olayları vardı ders kitabını açtırmaz anlaştıkları kırtasiyeden boktan boktan kitapları parayla itelerlerdi bize her sezon.
o telefonda ucretsiz tonlarca kaynak yayına ulaşılabileceği konusunda bilgisi olan ama kaynak kitabı satan kırtasiyeden komisyon alan 21.yy fırsatçı öğretmenidir...zaten kendisi başarılı olsa dershane köşelerinde sürünmez, devlete kapağı atardı...
bir çocuğun ailesi çocuğuna telefon alabilmiş diye her dönem her dersten kaynak kitabı da kolayca alabilir diye düşünmüş olan bir öğretmenin yargısı. otuz lira dediğiniz otuz lira değil. harç parası gibi üç yüz dört yüz lira ediyor en az. hem de sürekli.
her öğretmen meb kitabını beğenmeyip kaynak istiyor ayrıca devlet okullarında da kaynak kitap aldırılması yasak.
tabii ki öğretmenin aldırmasının yasak olması üniversiteye hazırlanan kimlik arayışına girmiş gencin bu kitaplara bu paraları vermek zorunda olduğu gerçeğini değiştirmiyor. telefonun temel bir ihtiyaç olması konusuna hiç girmiyorum.
kağıt fabrikalarının kapanmasından ve kağıdın ithal edilmesinden doğan kitap zamlarından söz etmeden, öğrenciyi bilgiye ulaşmak gibi bir haktan mahrum bırakan sistemde bir de "telefonunuz var kitabı da alırsınız" demek nereden baksan ay maz lık.
Ekonomi elbette telefona bakarak yorumlanmaz ama o kadar öğrenci var hiçbiri bir 30 TL lik kitap alamıyor mu? Yani alamayan elbette olur dünya halidirde böyle, öğretmenin dikkatini çekecek kadar fazla olmaz heralde!
ilk söyleyeceğim şeyi ilk önce söyleyeyim.
milli eğitim bakanı çıkıp kamuoyundan ve bu çocuklardan, ailelerden özür dileyip öğretmeni görevden almalı.
çünkü; bu öğretmen vasfı taşıyan kişi ya nörolojik bir rahatsızlık yaşıyor ya da bu göreve layık bilgi birikim donanım sahibi değil.
her halükarda bu kişi öğretmenlik yapacak yeterlikte ve donanımda biri değil.
bırakın kitap alma alamama durumunu...
kitapları bedava dağıtıyoruz diyen bakanlık ve öğretmenin dağıtılan kitaplar anca kese kağıdı, ambalaj kağıdı olur veya öğrenci merdivene oturduğunda kıçının altına koyup betonun soğuğunu almamaya ya da elbisesi kirlenmesine engel olur, bu kitaplar öğrencilere bir şey vermiyor mu demek istiyor?
öyle ya, milli eğitim bakanlığı talim terbiye kurulunca belirlenen müfradata uygun kitapların yetersiz olduğunu mu itiraf ediyor?
öğrencilerin hamal gibi taşıdığı kitapların öğrencilere bir şey vermediğinin itirafı mı?
üstelik cep telefonu nedir?
lüks bir tüketim aracı mı?
aslında cep telefonu bir gazete, bir radyo, bir televizyon, bir ses, bir savunma, bir uyarı, bir alarm, bir güvenlik, bir haberleşme, bir iletişim, bir bilgi alma aracıdır.
cep telefonu yaşamının sigortasıdır.
anayasal haklarının vücut bulmuş halidir.
bir insana dilin var gözün var kulağın var diyebilir misiniz?
bunu çok görebilir misiniz?
taş devrinde yaşamıyoruz, hayatın evrildiği noktayı göremeyen anlamayan bazı embesiller cep telefonunu bir lüks araç, olmasa da olur, çok da gerekli değil gibi algılıyor.