yök ün katsayı problemini çözmesi

entry106 galeri0
    96.
  1. yök'ün topu öğrencilere atmasıdır. artık katsayı problemini anlayan öğrenciler sınavları kazancak yada hiç anlayamayıp karambole gireceklerdir öğrenim kurumlarına. yök kendi kendine eğlenmektedir.
    0 ...
  2. 95.
  3. 94.
  4. Katsayı uygulaması da imam hatip içindi kaldırılması da arada ezilen,alet edilen hep meslek liselier oldu öyle olmaya da devam edecek.evet meslek lisesinin amacı doktor,mühendis,mimar çıkarmak değildir ancak 14 yaşında biraz da aile baskısı ve yönlendirmeyle verilen ve genelde yanlış olan bir kararın cezasını ömür boyu çekmek revamıdır?

    Bilgisayar bölümü kazanmanın büyüsüyle anadolu teknik lisesine kaydını yaptıran dellytecus daha sonraları tuhaf bir biçimde edebiyat,tarih veya siyaset bilimi okumak istediğinin farkına varmıştır ancak katsayı denen garabet yüzünden şimdilerde bilgisayar öğretmenliği denen ve yarısı aygır yarısının yarısı da kokoş dolu olan bir fakültede zorunlu olarak okumaktadır bu revamıdır?

    Katsayı kaldırılınca fen ve anadolu liselerine kazık atıldı diyen bünyeler bilmiyorlar mı ki meslek lisesinde okuyan bir öğrencinin bir fen liseliye rakip olabilme ihtimali binde birdir!Ayrıca kişisel merak konumdur neden kimse anadolu öğretmen liselerine bişey diyemiyor,pratikte bakılırsa onlar da meslek lisesi ama vatandaş öğretmen olmak isterse eşek yüküyle ek puan alıp normal liseden gelen adamın önüne geçiyor,olmak istemezse de hiç bir kesinti olmadan istediği bölümü babalar gibi okuyor!Ama iş meslek liseli amelelere ! gelince millet hak hukuk sevdalısı kesiliveriyor!

    Bu yıl binlerce aile katsayı muhabbetine güvenerek çocuklarını direkt öğrenci alan anadolu meslek ve teknik liselerine gönderdi şimdi bu insanların çocukları yerleştikleri bölümleri sevmeyip sevemeyip başka birşey okumak isterlerse ne olacak.

    Meslek lisesi memleket meselesi diye nara atan,meslek lisesinin görevi ara eleman yetiştirmektir diyen devletlülerimiz de meslek liselerinin halini bilseler,cnc bölümlerinde kullanılan 10-15 yıllık sanayide yeri olmayan makinaları,bilgisayar bölümlerinde pascal ve office öğretmekten ileri gidemeyen eğitim anlayışını bilmiyor olsalar gerek.

    Yok hayır ülkemizde adam gibi eğitim rehberlik hizmeti olsada çocuklar 10lu yaşların başında yönlendiriliyor olsalar tamam ama lise seçme çağındaki her 10 çocuktan 9unun rehber hizmeti alamadığı bir ülkede yanlış seçim neden böylesine cezalandırılır ki?
    3 ...
  5. 93.
  6. Çok yerinde olan bir karardır. Keza, asıl kabul edilmesi halinde eşitsizliğin yaşanacağı olay haline gelirdi.
    1 ...
  7. 92.
  8. 91.
  9. hiç kimse mağdur olmamıştır bu konunun iptali ile ilgili.

    karşınızda çocuk yok, hiç kimse birbirini kandırmaya çalışmasın.

    meslek lisesine giden adam o liseye gittiğinde hangi bölümlere giremeyeceğini biliyordu "turizm okurum, mekatronik okurum, bilgisayar yazılım okurum." diyerek gidiyordu meslek lisesine.

    imam hatipe giden adam din kültürü öğretmeni olurum, imam olurum bilmem ne olurum diye gidiyordu.

    anadolu lisesine giden insanlarsa "ben böyle teknik bölümler istemiyorum. daha teorik bölümler istiyorum." diyerek gidiyordu anadolu lisesine.

    şimdi siz hangi adaletsizlikten bahsediyorsunuz gelin şöyle bi. meslek lisesine gitmemiş bir anadolu lisesi öğrencisi, kendisiyle aynı branşlara girebilecek meslek liselerini görünce haksızlığa uğramayacak mıydı? üstelik o anadolu lisesine gittiğinde rakibi yalnızca anadolu ve düz liselerken. yalnızca bunu biliyorken.

    şimdi aptal çenelerinizi kapatın ve 4 sene önce "abi hiç çalışmam yatay geçişten okurum üniversitemi." mantığıyla gittiğiniz meslek liselerinin tadını çıkarın.
    3 ...
  10. 90.
  11. imam hatiplilere sokulmak istenilen 20 cm lik dolu malzeme aynı zamanda tüm meslek liselilere de geçirilmiştir.

    lan bit yavruları anladık yobazsınız, örümcek zihniyetlisiniz. imam hatiplinin okuyup bir yerlere gelmesini istemiyorsunuz. korkuyorsunuz biliyorum. götleriniz uçbuçuk atıyor.

    e be geri zekalı keltoşlar! peki bu meslek liselinin suçu günahı nedir? niye hep sikilen meslek liseli oluyor? bunca yıldır insanların ömürlerinden ömür gitti. yıllarını verdiler şu öss denen deli zırvası şeye.

