zeki insanların ateist olması

entry124 galeri0 video2
    73.
  1. 72.
  2. neye göre kime göre denilesi durumdur.

    (bkz: allah ı tanımayan bünyenin zeki oldugunu iddia eden kişinin zekasından şüphe etmek.)
    1 ...
  3. 71.
  4. 70.
  5. isviçreli bilim adamlarının bir ilgisi var bunla. hissediyorum!

    * *
    0 ...
  6. 69.
  7. her şeyi allah'a havale etmeyip, neden - sonuç ilişkisi veya mantık çerçevesinde düşünen insanlar olmaları dolayısıyla zeki insanların, tanrının varsa yağmur yağdırıp hayattayken pezevenklik yapanları cehennemde ateşlere atacak kadar basit bir şey olmadığını düşünmesi sonucu oluşan durumdur.

    en basitinden, bir su döngüsünü ele alalım: iyi ve dindar insanlar yağmuru allah'ın yağdırdığına inanıyor. diğer taraftaki, her şeye tutarlı bir cevap arayan gerizekalı pislik ateistlerse bunun oluşumunu inceleyip tutarlı bir sonuç buluyorlar. tabii böyle yapmamaları gerek. yağmur yağdırmak allah'ın bileceği iş neymiş öyle su döngüsü falan kafir işleri?

    ayrıca bu ateist pezevenkler kadere de inanmaz! oysa ki allah her şeyi bilendir. başımıza gelecek her şeyi saniyesi saniyesine kader denen önceden yazılmış log dosyasında kaydetmiştir. buna rağmen bize bir de akıl ve seçme iradesi de vermeyi ihmal etmemiştir. yani aslında bu irade hiçbir halta yaramaz çünkü tanrı her şeyi bilendir. yarıyorsa da tanrı her şeyi bilemeyebilir demektir. ama tabii bu olayı bu kadar eşelemek de ateist kafirlere göredir. allah her şeyi bilir ve vereceğimiz her kararı önceden kaderimizde belirtmiştir ama bizim kendi irademiz de vardır demek her zaman mü'mine yaraşan davranıştır...

    ayrıca gerçek bir mü'min, allah'ın, genel ahlak kurallarına uymayan kullarını cehennemde cayır cayır yakacak kadar dengesiz olduğunu önceden kabul eder. tanrı kavramını kafasında o kadar basitleştirir ki gerçek mü'min için tanrı, kendi yarattığı kullarına katlanamayacak, her ne kadar her yaptığını etkileyen kader yazısı kendisi tarafından yazılsa da orada yazılmış olan günaha kaçınılmaz bir şekilde riayet eden kulunu cayır cayır yakacak kadar dengesiz bir şeydir. ayrıca cehennemlik kullarını ancak yakmayı akıl edecek kadar hayal gücünden yoksundur. bunu ateistler iddia etmiyor, allah'a sıkı sıkıya bağlı insanların baştan kabul ettiği esasların oluşturduğu gedikler bunlar.

    bu bilgilerin ışığında kimin gerçek ateist olduğunu kişinin kendisine sorması gerekir. şahsen ben tanrı olsam beni bu kadar alakasız yorumlayan kullarımdan nefret ederdim. (tabii yorum olayı için kader switch'ini off konuma getirmek gerek önce)
    1 ...
  8. 68.
  9. ateist olan insan ki bence boyle insan yoktur kendini farklı gosterme cabasında olan insandır ki bu insan farklı seylerden soz etmeye calısır farklı seyler yapma hevesindedir cevresindeki saflarda onun farklı olma cabasına inanıp zekiymis gibi goruler fakat zeki insan once dusunur ve ateist olmaz.
    3 ...
  10. 67.
  11. zeki değilde sorgulamayı seven insanların hayatlarında bir dönemde tanrıyı sorgulamayı seçmesidir ki gerçekten akıllı ve yeterince kafa yorarsa kanımca tanrıyı aradığı dönemde hep bir boşlukta olduğunun da farkına varır ve inanmanın aslında daha mantıklı olduğunu anlar. her insanın da kendi kafasında tanrıyı bulması gereklidir kanımca, dini ne olursa olsn düşünmesi...
    0 ...
  12. 66.
  13. zekanın ne olduğuna dair herhangibir fikri olmayan insan önermesidir.
    Bilmeyenler için; (bkz: zeka)
    1 ...
  14. 65.
  15. gerizekalı olmama rağmen ateist olmamı açıklayamayan durum.

    anasını satayim " inanan zekidir" , "inanmayan zekidir" bıkmadınız mı yahu? inanç bambaşka bir mekanizma. sosyolojik, psikolojik, ekonomik bağlantıları nasıl böyle elersin ki?

    tanrı var mı? olabilir olmaya da bilir. olması için bir sebep yok, olmaması için de bir sebep yok. tamamen yüzde 50 ihtimal.

