Istanbulda gidip burası da zamanında Zeus tapınağı imiş dediğim yer yok ama Poseidonun var. Zeus'a saygı duyuyoruz ama Poseidonun karizması ve yeri bizde ayrı.
güç olarak kapıştırırsak zeus havada karada alır. ciddiyet ve karizmada da zeus önde gibi. zeus zaten hepsinin reisi, olympos'un kralı. poseidon ise gündönümleri dışında olympos'a giremiyor. zeus her türlü alır yani. ama poseidon'un da hakkını yememek lazım. deniz şortu ve güneş gözlükleriyle son derece cool'dur kendisi. çok canlar yakmıştır zamanında. gönüllerimizin birincisi odur.
3 ogulun nereye hukmedecegi konusu tartismali biraz kura sonucu belirlendigine gore bi gorus var. Zeus un Pan dan simsegi almasindan dolayi daha guclu oldugunu dusunenler de var. atinanin ismini athena dan aldigi gorusu de ihtilaflidir. Bu arada kehanetin Zeus isaret ettigi icin Zeus u daha ustun gorenler de vardir her ne kadar mantikli gorunse de sonucta mitoloji olunca konu neyin ne oldugu nasil yorumlandigi karisabilmektedir.
Atina ilk kurulduğunda ne isim verecekleri konusunda tanrılar hılafa düşmüş. Poseidon kendi adının verilmesini istemekte, athena da aynı şekilde yapımında emek sahibi olduğundan kendi adının verilmesini istemektedir. Bu ikisi yarışırlar ve athena kazanir. Atinanın adı mitolojide böyle konduğu rivayet edilir.
Yunan mitolojisinde kronosun üç oğlu vardır. Zeus, hades ve poseidon. Bu üçü birleşip babaları kronosu yenerler ve her biri bir gücünü alır. Hades fazla kindar ve öfkeli oluşundan dolayı zeus ve poseidon tarafından yeraltına sürgüne gönderilir. Sonraki tanrılar bu üçünden türer. Athenaya yenilen poseidon zeusu yenebileceği hayaline hiçbir zaman kapılmamıştır.