Türkiye'de sıkça rastlanan genellemedir. Sosyetede para harcayan, lüks arabalara binen insanlar sadece şanslıdırlar ve bunun yanı sıra kötü insanlardır. insanlıktan anlamazlar. Diğerlerine yukarıdan bakarlar. Fakir olanlar ise hep içten, hep iyilik doludur. Kader onları fakir yapmıştır.
Ne yazık ki arabesk Türk filmlerinin ve müzisyenlerin yıllar içerisinde halkımızda yerleştirdiği olgu budur. Oysa suç oranını artıran en önemli faktör varoşlardır. Mafya babaları zengin olabiliyorlarsa bunun en önemli nedeni 3 kuruş para için her adamı öldürebilecek insanlardır. Fakir edebiyatı yapan şarkıcıların zengin şarkıcıların kaç tanesi gerçek anlamda bir hizmet getirmişlerdir kendi şehirlerine? Bugün sakıp sabancı'nın yaptırmış olduğu okullar ve kültür merkezlerinin onda biri eğer ibrahim tatlıses tarafından yaptırılmış olsaydı yıllardır söylediği sözleri samimiyet kazanmış olurdu.
Fakat bu ülkede zenginler kötüdür, fakirler ise her zaman iyi. Zenginlik içerisinde yaşayıp bunu açıkça gösterenler halk tarafından benimsenmezler. Ama bir zamanlar fakirseniz köşesiniz köşe!
iyiliğin para ile satın alınmayan bir şey olmasından kaynaklanır... zira genelleme olmamakla birlikte o iyi fakirler parayı buldukları zaman kötü olma olasılıkları oldukça yüksektir...
zenginlerin bir zamanlar ne emeklerle dişlerini tırnaklarına katarak bu hale geldikleri göz ardı edildiğinde ve kazanımlarını fakirlerle paylaşmadıklarında yapılan genelleme..
türk filmleri sayesinde halkımızın yapısına işlemiş olaydır. okey taşlarını chip yaparak oynadığımız poker de bile kazanan arkadaşın g.tü kalkar mı ya? işte öyle bişey *