Süvari Üsteğmeni olan yıldırım Kemal, 57 inci Tümen ile Denizli,Çal,Afyon ve Sakarya Muharebelerine katılmış ve çok büyük yararlılıklar göstermiştir. Katıldığı son muharebede yaralanır. tedavi görmekte olduğu Konya daki hastahaneden Büyük Taaruzun başlayacağı haberini alınca iyileşmeyi beklemeden ve doktorların onayını almadan kaçmıştır. Fahrettin Altay Paşa nın bulunduğu cepheye gelmiş, paşa onu o sırada Küçükköy Tren istasyonundaki Yunan birliklerini ortadan kaldırmak için savaşmakta olan ikinci Tümene bağlı olan ikinci Alayına göndermiştir
Burada istasyonu müdafaa etmekte olan Yunan piyadelerine, birliği ile hücum ederek Küçükköy gibi Afyon bölgesindeki Yunan kuvvetlerinin izmir e ulaşması ve haberleşmesini sağlayacak olan önemli bir staratejik bölgeyi düşmandan temizlemiştir fakat silah arkadaşı olan üç subay ve 30 erle birlikte burada şehit düşmüştür.
şehitlerimizin toplu halde defnedildikleri alana 1966 da yıldırım kemal şehitliği yapılmış ve şehitliğin bulunduğu küçükköy ismi yıldırım olarak değiştirilmiştir.
yıldırım kemal in başucunda şunlar yazılıdır;
aşkımın gözyaşı ile mezarım dolsun
ölüm sebebimi dünya şanıma sorsun.
Afyon'dan uşak yönüne giderken dumlupınar'a varmadan zafertepeçalköy yoluna girdiğinizde karşınıza bir köy çıkar.
Bu köy yıldırım kemal köyüdür. https://galeri.uludagsozluk.com/r/1519296/+
Köyün eski ismi küçükköy olup, 30 ağustos zaferinden sonra burada şehit düşen ve şehitlikleri bulunan izmirli kemal üsteğmen ve silah arkadaşlarının aziz hatırası adına köyün adı yıldırım kemal olmuştur.
Izmirli teğmen kemal, kurtuluş savaşımızın batı cephesindeki her çarpışmada yer almış genç bir türk subayıdır.
Sakarya meydan muharebesi sırasında kendisine verilen görevleri ivedi bir şekilde ve layıkıyla ifa eden kemal, bir gün yanındaki silah arkadaşlarıyla birlikte süvari tümeni komutanı fahrettin altay paşanın yanından geçmiş, bu öyle bir geçişmiş ki altay paşa şaşırmış.
"Bu yigit süvari kimdir böyle yıldırım gibi maşallah" diyerek görüş bildirmiş ve bundan sonra da diğer kemaller ile karıştırılmasın diye ona yıldırım kemal denilmesini tembihlemiş.
Işte bizim izmirli yıldırım kemal, büyük taarruz'dan hemen önce yunan cephe gerisine akın yapıp vururken yaralanmış, konya'da hastanede tedavi görürken de büyük taarruz'un başlayacağı haberini almış.
Kemalin askeri kemal bu, durur mu?
Hastaneden kaçarak derhal süvari tümenine katılmış, müfrezesisin başına geçmiş.
Işte bu aslan parçası tam da bugün yattığı yerde küçükköy istasyonunda geri çekilen yunanla cenke tutuşmuş. 28 ağustos günü girdiği çatışmada arkadaşları ile birlikte 95 yıl önce bugün şehit düşerek uçmağa varmıştır.