normalde rap müzikle hiç aram yoktur. özellikle türkçe rap. lakin bu adam başka bir hava katmış bu tarza. kulağa çok hoş geliyor. bu arada yetenek sizsinizde yarı finale kadar yükselmiştir.
rap'ini yetenek yarışmalarında tanınma çabasına heba eden mc. abi kendi stilini geliştir, kendi yolundan git, gerek yok bunlara. feat atarakta underground kitlede tanınabilirsin.
eskişehir çocuğudur. geleceği parlak bi isim. o ses türkiye programında halen yükselmeye devam ediyor ve acun ılıcalı tarafından bizzat çağırıldı, kendi başvuru yapmadı.
yılların rap dinleyicisi olarak adını ilk defa burada gördüğüm rapper. hiç dinlemedim ama eminim bir bok değildir. iki satır söz karalayan herkes rapçi oluyor kodumun ülkesinde. bu işi yapan onlarca kaliteli insan varken sırf şu saçma yarışma yüzünden böyleleri meşhur oluyor.
yaptığı rap'in kalibresi tartışılır fakat türkiye'de tanınmış rapçidir.
hiphop doğası gereği sistem ve popülitenin karşındadır ama bu yetenek yarışmaları müziğimizi halka, ekranlara pazarlıyor. sonra ufacık çocuklar kayıt alıp, bere bandana cap takıp sokakta gangsta triplerine giriyor. önceden yeraltı'nda da overground'da işler farklıydı kimse emek vermeden tanınmazdı, iyi iş yapan piyasada tutunabilirdi şimdi bakıyorum reyting uğruna türkçe sözlü rap "sanatı"ayaklar altına alınıyor. rap imaj, beat, official olmakla gerektiği değeri görmez kafiye ve düşünülmüşlük önemlidir.. sen sisteme atılan kurşun olarak tabir edeceğim Punchline'ın hardcore'unu unutup 'club' müziği yaparsan bu iş olmaz. tekno'dan farkın kalmaz kardeş.
Rap, Hip hop alt kültürünün bir koludur. Kökeni 1970'lerde özellikle siyahi insanların yaşadığı Amerika'nın kenar mahallelerine, bir diğer deyişle "getto"lara dayanmaktadır. Kültürel kökeni Amerika'da olmasına karşın, bilinen ilk Rap parçası italyan Adriano Celentano'nun Prisencolinensinainciusol şarkısıdır[1].
RAP'in "Rhytm And Poem" ('Ritim ve Şiir' ya da 'Ritmik Şiir') veya "Rhytmic African Poetry" (Ritmik Afrika Şiiri)[kaynak belirtilmeli] sözcüklerinin kısaltması olduğu görüşü yaygın olsa da aslında rap kelimesi, ingilizce sözlük anlamı olarak "ağır eleştiri" anlamına gelmektedir.
diyor vikipedi.
rap müziğin neden gettoda siyahiler arasında yaygın olduğunu anlamadıysan dahasını da ben söyliyim.Amerikan sisteminin insan saymadığı sokakta öldürdüğü zenciler "allah ınız yokmu" hissiyatına kapılınca bi kısmı öldürerek beyazları bitiremeyeceklerini anlayıp müzikle kendilerini anlatmaya çalışırlar.bu nedenledir ki rap müzik isyanı anlatır, kurulu düzenin pisliğini anlatır, her devirde her devlette bulunan muktedirin yavşaklığını anlatır.
bu nedenledir ki düzenin güçlüsünün götünü yalayan kanalın programına "şarkıcı" olursan yaptığın rap a itibar etmez kimse.
Bu adamın o ses Türkiyede olmasına bir anlam veremiyorum. Ses yarışmasında rap söyleniyor ve bu hep aynı tondan söylüyor. Bu arkadaş ton dışında bir şey söylesinde görelim. Söylediği rapin sözleri kalitesiz,anlamsız ve saçma. Haa, sesi güzel mi? Hayır. Ee bu adamı bu kadar göğe çıkaran sayın halkımızın ya gözü kör, yada müzikten zerre bir şey anlamıyor. Birde jürinin yavşaklığı var, o daha komik. Hadisenin "Yağğ duygulandım" falan dediği sözlerde duygu namına bir şey yok. Neyse böyle mallara prim vermeyi seviyoruz.. Devam.
Şarkıyı söylerken babası ölmediyse kötü performans sergiledi demiştim. Sonra ortaya çıktı zaten izleyenler bilir. Bize göre orda iyi bir pazarlama olabilir ama olan şeyler gerçek aslında ağlamalar vs duygu sömürüsü yapmaya çalışmadılar bence.
Zeo'yu değerlendirecek olursak da bayağı eleştiriliyor gördüğüm kadarıyla ama sonuçta orası bir şov programı, o da şovunu güzel yapıyor. Söz, müzik vs eleştiride bulunmayacağım.
Yarışma finalini de zeo vs elnur olarak bekliyorum. Zeo'nun olacağı kesin gibi de diğeri muamma aslında neyse hayırlısı olsun diyelim.
Edo: Yazmayı unutmuşum. Hadise belli nüfusuna geçirecek Zeo'yu.