evet arkadaşlar... güldük eğlendik ve finale geldik.
çok basit bir icat olup ( tarafımdan ) 20 yıla kadar icat edilemese bile %80 lere geleceğini düşündüğüm, insanlığın yararına olacak keşiftir.
malzemeler.
çoookk uzun bir tel.
çoookk güçlü bir elektrik akımı.
halka halinde ve küre şeklinde, ortası delik ( ortasından tel geçebilecek şekilde ) mıknatıs.
örneklemelere gelelim şimdi.
ayştayna göre madde hızlandıkça zaman yavaşlar, madde ışık hızına ulaşınca zaman durur ve madde ışık hızını geçmeye başlayınca zaman geriye gitmeye başlar ve ve bence çok mantıklı.
örneğin ben ışık hızıyla hareket etseydim sen daha yatakta gözünü açıncaya kadar ben kalkar elimi yüzümü yıkar işe gider gelir ve tekrardan uyur tekrardan uyanırdım. sende sığır gibi hala yatakta olurdun.
bu denklem doğru.
peki ışık hızını nasıl elde edeceğiz. mühendis panpalarım bilirler, elektrik, kullanılan materyale bağlı olarak ışık hızındadır. yani çok kaliteli iletken ve çok kuvvetli amperli woltlu elektrik kullanıldığı taktirde, edirneden verdik diyelim elektriği, saniyeler içinde teli hataydan tutan çarpılır. dediğim gibi bu saniyeler içinde olur.
peki bu ne işimize yarayacak ?
şu ; eksi kuvvetli elektrik ve eksi kuvvetli mıknatıs kullanmamız yeterli.
mantık şu, aynı kutuplar birbirini iter...
şimdi gelelim malzemelerin dizilişine.
5 m2 lik bir alana bu teli doluyoruz ( tabi siz telin içindesiniz). doladıktan sonra bu eksi iyonlu mıknatıs kürelerimizi tele geçiriyoruz. ( tel çok uzun ) işlem tamamlandıktan sonra telin bir ucundan eksi yüklü elektrik veriliyor ve küreleri itmeye başlıyor. yukarıdan hareketlenen küreler elektrik sayesinde ışık hızıyla itilerek ışık hızını geçik bir hızla etrafınızda dönmeye başlıyor ve tam siz bu işlemin ortasında olduğunuzdan, dolayısıyla küreler sizin etrafınızda dönüyor. ışık hızını geçen küreler dış mekanla iletişiminizi kesiyor ve siz sabit kalır iken dışarınızda zaman kırılmaları meydana geliyor.
sonuç : işlem bittiğinde telin içinde buluan alanı sabit kalırken dışarıda bulunan alan zaman kırılmaları tarafından geriye gitmişoluyor.
hicbir zaman olmayacak, olsa coktan birileri gelmis olurdu zaten. bosuna ugrasmayin zaman herkes icin yanlizca ileri akar, en iyisi isinlanmaya odaklanin.
zaman makinasını insanoğlu icat etse idi 3252 yılından günümüze gelip gidenler olmalıydı..
demek ki tarihin hiç bir döneminde (bundan beşbin yıl sonrası da dahil) zamanda yolculuk asla mümkün olamayacak...
gelecekten kimse gelmediği için icad edilemeyecek demek yanlış olabilir. zira bir varsayıma göre tarih yeniden yazılabilir. zamanın sadece düz bir şekilde ileri akmadığı zaten kanıtlandı. belki gelişmiş teknoloji ve yeni kaşfedilmiş teorilerle mümkün hale gelebilir zaman yolculuğu.