    şu muhteşem düzen kendiliğinden oluşamaz malları, ya da insan sadece buna ihtiyaç duymuştır, şurda şu fosil bulundu öküzleri, en çok da madem tanrı var neden zavallı insanların acı çekmesine seyirci kalıyor diyenlere gülerim, biraz daha düşünürlerse konu üzerinde sanırım o yüzde 100'e yakın iman ya da imansızlıkları ellilere yaklaşır. agnostik bir yaklaşım değil bu. bilinemezlikten farklı bir şey. inanıyorsan daha akıllı ya da bilgili değilsin, tersi de doğru. her alanın en iyileri de en kötüleri de tamamen inanıyor ya da inanmıyor değil. hücrenin yapısı üzerine araştırma yapan iki araştırmacı nobel ödülü almışlardı ve biri bir kitap yazdı, bu muhteşem şey ancak bir yaratıcının eseri olabilir diye, diğeri de tam tersine bu hatalarla dolu hücre sadece evrimsel açıklanabilir diye. nasıl istersen öyle görürsün hikayesi. allah akıl, bilgi ile bilinir diyen mallaraydı bu örnek. tersi için de geçerli. garip. bakalım ne olacak.
    0 ...
  16. 64.
  17. 63.
  18. 62.
  19. 61.
  20. --spoiler--
    Benim dinim, kendini güçsüz zihinlerimizle anlayabildiğimiz küçük ayrıntılarda gösteren sonsuz ve üstün ruha alçak gönüllü hayranlık duymaktır. Anlaşılamayan evrende görülen üstün bir uslamlama gücünün varlığına olan derin duygusal inanç, benim Tanrı düşüncemdir. (Einstein)
    --spoiler--

    *
    0 ...
  21. 60.
  22. boş bi teorem.hem tutarlı olsa bile bu saatten sonra ateist olamam ben.
    0 ...
  23. 59.
  24. 58.
  25. 57.
  26. işi gücü ateistlerin götünü kaldırmak olan kişilerin uydurduğu söylemdir.

