herşey neyse onu ver o zaman piç denilir böylesine. herşey para demek değil ne demek ya. şimdiye maaşım ne kadar olucaktı zamanında bu kafayla paramı kesmeselerdi. nefret doluyum.
ahada başlık üstüme kaldı.
müdürünüz derse bunu çok daha sinir bozucudur. 300 lira için bu kadar gerginlik yaratmana gerek yok derler, sizde dersiniz ki evet bence de verin 300 liramı dersiniz.
bir sonraki sene olur ya 400 lira için bıdı bıdıdı dbıdıd bıdıdı diye konuşurlar.
bak iki yılda ne etti? 700 tl. birde maaşınızı yüzde oran üzerinden alıyorsunuz oradan da kayıp var. ne etti yaklaşık 850 lira.
düşünsenize 2000 alırken 2850 alacaktınız.
her şey para değil para değil diyen patrona, tamam neyse onu ver demek lazımdır.
zam isteyince her şey para değil diyen patron genelde aynıdır. ve inanılmaz çenebaz insanlar olurlar. işçisine zam yapmamak için akla hayale gelmeyen taktik uygularlar. işçisiyle genelde çok samimi olan patron genelde çok şirin gözükmeye çalışır, bir derdin varsa gel çekinmeden söyle para gibi durumlar olduğunda avans veririm bu tür meseleyi kafana takma diyerek. duygu sömürüsünde bulunup işçiyi kafaya aldıktan sonra konu zam meselesine gelir.
her gece pavyona giderek akıl almaz para harcayan patron işçisinin zam isteğine samimiyete dayanan ilişkilerinden dolayı her şey para değil diyerek tüm zamanların en saçma kelimesini kullanır. ve bu kelimeyi söylerken bir eli işçisinin omuzlarında olur ve bu hareket işçisine bir kelime konuşturmaya gerek bırakmaz. işçinin ısrarlı sorularına bunları daha sonra görüşürüz şimdi bunun zamanı değil diyerek. çok profesyonel ve pişkince davranırlar.