bazen çok çabuk bazen ise çok yavaş geçer, bunu siz belirlersiniz. eğer yaptığınız işi sevmiyorsanız zaman geçmek bilmez ama bu işi severek yapıyorsanız, hiç bitmesin istiyorsanız bu zamanın geçmesini sizin açınızdan hızlandırır. sonuç olarak yapılabilecek bir şey yoktur.
zaman öyledir zaten. kendince işler gider.bizler o gidişteki oyuncularız. zor durumlarda öyle yavaş akar ki o zaman;bizi mahveder, adeta öldürür. mutlu olduğumuz anlarda ise öylesine çabuk geçer ki biz o güzelliğin farkına bile varamayız. demek ki zaman çok acımasız, zalimcesine...
beni bunalıma sokan durumdur. misal, geçen gün annemle konuşurken "ameliyat olalı da tam sekiz sene olacak üç ay sonra" diye bir cümle geçti aramızda ve hemen sonrasında da "ulan sekiz sene ne çabuk geçti aq?" diye düşünmeden edemedim.
işin kötü yanı, zamanın çabucak geçmesinin yanında geçen zamandaki hallerimi de şimdi fazlasıyla özlüyorum. çünkü seneler ilerledikçe hayatım boka sarıyor sevgili sözlük.
Bu aralar baayaaa çabuk hayat zaman bereketsizleştimi ne bee bu ne daha dün vizeler finaller derken staj başladı bitmek üzere dükkânı taşıdık falan. Geriye kalan tek şey fotoğraflar.
Aile büyüklerinin veya küçüklerinin yaşları hesaplanırken şaşkın ve buruk bir ifade ile her seferinde kendi kendime söylendiğim cümle
Ayrıca (bkz: 2005in üzerinden 10 yıl geçmiş olması)
Günün 8-10 saatini uykuya ayıranların onlar anlamasa da feryadıdır. Zamanın verimli ve etkin şekilde kullanılması insana bakar. Tamam kıyamete yakın zaman çabucak geçecek fakat insan yinede zaman kontrolünü yapmalıdır. Günde 86400 saniye var. Bi plan yapın kendinize ve 24 saati nasıl en verimli şekilde geçirmeye yönelik, kendinizce o günü sonlandırmaya çalışın. Bakın insan vücudu maksimum 6 saat uykuyla gününü gayet güzel değerlendirebilir. Bunu kendinizde deneyebilirsiniz. Ama bu zaman yönetimini ilk zamanlar yapmanız size ağır gelebilir. Vücudun ritminin değişmesi söz konusu. Ama bu ritim faydalı bir ritimdir. Yani pes ederseniz, kaybedirsiniz. Ama bunu diyorsanız ki muhakkak yapmam lazım diye şunları yapın. Saat 23 oldumu yatın. Yada 22 de. Sonra ya 03 yada 04 de kalkın. Hem bi daha uyumayın. Uykunuzu açmak için portakal suyu sıkın için onu. O uykunuzu açacaktır. Yatacağınıza yakın yoğurt yeyin, uykunuzu getirecektir. Aman yoğurdu gündüz tüketmeyin eğer beden işi yapmıyorsanız uykunuz gelir, zindeliğiniz kaybolur, hantallaşırsınız. Ama en önemlisi yemeği azaltın arkadaşlar. Fazla yemek uykuyu getirir, bu sefer uykudan başınızı kaldıramazsınız. Muzu gündüz tüketmeyin uyku getirir. Gece uyumaya yakın tüketin muzu. Uykunuz gelsin.