2013 yılında olmamıza ve bilimin son derece ilerlemesine rağmen halen ateistlerin varolduğunu görmek akıllara durgunluk verir. Bu insanlar tembellikleri için mi bu ateizm denen şeye inanırlar yoksa düşünmedikleri , sorgulayamadıkları , korktukları için mi ? Soru işaretidir.
Ulan her geçen gün bilim gelişir. Bilim geliştikce tanrı'nın mucizelerine şahit oluyoruz daha neyin derdindesin ? En basit örneğinden biyoloji bilimi başlı başına tanrı'nın varlığını kanıtlayan bilimdir. Ulan hücreler arası gerçekleşen o bağlar , eylemler , alışverişler , su taşımalar , kan pompalamalar , suyu süzmeler , damarın insan vücuduna uyumlu bir şekilde yerleştirilmesi ve yararlılık göstermesi.. Vs vs tüm bunlar tesadüfen oluşacak da tesadüfen görevlerini yapacaklar öyle mi ? Afedersiniz ama bu ve bunun gibi tüm olaylara tesadüf demek.. Nasıl mantıksa !
Elbette bilim ilerdedikce ateizm yavaş yavaş bitecektir.
Bilimin bardağından ilk yudumu aldığında inancın zayıflar , ikinci yudumu aldığında ateist olursun , üçüncü yudumu aldığında sorgulamaya başlarsın , dördüncü yudumu aldığında yavaş yavaş özüne dönersin ve son yudumda tanrı seni bekler...
çok şairane bir entry olmuş. Karl Marx'ın bir sözü var: "Görülen gerçek olsaydı bilime gerek kalmazdı." Zaman gösterecek kanıtlanıp kanıtlanamayacağını sonuçta Darwin dünyanın yaşının 100 milyon yıl olduğunu söylemiş(gerçekte 4.5 milyar olduğu tahmin ediliyor).Ben ateistim ve nedenini sana söyleyebilirim.Şahsen bu durumun tepkisel olarak ortaya çıktığını düşünüyorum.Hatta inci sözlükte görüp beğendiğim bir tabirdir: "Allah'ın adıyla zulmeden o kadar ibne herif var ki onlarla aynı fikirde olmaktansa yanmayı tercih ederim." şeklinde.Gerçek islamiyeti bir kenara koyarsak(sözüm oraya degil.)Günümüz bağnazlığı beni çıldırtıyor.Karşı komşum kızını karma eğitim yüzünden okula göndermiyor ve bu adam üniversite mezunu.Umarım kelamımı anlatabilmişimdir.
bir müslüman olarak garipsemediğim durum. ateistler hep vardı, var olmaya da devam edecekler. herkesin kendi tercihidir inanç meselesi. mühim olan ne kadar insan olduğumuz, bu dünyaya ne kadar faydalı olduğumuz.
ateist bilim adamları korkularından sıyrılıp daha objektif özetlerler olayı. bilim ilerledikçe dinlerin yok olma ihtimali de daha yüksektir. şöyle ki zamanın birinde biri yer çekimini buldu ya da bir diğeri dünyanın şeklini açıkladı diye dışlanma korkusu içinde bilimsel kimliklerini ve araştırmalarını bastırmak zorunda kalmışlar. elbette ki bu onları durdurmamış. onları durduran din olgusunun araştırmamaya yöneltiyor olmasıdır. gel gelelim günümüze uzanan bilimsel çalışmaları kabaca ele alırsak çok basit bir örnek belki ama vebadan milyonlar ölmüş ve çözümsüzmüş. tıpkı şu anda açıklanması güç konular gibi. zamanında imkansız olan konular zaman içinde çözümlenmiş. kaldı ki bir kaç yüz yıldır da yaratıcının olmadığını kendince kanıtlayan bilim insanları olmuş, oluyor ve olacak. uzun lafın kısası yıllar geçtikçe bilim ilerledikçe dinlerin olmadığı net şekilde ispatlanacak. şu anda da var bunun ispatı fakat ön yargıları yıkmak kolay değil. zaman her şeyi çözecek.
temennim dinlerin olmadığı ve en alt tabakanın bile kendini yönetebileceği mutlu bir dünya.
biraz daha konuyu bu dindar arkadaşlara açıklamak şarttır. onlara en basit sorum, hiç içinde din olan, ibadethane olan uzay filmi veya gelecek konulu film gördünüz mü? ben söyliyim. görmediniz
ateistlik modern kafirliktir. yıl isterseniz 2094 olsun bitmez. Allahu Teala: bana inanmayan en kafir kullarimi bana inanmadığı için siz yargılayamazsiniz, ancak hidayeti icin yol gösterebilirsiniz diyor. Allah her kulunun kalbine iman sevgisi de koyar. inanmak kendi iradesi ile yapacağı iştir. kalb, nefis ve inançı ayrı şeyler olarak kabul ediyoruz ama bunlar birbirine bağlıdırlar.