çoğunlukla 7.sınıfta başlar. lise 2.sınıf civarlarında ergen yavaşça bu durumdan sıyrılır ve önce '' ben rock'çıyım yea'' diye ortalıkta gezinir sonra bir bakmış pop dinliyor.
başkaları pop dinlerken bir şey olmuyor da biz rap dinlerken mi oluyor dediğimiz durum. Pop şarkılarından daha fazlaca anlam barındıran bir çok şarkı da mevcut.
kliplerinde düdükledikleri kızlar yerine bok atanları teklif edeceğim rapperların icra ettiği müzik. pardon amerikan pop'u diye altına yattığınız şey rnb diye git gide rape yaklaşıyorken iyi ama özü yapılınca kötü. kitleyi yeni diye aşağılamanın da popüler olduğu daldır ayrıca.
önemli olan müziğin türü ya da doğduğu yıl değildir, örnekleridir. sadece türkiye'yi baz alırsan böyle olur haliyle.
yaş18: ya hotel california'da ağladım, hotel varmış cidden kız içinde ölmüş.
yaş20: abi o değil de beatles gibisi asla dünya'ya gelmez.
yaş17.99: ya bu rap dinleyenlerin amk. heheh ergenler.
göte kaçan not: kötülenen müziği sevmiyorsanız. tüm hitlerin yarısına yakınını kapatınız. zira hepsinde buram buram lil wayne, chris brown, nicki minaj var.
öldürücü darbeli not: lise yeni bitirilmiş galiba.
edit: aşka gelip rapi de tanımlamışım, hoş 2012 yılında hala bok atanlar bilmiyordur. öğrensinler efenim, halka hizmet şart.
güncel dünya listelerine bakıldığında en çok dinlenen müzik tarzı rap. ayrıca bu yıllara göre de artış göstermekte. yani; (yıl olmuş 2012 hala) "rap müzik dinlemek"in günümüzde popüler bir eylemken gençliğimiz neden bunun dışında kalsın ki?
genç yaşlarda dinlemeye başlanırsa 60 yaşında da zevkle dinlenebilek, en ala müzik türüdür rap.
saçma sapan aşk şarkılarını, 50 defa söylenmiş sözleri evirip çevirip tekrar tekrar pop ya da rock altyapıları ile dinlemekten bıkmayan, daha doğrusu ötesine müzik kültürü yetmeyen salakların 30 yaşından sonra anlayabileceği bir müzik değildir.
hele hele müziği sadece melodi olarak dinleyen, ritm duygusu olmayan insanlar asla dinleyemezler, zevk alamazlar. onlar kolay ezberlenebilir 2 tane dörtlük, 50 defa tekrarlanan nakaratlı şarkıları dinleyebilirler. demet akalın, serdar ortaç ile dalga geçer emre aydın dinleyip rockçıyız derler. tam böyle öküzdür rapten anlayamayanlar.
müzik kültürü, ritm duygusu güçlü olanların büyük zevk aldığı bir müzik türü rap ve yıl 2080 de olsa dinlenir.
sagopa denen beleşçinin bu kültürü adam gibi yaymak yerine türk insanına yedirebimek adına arabesk ile sentezlemesi sonucu türkiye de kalitesi iyiden iyiye düşmüş, sagopa sayesinde tüm apaçilerin cesaretlenip yapmaya çalıştığı bir müzik türü olmuştur ancak yine de güzel ve kaliteli yapanlar dinlenebilir.
rap müziği hiçe saymak tam bir cahillik ve ergen rockçı muhabbetidir. kültürsüzlüktür.
bir de bu cahiller sagopa jazz müzik ten haz etmiyorum diyince '' kültürsüz sago'' derler, rap müzik hakkındaki saçmalıklar da aynı etkiyi yaratıyor bende. cahillikten öte değil.
şöyle bir parçayı hangi rockçı ya da popçuyla yapabilir? hangisi böyle derinlik katabilir?
(bkz: yaran yanlış okumalar) yıl olmul 2012 hala arap müziği dinlemek.
birde entrylerden birinde arabesk sözcüğü göze çarpınca allah allah arabesk sözcüğünün kökeni arap sözcüğü mü diye düşünmeden edemedim.
(bkz: yıl olmuş 2012 halen daha yabancı rock festivallerine gidebilen rockçımız yok)
ama rapçimiz var çok şükür, en baba jazz festivallerinde, hiphop ve her türlü yabancı müzik festivallerinde sahne alabilen bir Ceza var. genelde tek türk sanatçı olarak yer aldığı festivaller, 12milyon izlenen videosu altındaki worldwide yorumlar bunu gösteriyor.