küçükken okuldan eve göndersinler diye tebeşir tou içip hasta numarası yapardık. sonradan farkettik tebeşir tozunun çıkardığı ateşin hemen anlaşıldığını, lakin sonu acı oldu.
Gecenin köründe nöbetteki doktora saydırmama sebep olan durum. Nötropenik ateş, hanımefendiye bildiriyorum birşey yapmayalım diyor. iki kalem order verirse uykusu açılır mazallah.
vücudun enfeksiyonla savaştığının göstergesidir. zira 40 derecenin üzerine çıkmıyorsa düşürülmemelidir. 40 derecenin üzerine çıkyor ise ılık tan başlarak soğuğa doğru duş önerilir.
25 yaşındaki bünyemi saçma sapan hallere sokmuş durumdur. içmediğim ilaç kalmamasına rağmen 3 gündür tam anlamıyla düşürebilmiş değilim. sıtmalanma ve halüsinasyonlarda cabası. o değil sevgilime hayatı zindan ettim, kızcağız koşturmaktan yorgun düştü, üstüne üstlük bir o kadar da korktu.
siz siz olun yüksek ateş görüldüğünde benim yaptığım hatayı yapmayın ve zangır zangır titresenizde elbiselerinizden kurtulun.
özellikle 6 aydan küçüklerde olmak üzere 1 yaşına kadar bebeklerde çok dikkat edilmesi gereken bir durumdur. havale görülebilir, menenjite kadar götürebilir.
güzel kafa yapar. içmiş gibi dolaşırsınız etrafta. ne söyleneni anlarsınız, ne cevap verebilirsin, ne düşünebilirsiniz. ayrıca her tarafınızın ağrımasına da sebep olur. nasıl bir ağrıysa geçmez de. ateşten kıvranmanın bir sebebi de budur.
eskiden, tedavi olarak direk soğuk suyun altına sokarlarmış insanları. ama artık öyle değil. soğuk ile ılık arası bir sıcaklıktaki su ile ufak duşlar veya vücudu ıslatma ile giderilebilirmiş. ıslatılmış bezler de bu konuda yardımcı olur. özellikle atar damarların geçtiği yerler, alın, koltuk altı, ense, kasık bölgesi gibi bölgelere uygulanmalıdır bu soğuk kompres.