2018-2019'da sınavın yeni adı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'dır. ilk oturumda temel yeterlilik esas alınacaktır.Sınavlar Haziran ayında bir hafta sonunda 2 oturumda yapılacak, soru sayısı 80 olacaktır.Dil sınavı ise Pazar günü uygulanacak. Yabancı Dil'de soru sayısı 80 olarak belirlenmiş durumda.
Birinci oturum bütün adaylar için zorunlu olacak ve sorular MEB'in ortak müfredatından oluşacak. ilk oturumda 40 Türkçe, 40 Matematik sorusundan oluşacak. ilk oturumdan sonra adaylar için öğlen arası verilecek. Türkçe ve Matematik sorularının ağırlığı eşit olacak.
enteresan sistemdir. sayısalcılar hiç, eşit ağırlıklar ise az biraz coğrafyadan başka sosyale girmeyecek. herkesin alanıyla uğraşması adına mantıklı denebilir aslında. sosyal yapabilen MF ciler ve tm ler ise ağlıyor.
süre sıkıntısı olmayacak dendi. inşallah öyle olur.
hayırlısı olsun demekten başka bi şey gelmiyor elimizden. allah emek verenlerin emeklerini zayi etmesin.
adı değişince eğitim-öğretim kalitesi değişmiş mi oluyor?
sistem sorunlu dedikçe bakanlar kurulu toplanıp yapa yapa sistemin adını, sınav saatini, soru sayısını, sınav süresini, gününü değiştirip duruyorlar.
abicim sorun eğitimin, öğretimin içeriğinde. sınavdan önceki eğitim öğretim yıllarındaki yöntemlerde sorun. anlatmak, anlamak bölümünde. ders işleme yöntemleri sorunlu.
ülkede bir çok genç kazanabildiği bölümde okumak zorunda. ilgisi yeteneği olan, hayalini kurduğu, gönülden istediği bölümde okuyan kaç üniversiteli var?
ha bu yapılan, geleceğin gençlerine dayatılan uğraş bu.
yökün yaptığı boş iş. dostlar iş başında görsün muhabbeti bunun adı.
şu konuya bakanlar kurulu dışında eğitimciler, üniversitelerin ilgili bölüm akademisyenleri, çocuk gelişimciler, bu alanda eğitim almış ilgili, bilgili, yetkili kişiler el atsın artık.
şu ülkede gençler mutlu olsun artık. sistemsizlerin cilalanmış isimleri altında ezmeyin artık.
Temel yeterlilik sınavından 150-180 puan üzeri alanlar ikinci sınava hak kazanacak deniyor. Ancak sıkıntı şurada. Temel yeterlilik sınavı sabah, ikinci sınav öğlen yapılacak. Ne zaman sonuçlar açıklanacak da öğrenci ikinci sınava hak kazandığını anlayacak?
Öğrenci geçtiğine kanaat getirirse deniyor. Öğrencinin kanaatine kalırsa hepsi boğaziçi odtü zaten.Gerçekten devrim gibi sistem.
sınavda din kültürü olmasını bekliyordum nasıl bir sınav bu din yok burası müslüman bir ülke dinini bilmeyen adam en iyi yeri kazansa ülkesine ne faydası olur.
rezalet olmuş dinsiz sınavdan hayır gelmez en az matematik kadar din olmalıydı.
onceden 130 soru sordugu fenden simdi 40 soru soracak
13 soru kimyadan sen organik mi soracaksin 11.sinif mi soracaksin ygs kismini mi soracaksin fen soru sayisi gercekten cok az.
gidin kendi çocuklarınızın üzerinde deneyin. Yazık günah değil mi? kendi getirdiğiniz sistemleri beğenmeyip değiştirmekle milyonlarca insanı etkilediğinizden bir habersiniz..