    ateist olmak isteyen ama zekasını yeterli seviyede görmeyen kişilerin bahanesidir.
    0 ...
  27. 56.
  28. çok düşünmelerinden kaynaklanan durumdur. ancak zeki olduklarını, alemleri bir yaratanın olduğunu anladıklarında kesin olarak anlayacağız.
    1 ...
  29. 55.
  30. insanın zeki olmasının ateizmle bir ilgisi olmadığını farkeden "yetişkin" insanların tartışmaya gerek bile duymadığı önermedir.
    1 ...
  31. 54.
  32. "zeki insanlarin ateist olmasi" diye zirvalayanlara ibret olsun diye baslangic olarak (bkz: harezmi)
    0 ...
  33. 54.
  34. Zeki olup dindar olan insanlar tarafından "geri zekalı" kabul edilen insanların ateist olmasıyla paralel salaklıkta önermedir.Özellikle islam dininin kelime manası olarak da teslim olmak anlamına geldiği düşünülürse ve araştırma,sorgulama sürecinde bir yerde takılıp iman etmeniz teslim olmanız gerekiyor. bunu rasyonel bulmayıp burada tıkanıyoruz soruya cvp yok ozaman inanmayayım sığ düşüncesinin sonucudur ateizm birazda.Bu sorgulama sürecinde imanı kuvvetlenenlerde mevcuttur.ezcümle ateizmin veya dindarlığın zeka ile alakası hususunda bir genelleme yapılamaz.
    2 ...
  35. 53.
  36. her zeki insanın ateist olması gibi bir genelleme yanlış olur. fkat ateistler genelde arayışçı insanlardır. bir de çakma ateistler vardır, onlar da onların imajından istifade edip akıllı pozuna girmeye çalışırlar. fransız ihtilalinden sonra azıtan ateizm aslında gerçeği arayışın sembolü oldu ama inanç düşüncesini ikinci plana attığı için toplumsal zararlara sebebiyet verdi. inancın tüm değerlerini reddedemeyecek olan ateizm güdük bir yaşam tarzıdır. din gibi herşeyi tanımlayamaz, sadece inkar eder ve inançlı insanların birçok yaşam düzenini benimseyerek yaşar. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dersiniz. hıristiyanlığa tepki olarak başlayan ateizm aslında hıristiyanlığın çakma bir din olduğunun da göstergesi idi. çünkü insanlar kilisenin insanları aptal yerine koymasını artık daha fazla hazmedemediler. çünkü her konuda onları manipule ediyordu kilise. luther ile sırtlarından attıkları kiliseyi atasıya kadar isyan edenler ateist oldular ve ateizm marx la da ilerledi. fakat islam ülkelerinde ateizm gelişmenin göstergesi olan bir furya gibi başlasa da aslında yaşayamadı. çünkü islamiyet hıristiyanlık gibi insanların sırtında bir yük, onları aptal yerine koyan bir insan manipulasyonu aracı değildi. hatta kapital'de geçen "afyon" tabiri bile hıristiyanlık içindir. islamiyetten haberdar olmayan bir adam'ın bu kadar geniş sallaması da aslında paraya hakim kültür olan hıristiyan kültürüne karşı bir tez ortaya atmak istemesidir. marx nihayetinde sermaye karşıtı bir fikir geliştirmiştir ve bunun karşılığı da haliyle islamiyet olmayacaktır. çünkü islam ülkeleri o zamanda sermaye birikimine sahip ve hatta sermaye birikimini önemseyen ülkeler bile değillerdi. o da meseleyi islam merkezli ele almadı.
    1 ...
  37. 52.
  38. 51.
  39. (bkz: einstein)
    (bkz: stephan hawking)
    (bkz: darwin)
    (bkz: ömer hayyam)
    (bkz: nietzsche)
    (bkz: Ernest Hemingway)
    (bkz: Galileo Galilei)
    (bkz: Napoleon Bonaparte)
    (bkz: Leo Tolstoy)
    (bkz: Vincent Van Gogh)
    (bkz: Pierre Loti)
    (bkz: Albert Camus) (bkz: Karl Marx)
    (bkz: Jean-Paul Sartre)
    (bkz: Sigmund Freud)
    (bkz: diagoras)
    (bkz: budizm)

    dediklerimi teyit etmek için sosyoloji hocalarına yada sosyolojiyle uğraşan kimselerden soruşturabilirsiniz.isimlerini gizli tutmak kaidesiyle tarihteki tüm bilim adamlarının,filozofların görüşleri alınsaydı tahminen çok büyük çoğunluğunun ateist çıkma olasılığından ortaya çıkmış çıkarım.buluşların ve fikirlerin büyük çoğunluğunun çatışma (bkz: çatışma) ortamından doğduğu gerçeğiyle ilgili olabilir ,diagoras zeusa inanmadığı için, galilei hz. isaya ve kilisenın otoritesine inanmadığı için, ömer hayyam allaha inanmadığı için baskı görmüştür ; belki bu yüzden bilim felsefe şiir vs. gibi yöntemlerle kendilerini ifade etme gereği duymuşlardır .dikkat edilmesi gereken nokta şudur bu çıkarım dini bütün olanların aptal olacağı yada akıllı olamayacağı anlamına gelmez.
    yalnızca ateistlerin zeki olduğu anlamında yorumlanmalıdır

    cümlenin doğrusu şu olmalıdır:

    (bkz: inançsız insanların çoğunlukla zeki olmaları)
    0 ...
  40. 50.
  41. doğruluğunu tartışmanın saçma olduğu bir önermedir.kızlar zeki,erkekler salaktır kadar saçma ve genelleyicidir.zira sadece asilik, özenme, dikkat çekme amacıyla da ateizmi seçen bir çok insan vardır.belki sorgulamaktan korkmayan ve cesur denilebilir bazıları için.ancak inananlar aptal ya da korkak değildir, olamazdır. hatta bu ne saçmalıktırdır.*
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük