zerdeçal

entry23 galeri3
    23.
  1. Ah zerdeçal ellerime kına yapmışım gibi oldu. Yaktın beni. Boyası gerçekten çok kötüdür. Ama çok şifalı baharatlardandır. bu yıl bahçemde de yetiştirmeyi deneyeceğim. *
    1 ...
  2. 22.
  3. vücuttaki her tür iltihabı kurutmada yeterli olduğunu düşündüğüm baharat. bir defasında gözümde bir acı hissiyle ilk sinyallerini veren arpacık bu baharatı tükettikten sonra daha çıkmadan yok olmuştu. son günlerde kasığıma bıçaklar saplanıyormuş gibi bir acıdan muzdariptim. dün gece acı belime doğru yayılıp ağrılı bir hal aldı. apandisit mi idrar yolu enfeksiyonu mu derken aklıma geldi gidip ılık sütün içine bir çay kaşığı zerdeçalı balla karıştırıp içtim. sabah uyandığımdan beri ağrı mağrı hakgetire. artık neresi iltihaplanmıştı bilmiyorum ama şu an gayet rahatım. eğer sorunu olan varsa ve zerdeçala allerjisi falan yoksa denemekten zarar gelmez. antibiyotik kullanmak istemeyene birebir.
    4 ...
  4. 21.
  5. Etken maddesi kurkumin olan, hint mutfağının baş tacı, şifalı bitki.
    Bağışıklığı güçlendirici etkisi tartışılmaz, ölüm hariç her derde deva bir tür baharat.

    Pandemi sürecinin ilk günlerinden itibaren, salatalarıma, çorbama kattığım, müptelası olduğum şahane bir şey.
    Ayrıca geceleri bir bardak ılık süte, bir çay kaşığı zerdeçal, bir çay kaşığı zencefil ve bal karışımını içmeden uyumuyorum.

    Yapılan araştırmalarda, bağışıklığı arttırıcı etkisinin yanısıra, merkezi sinir sistemine, kemik ve kas hastalıklarına, hatta depresyona iyi geldiği tespit edilmiştir.

    Yoğurda katın, süte katın, çorbanıza katın ama mutlaka tüketin, hele şu günlerde...
    11 ...
  6. 20.
  7. sarı renkte baharat türü. körinin rengini veren baharattır.fakir safranı demek daha doğru bana kalırsa.

    şahsen yemeğe koyup denemedim ama güzel bir tadı olduğunu düşünmüyorum. zamanı geçmiş, bayatlamış gibi bir tadı var, yoğurtta denemiştim. belki sıcak yiyeceklerde farklılaşıyordur.

    kozmetikte çok kullanılır. yeterli miktarda kullanıldığında tüy azaltıcı etkisi olduğu söyleniyor. (neyle karıştırıldığını hatırlamıyorum)

    Hindistan cevizi yağı ile karıştırılıp diş macunu şeklinde kullanıldığında da 4-5 gün içinde dişleri beyazlatma etkisi gösterdiği söylenir. yalnız sonrasında normal macunla temizlenmediğinde ağzın tamamında sarı renkte iz bırakır.

    aynı şekilde yüz maskesi olarak kullanılırsanız saatlerce geçmeyecek sarı renkte bir yüz elde edersiniz. o rengi çıkarmaya uğraştığınızda da yüzünüz tahriş olur.

    yerine daha iyisini bulana kadar sevin efendim.
    6 ...
  8. 19.
  9. hindistanda sıkça tüketilen bir baharat. detoks suyuna atınca fena olmuyor. yoğurda karıştırılıp yenebilir.
    0 ...
  10. 18.
  11. kesinlikle ve kesinlikle çok büyük bir nimet.
    bizzat yemeklerin tadını bozduğunu düşünüyorum; (en azından benim damak zevkime uymuyor.) ama bir süredir günde bir kaşık yiyorum. bağışıklık sisteminin baş dostu, vücutta toksit birikiminin baş düşmanı.
    önce ağızda hafif acı bir tat bırakır fakat üzerine su içerseniz direkt geçer.
    türkiyede yetişmeyen zerdeçal, baharatlar diyarı hindistanda çok yaygın tüketilen bir bitkidir ve doğal haliyle zencefile benzer bir kök halindedir ve öğütülerek sarı bir toz haline getirilir.
    1 ...
  12. 17.
  13. etken maddesi kurkumin olan baharat.
    senelerdir kullanırım, işin ilginci bende bağımlılık gibi birsey geliştirdim sanırım. bunu aldığım günler kendimi daha iyi hissediyorum.
    4 ...
  14. 16.
  15. içerisindeki yağda çözünen madde antidepresanların da içerisinde bulunuyor. sütlü zerdeçal içildiğinde antidepresan etkisi gösterebiliyormuş.
    13 ...
  16. 15.
  17. Prospektus okumus gibi oldum kardes.
    0 ...
  18. 14.
  19. Osteoporotik diz ağları çeken insanlar üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, 6 hafta boyunca zerdeçal tüketmek günlük alınan 800 mg Ibuprofen miktarını azaltmanıza yardımcı oluyor. Bunun nedeni zerdeçalın, kıkırdaklardaki enflamatuar bileşeninin azalmasını sağlayan çok güçlü bir antioksidan olan curcumin yönünden zengin oluşu.
    4 ...
  20. 13.
  21. tavuk dünyası ve benzeri markaların makarnaları için kullandığı baharat türü.*
    4 ...
  22. 12.
  23. (#32285402)

    bu entryden beridir hemen hemen her gün kullandım. dişlerimi hiç bu kadar rahat ve güçlü hissetmemiştim, kesinlikle alıp denemeniz gereken bir ürün.
    6 ...
  24. 11.
  25. ölümden gayri her derde deva olduğu tıbben de kanıtlanan kocakarı ilacı.
    ben, yemeklere, pasta, börek, tatlı her ne yaparsam yapayım, hatta salatalara bile ilave ederim bir baharat manyağı olaraktan. kek ve kurabiyelere hoş bir tat ve renk veriyor.
    henüz fark edilecek düzeye gelmemiş kanser hücrelerini besleyen kılcal damarları kuruttuğu söyleniyor tıp otoriteleri tarafından. korkmadan kullanın, dozu aşmayın ama. mide isyan edebiliyor aşarsanız.
    0 ...
  26. 10.
  27. webde bir videoda diş macunu alternatifi olarak tavsiye edildiğini gördüm ve bugün denedim kokusu, tadı genel diş macunu aromasına Çok uyumlu. sanki diş macunu üreticilerince özel üretilmiş gibi. harika tadı var. fırÇayı sararttığını söylemişti videodaki adam, öyle de oldu. şu an ağzımda harika bir esans kaldı ve dişlerimi Çok daha sağlıklı hissediyorum. iki hafta sonraki sonuÇları da bu entrynin altına edit olarak gireceğim. Çok heyecanlıyım.
    8 ...
  28. 9.
  29. iltihap giderici, mideyi kuvvetlendirici, gaz ve idrar söktürücüdür. bu nedenle birçok ilaçta da kullanılmaktadır.
    5 ...
  30. 8.
  31. KAN SULANDIRDIĞI iÇiN BAZI KiMSELERiN DiKKATLi KULLANMASINDA FAYDA VARDIR. AMAN HA. HiNT SAFRANI DA DENiLiYOR. HEM KUMAŞ BOYASI HEM DE BAHARAT OLARAK KULLANILIYOR .HiNTLiLERiN KANSER OLMAMASINI BU BAHARATA BAĞLAYAN BiLiM ADAMLARI VAR. iNANMAKLA iNANMAMAK ARASINDA KiŞiYE BAĞLI BiR DURUM. KÖRi'NiN ANA MADDESiDiR. AYRICA HiNTLiLERiN HER YEMEKTE KULLANMALARININ SEBEBi SAFRANIN ÇOK PAHALI OLMASINDAN DOLAYIDIR. UCUZ OLDUĞU iÇiN ZERDEÇALI TERCiH EDiYORLAR..
    4 ...
  32. 7.
  33. Zerdeçal sarı çiçekli, büyük yapraklı, çok yıllık otsu bir bitki cinsidir. Hint safranı olarak da bilinir. Anavatanı Güney Asya'dır.
    Diğer isimleri zerdeçöp , safran kökü, sarıboya, zerdeçav, hint safranıdır. Başta Pakistan, Hindistan, Çin ve Bangladeş olmak üzere Asya’nın tropik bölgelerde yetişir. Bitkinin toprak altındaki ana kökleri yumurta veya armut seklindedir. Yan kökleri ise parmak şeklindedir. Rizomların üst yüzü sarımsı, iç yüzü ise sarı renklidir. Acımsı bir tadı vardır.
    0 ...
  34. 6.
  35. ispanyolların deniz ürünlerinden yapılan ünlü "paella" adlı yemeğinde ve Hintlilerin "köri" sosunda kullanılır.
    1 ...
  36. 5.
  37. Herkes bir başka şey söylüyor; kim - nasıl inanır bu şifalı bitkicilere... (Star gazetesi anonsu)
    Zerdeçal, kansere çare... (Yerseniz) http://galeri.uludagsozlu...m/r/zerde%C3%A7al-343033/
    0 ...
  38. 4.
  39. zeytinyağı ile kullanıldığında vücutta emilimi 100% olan mucize baharattır. Bilimadamlarına ve çeşitli araştırmalara göre, hindistandaki kanser oranının kötü beslenme şartlarına rağmen düşük olma sebeplerinden biri de bu hint baharatıdır. isveç'te bazı gazetelerde alzaymır hastalığına iyi geldiği ve hafızayı güçlendirdiğine dair haberler yer almıştır. Ayrıca hardal yapımında kullanılan baharatlardan biridir. Özellikle kanser üzerine olan etkilerini araştırmanızı tasiye ederim.
    5 ...
  40. 3.
  41. çok faydalı olmasının yanında kendileri hint mutfağına ait bir baharat çeşididir.
    4 ...
  42. 2.
  43. mavi çaydanlık içinde ve soba üzerinde kaynatıldığında vereceği şifaya kıymet yetmez.
    2 ...
  44. 1.
  45. sağlık açısından çok faideli bir baharat. annem tarafından yemeklere sürekli olarak katılır.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük