nasılsın? iyisindir inşallah.. iyilik sağlık, siz de iyisinizdir inşallah. iyiyiz çok şükür. tamam zabıt katibisin. şu gün başla işe. çaktırma ama diğer mülakatları alalım biz.
fetö'nün el attığı bir başka sınav türü. tutuklanan bir kişinin ibretlik itirafı;
"Sınavda kopya çekmeden KPSS’den 74 puan aldıktan sonra Çorlu Adliyesi’ndeki Hüseyin’e telefon ettim. Daha sonra beni arayarak Çorlu’ya gelmemi istedi. Çorlu’ya gittiğimde Hüseyin beni “Tarık” kod isimli birinin yaşadığı bekâr evine götürdü.
Bu evde benden başka 3 kişi daha vardı. Sürekli olarak evde klavye çalıştırılıyorduk. Zabıt kâtipliği için Kırklareli Adliyesi’ne başvurmam istendi.
Cemaat evlerinde klavye çalışan adayları Silivri, Edirne, Çorlu, Kırklareli, Tekirdağ gibi yerlere küçük gruplar halinde başvuru için dağıttılar. Klavye sınavı 30 Mart 2013’te yapılacaktı.
Bu nedenle 26 Mart’ta Kırklareli’ne gittik. Klavye sınavına girecek olan 10 kişiydik. Sınav gününe kadar klavye çalıştık.
SIN AVDAN 1 GÜN ÖNCE
Sınavdan bir gün önce yurda Onur E. geldi. Bizlere 10 adet metin verdi ve “Bunlardan bir tanesi yarın sınavda çıkacak olan metin” diyerek, bu metinlere çalışmamızı istedi. Bütün gece metinlere çalıştık.
Ertesi sabah klavye sınavına girdik ve 3 dakikada 90 kelime net yaparak sınavı kazandım. Sınavda bize sorulan metin, Onur’un bize vermiş olduğu 10 metinden biriydi.
iLK MAAŞIMI ALDIL AR
Cemaat’e yardım olarak himmet adı altında ilk maaşımızı vermemiz gerektiği söylendi. Olumlu yanıt verdik, daha sonra sınavı 5 arkadaşla kazandığımızı öğrendik.
Bunun üzerine Onur E. bize Kırklareli’nde ev buldu. 3 arkadaş eve yerleştik ve burada kalmaya başladık. Hakan A.’ya her ay 125 TL himmet vermeye başladık.
ÖNCE BYLOCK , SONR A TANGO
Hakan A., toplantı sırasında cep telefonuma Bylock isimli mesajlaşma programını yükledi ve şifre verdikten sonra nasıl çalışacağını gösterdi.
17-25 Aralık’tan sonra bu programı sildim. Bu programda sadece grup yöneticisi Hakan A.’yı görüyordum. Hakan bir sefer de Tango’yu yükledi. Bu bizim bildiğimiz Tango programı gibi değil. internetten indirilemez.
Bu benim telefonuma bir harici kartla yüklendi. Açmak için tıkladığınızda yine şifreli giriş sayfası çıkar, yöneticiyle yapılan yazışmaları kimse göremez."
önümüzdeki hafta cumartesi ankara'da olacak olana başvurum kabul edilmiş fakat ben gitmeyi düşünmüyorum. ankara'ya gitmeyi gözüm kesmiyor. çağlayan olsaydı çıkıp giderdim bi koşu.
mülakat=torpil . yok diksiyonmuş, yok sorulan sorulara doğru cevapmış, yok kılık kıyafetmiş hepsi yalan. hükümet kanadından torpilin varsa girersin işe.
Mülakata giren biri olarak, kpss puanım ve klavyem iyi olmasına ragmen elendim. Çünkü mülakatta çok eziktim be . Hatta oturcağım sandalyeye oturma pozisyonunu bile söylediler.Yani kazanamadım.
formaliteden olduğunu yaşamayanın bilemeyeceği mülakattır. bizzat başıma geleni anlatırsam..
bu sınav için ilk gün başvurdum klavye sınavına 1 ay vardı, 1 ay boyunca evde klavye çalıştım, sınava girdiğim gün, bazı kişilere siz şu bilgisayarlara geçin şeklinde gülümseyerek ayrım yapılırken bana taş gibi sert tuşları ile 10-15 senelik eski bir kalvye kaldı (beyazlarından), neyse 0 hata ve büyük küçük harf uyumuna dikkat ederek muhteşem 1 kağıt verdim. 1 hafta sonra mülakat oldu 3er li girdik sınava ve mülakata girdiğim diğer bay ve bayan arkadaşlar avel avel soruları bilemedi ben de adeta uluslararası bir bilgiyarışmasına katılmış gibi her soruyu biliyordum. Sınavdan çok keyifli çıktım. Ertesi gün internette sonuçlara baktığımda kendimi yedeklerde benle mülakata giren 2 kişiyi ise asillerde gördüm, 100 almışlardı.. Unutamadığım bir anıdır.
formalitedir. maksat klavye sınavını başarmış da olsa torpili olmayan gençleri by pass yöntemiyle elemektir.
daha sonra o torpilli ve vasıfsız elemanlar işbaşı yapar. mülakat hakimi ve savcısı ağızlarına değmiş olan bokla gelecek günlere mutlu mesut bir şekilde yelken açarlar.
yoksa klavye sınavında da kpss puanında da derece yapmış gencin elenmesi nasıl izah edilebilir? üstelik mülakattaki tüm soruları bilmişse.