okulunu uzatmış 5., 6. veya 7. senesini okuyan, iyi bir ihtimalle 500 civarı dönemdışı eleman.*
dönembaşı en üstte saydıklarımın toplamı iyimser bir bakışla: 50
çarp bunu 4le: 200
uzatmış olan geçişler de toplamda olsun 50
küçük bir kampüs olan yıldız kampüsünde elinizi sallasanız makinacıya çarparsınız. her 3 kişiden 2si, belki daha fazlası, makinacıdır.
yıldız kampüsünde 3000 makine mühendisliği öğrencisi yanında bulunan ve topyekün makinacılar kadar nüfusu olmayan diğer fakülteler:
sanat tasarım fakültesi(sanat bölümü, bileşik sanatlar, iletişim tasarımı bölümü, interaktif medya tasarımı, müzik ve sahne sanatları bölümü, fotoğraf ve video, duysal tasarım vs.)
iibf(siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, iktisat, işletme)
mimarlık fakültesi(mimarlık, şehir bölge planlama)
elektrik-elektronik fakültesi(bilgisayar, elektrik, elektronik ve haberleşme)
makine fakültesinin kalan bölümleri(mekatronik, endüstri)
bunların topu makinacılardan az. düşünün.
sonra akışkanlar mekaniğini 106 kişi ile birlikte alan 107. kişi olmak filan. yalan bunlar yalan.
erkek başına 300 gram kemikli kız düşüyor muhabbetini geçersek, sağlam bir arkadaş çevresi yapabilmeniz dahilinde zevkle okunacak bölümdür. Kendinizi geliştirmek istediğiniz sürece imkanlarını sonuna kadar kullanabilirsiniz. Özellikle ısıtma soğutma ve iklimlendirme alanında çok iyidir. Piyasayla sürekli iş yapan, hocalar sayesinde staj, teknik eğitim gibi şeyleri istediğiniz zaman bulabilirsiniz. Siz öğrenmek istiyorum dedikten sonra, size imkan vermeyecek bir hoca tanımıyorum. Bölümü ve bölümün memur zihniyetinden şikayet etsenizde, yıldızın o küçük ama samimi havasını bir kere içinize çektiniz mi bütün dertlerinizi unutursunuz.
bünyesinden mezun olup çat diye güzel bi iş bulduğum bölüm. hocaları çok sağlamdır. labları falan da ortalamanın baya üzerindedir.
beşiktaş kampüsünü anlatmaya gerek yok zaten.
bir itü, bir odtü kadar popüler değildir ama mezun olduğunuzda çok rahat iş bulursunuz. özellikle imalat ve şantiye mühendisliği için çok ciddi bir eleman kaynağıdır.
son yıllarda iş ilanlarında özellikle ytü mezunu mühendis aranır olmuştur. eğitimi zordur, allah yardımcıları olsun.
Güzeldir. Makine mühendisliği başlıkları gördükçe heycanlanıyorum. Sınava girmeden önce deli gibi istediğim meslekti fakat sınav sonucuna göre hayallerimin mesleği oldu. Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum. Sizi çok kıskanıyom.