Zaman makinesi için belli kuramlar var . Birincisi zamanda geri gitmek için ışık hızını geçmek gerekli . Işık hızını geçmek için gerekli enerji şuan dünyadaki bütün kaynaklar kullanılsa bile yetersiz . Bu nedenle zamanda geri gitmek oldukça zor . En çok üzrinde durulan konu solucan delikleri ve kara delikler . Ama onlardan nasıl geçeceğimiz de bilinmiyor . Bir de geçtik diyelim zamanda geri gittik ama uzayın neresinde olacağız orası muamma . Zamanda ileri gitmek mümkün . Diyelim ki bir uçan araca bindiniz ve 280000 km / sn hızla yol alıyorsunuz . Işık hızına yakın bir hızda . ( ışık hızında zaman durur ) Siz eğer o hızda 1 yıl geçirirseniz dünyada geçen süre 10 yıl kadar oluyor . 3 yıl geçirdiğinizi düşünün . 30 yıl . geleceğe gitmiş oluyorsunuz ama dönüş yok .
eğer böyle birşey varsa ve de kullanabilme imkanım da olabilirse, geçmişe de, geleceğe de birer ziyaret yapmak isterim; ama bilinen sıkıcı dünya tarihine filan değil. ya antik dönemdeki dev dinazorların ve dev bitkilerin bulunduğu antik bir çağa, ya da 2 metre boya evrilmiş insan türünün iyice uzaylı formlarına büründüğü fütüristik bir zaman dilimindeki geleceğe.
hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için steins gate adlı bir kısmı gerçekten uyarlanmış anime izlenmelidir.
(bkz: john titor)
(bkz: steins gate)
teşekkürler makina.
o kadar kurtluyuz ki elbet geçmişte bir şeyi değiştireceğiz ve bu geleceği etkileyecek en son işler içinden çıkılmaz bir hal aldığında, zaman makinesinin icat olduğu ana geri donup icat edenleri öldürecekler. yani kimbilir belki de bulundu ama bulacak olanlar henüz bulamadan öldü...
yapılsa bile geçmişe dönmek imkansızdır. çünkü geçmişte olan olmuştur bunu kimse değiştiremez geri dönülse bile tekrar aynı şey olur. ama geleceği değiştirmek münkündür.
ışık hızını geçmek mümkün olmayacağından ışık hızına yakın bir hızda dünya etrafında 1 haftalık seyahat eden tren vasıtası ile 100 yıl sonrasına gidilebilir.
ışık hızına ulaşmak şu an için mümkün değil.çünkü zamanın tamamen saf dışı kaldığı bir ortam oluşur. ancak yakın hıza ulaşmak mümkündür. cern de bulunan büyük hadron çarpıştırıcısı bu hıza %99.9 oranında yaklaştırılmıştır.
teorik olarak mümkün görünse dahi hiç bir zamanda insanlığın sahip olamayacağı hede. zira zaman makinesı herhangi bir zamanda yapılmış olsa elbet biri gelirdi.
modernitenin hayal gücümüzü bile nasıl mahvettiğinin şeysi. ulan zaman diye bir mefhum var. ve sen bir makineyle, mutfak robotu gibi bir makineyle zamanda yolculuğa çıkabileceğini hayal ediyorsun.
sadece gelecege goturebilecekse mantiksal olarak gecmisede goturmus sayilacaktir. en azindan gecmisten gelen adamlar olacaktir. ayni zamanda bu adamlar gelecege giden adamlar olacaktir. oysaki gelecek henuz yasanmamis, gecmis ise yasanip bitmis. olmayan iki yere yolculuk yapmak insan aklinin almayacagi seyler. video kaydi izler gibi gecmisi izlemekten bahsediliyorsa bu biraz daha mantikli ve hatta mumkun gorunuyor ama direkt fiziki olarak gecmise veya gelecege gitmek imkansiz, hem zaten gecmise gidilebilse birilerinin gelmis olmasi lazimdi. yada gelecege gidilebilecek olsaydi tum insanligi atiyorum 500 yil ileriye isinladik e ne oldu aradaki nesil nasil uredi? zamanda ileri gitmek gelmek imkansiz ama gecmisi izleyebilmek belki mumkun.
ayrica ilerde bu alanda yeni bolumlerin acilmasinida saglar bu icat. makine muh. ogrencileri yuksek lisansi zaman makinesi dalinda yapacak. kpss den zaman makinesi teknikerleri alinacak falan.
istanbul'daki bazı otobüs hatlarıdır. Binersin bakırköy'e, beşiktaş'a, kadıköy'e gidersin 10 yıl zamanda ileri gitmiş gibi olursun. Biraz dolanır sonra aynı otobüse tekrar binersin bu sefer geçmişe dönersin. Bazen aktarma yapmak da gerekebilir tabi daha fazla ileri veya geri gidilmek istenirse.
Ee suyla çalışmıyor bu meret basacan akbili binecen sırtına vuracan kırbacı.