ilköğretim ve lisede kendisini çakal zanneden öğrenci davranışıdır. bazen faydalı bir eylem olarak da kabul edilebilir.
(bkz: zaman geçirmekten dolayı sarı kart görmek)
günün son dersinin son beş dakikası olmasına rağmen evet çocuklar diyip tahtayı sildiren hocanın anlamsız inadına karşı duran bir özgürlük savaşcısıdır.
eninde sonunda acı gerçekle yüzyüze gelecek kişidir ancak bazen cok nadir zamanlada tahtayı silerken zil calabilmektedir. öğrencilik hayatının büyük bölümünü bunu umut etmekle gecirir.
okul bittikten sonra da tahta silerken geçirdiği o muhteşem zevk veren, orgazmdan daha zevkli zamanlar intikam alırcasına bu öğrenciye geçireceklerdir.
- bir zamanlar tahta silerken geçirdiğin zamanlar vardı.. hatırlar mısın?
- evet hatırlıyorum, çok zevkliydi o zamanlar.
- gel bakim şöyle sen, beraber biraz zaman geçirelim.*
çoğu zaman öğrenci sonunda o makus talihiyle yüzleşse de kimi durumlarda işe yarayabilen taktiği uygulayan öğrencidir. tabi ki bu işin önemli ayrıntıları, püf noktaları var. not alabilirsiniz arkadaşlar.
1.)öncelikle sakın gerzeklik edip dersin bitmesine yirmi dakika varken falan bunu yapmaya çalışmayın. hoca aşı olmuş misali bu numaraya karşı bağışıklı olacaktır artık, önlemini alır, dersi kaynattırmaz. bu numarayı uyguluyorsanız maksimum dört dakika kalmış olmalıdır. dört dakika da sadece uzmanlaşmış çakallar için önerilir. acemiler bir dakikayla başlamalıdırlar.
2.)hoca isminizi okuduğunda önce duymamış gibi yapın. bir kaç saniye bile önemlidir böyle durumlarda. sonra özürdü mözürdü derken bir on saniye daha kazanırsınız. yılışık olmak esastır. antipati toplamadan yayabildiğiniz kadar yayın "duymadım hocam pardon" muhabbetini.
3.)tahtaya yönelmeden önce üstünüzü başınızı toparlıyormuş gibi davranın. hiçbir hoca bunun için kızmaz. abartmayın tabi, küçük hareketler bile lehinize unutmayın.
4.)adımlar mümkün olduğunca yavaş ama doğal olacak. hoca kaynatma çabası olduğunu anlamasın.
5.)tahtaya kalktığınızda aptala yatın. silgiyi arayın, tebeşiri arayın, yere düşürün, gerekiyorsa siz düşün. sınıf çabanızı takdir edecek dalga geçmeyecektir merak etmeyin.
6.)tahtayı silerken hızınız minimumda olsun. tebeşir tozuna karşı alerjiniz olduğunu söyleyin, hiçbir şey diyemez. hatta kapı, pencere falan açtırın yahut açın. bol bol öksürün. kim bilir uslu bir çakal olursanız hocanız sizi kaldırmaktan vazgeçebilir bile.
7.)bu kadar şeye rağmen hala zil çalmadıysa hocanın sorduğu soruyu çok yavaş yazıp dakikalara oynamaya devam edin. umudunuzu yitirmeyin. aralarda düşünüyormuş gibi yapıp duraklayın.
bu maddelere uyulursa muhtemelen operasyon başarıyla tamamlanır. ancak bayan arkadaşlar için çok daha kesin bireysel kurtuluş çabaları var. bunları özel mesajla da anlatabilirdim ancak düşündüm de yanlış anlaşılır. şimdi hemen burada söyleyeyim bari. çok önemli sözlülerde uygulamak şartıyla o günlük kendinize bir dert yaratın. ailevi bir sorun olur, hocasına göre aşk meşk muhabbeti olur. derste sessiz sakin durup sonra ağlamaklı bir şekilde hocadan tuvalete gitmek için izin isterseniz o günkü sözlülerden muaf tutulursunuz. onlar da insan sonuçta.
boş işler ve okullarda çakallık dairesi başkan vekili somut'tan beleş bir konferans aldınız. haydi hayırlı kaynatmalar.