    yazıklar olsun lan! yazıklar olsun. tam da kedi olalı bir fare tutmuştu şu iktidar. o nu da sıçıp batırdınız lan.
    2 ...
  12. 89.
  13. adaletli bir uygulama. ama, dershanelerin engellenemez artışına sebep olacaktır.

    eğitim sen'in yaptığı araştırmaya göre:

    2002 de dershane sayısı 1900, öğrenci sayısı 600 bin
    2007 de dershane sayısı 4200, öğrenci sayısı 1 milyon 200 bin

    görüldüğü gibi son beş yıl içerisinde dershane sayısı ile dershaneye giden öğrenci sayısında yüzde yüze varan artışlar olmuştur. katsayı engelinin kaldırılması, meslek liseliler ve imam hatipliler için yeni bir umut kapısı olacaktır.
    0 ...
  14. 88.
  15. 7. ve 8. sınıfta dersaneye gittim. ne için? anadolu veya fen lisesi kazanmak için.
    anadolu veya fen lisesine girmekteki amacım neydi? daha iyi eğitim, benle aynı puanı yapmış insanlarla aynı okulda olmak.
    peki bunun bana bir avantajı oldu mu. tabiki de oldu babalar gibi 0.8 ile çarpıldı okul puanım.

    bir de yukardaki yazdıklarımın değili var
    anadolu veya fen lisesini kazanamadım. önümde bir kaç tane seçenek var. * * * * *
    ben üniversite hayalleri olan bir genç olarak hangisini seçecektim peki? * *
    işte olay bundan ibaret sevgili okurlar. eğer bir öğrenci üniversiteye gidip 4senelik okul okuyup mühendis doktor vs. olmak istiyorsa yukarıdaki yöntemleri yapması gerekir. eğer bunları yapmadan sırf bu olayı övmek amacıyla safsatalara boyun eğecekseniz sizi aihm ye sevk ediyorum. çünkü çıkarılan bu yasa eğitim haklarına çok açık bir şekilde tecavüz etmektedir.

    babam ve amcam almanyada okuduğundan avrupa eğitim sistemi hakkında çok net bilgilerim var. babam bremen üniversitesinden makine mühendislği mezunudur. amcam ise teknik liseden mezun olmuştur. olaya gelirsek babam üniversiteye gitmek istediği için bizim buradaki karşılığı anadolu lisesi olan gymnasium a notları yetmiş ve girmiştir. amcam ise üniversiteye gitmek istemediğinden dolayı ara eleman yetiştiren teknik lisesine girmiştir. yani orada da her şey tercihe göre.

    bazı arkadaşlar da bazılarını ikinci plana atmak demiş. çok afedersiniz benim dersanemde * bi kaç tane zehir gibi çocuk vardı. nedense bi kaç tanesi düz liseliydi. neden? çünkü hayallerinde üniversite var ve tercihini devam edeceği yolda seçeneklerini belirliyor.

    ayrıca bir nokta daha var. anadolu lisesi mezunu insanlar da öğretmenlik okuyamıyorlardı. çünkü öğretmen lisesi çıkışlıların okul puanları 1 ile çarpılıyordu. peki kaç tane bu duruma itiraz eden insan gördük? bu kat sayısı mevzusuna en fazla itiraz eden kesim zaten ortada.

    son olarak katsayı bir problem değildi. problem olan bu kanserli eğitim sistemi ve bunu yaratan örümcek beyinleriniz. sistemin içindeki tereddütsüz bir kısma avantaj sağlaması gereken haklar da kaldırılıyor ve bunu küresel ısınma bitmiş gibi seviniyor bazı mallar. yazık. çok yazık.

    (bazı arkadaşlar diyebilir herkes eşit olsun kimseye avantaj sağlanmasın. ben de derim ki o zaman "hay hay efendim" bu hakkı ben yaratırım. iyi puan yapıp anadolu veya fen liselerine girerek olmadı düz veya süper liseye giderek)

    devletten rica ediyorum o zaman bana iki senelik dersane paramı geri ödesinler bi zahmet.
    0 ...
  16. 87.
  17. katsayı 1 olarak ayarlanırsa mümkün olacak olay. yok 0.8'le çarp falan, ortaya problem çıkıyor tabiki. 100netin mi var, 100 puan aldın, 160 da biz veriyoruz. 260 puan alıyorsun dense, problem olmaz. farklı açıdan yaklaştım soruna ama bu da bir problemdi bence.
    0 ...
  18. 87.
  19. YÖK'ün aslında hiçbir şeyi çözemediğinin farkına varana kadar oyalanacağı düşünce
    0 ...
  20. 86.
  21. düz liselilere haksızlık yapıldığına dair eleştiriler geliyor. bu eleştirilerin dayanak noktası ise meslek liselerinin asli görevinin mesleki eğitim vermek olduğu yani eleman yetiştirmek olduğu, dolayısıyla ellerinde altın bir bilezik varken bir de üniversite şansının sunulmasının diğer liselilere haksızlık olduğu yönünde. aslında bilinen bir şey ama yine de özetlemek istedim.

    maalesef bu tarz düşüncede olan insanlar tarafından öyle bir hava yaratılıyor ki sanırsınız meslek lisesi mezunu öğrenciler bir eli yağda bir eli balda bir yaşam sürmekte, mezun oldukları meslek dallarında rahatça istihdam edilebilmekte. bu düşünceye sahip olan insanların ya bu ülkenin eğitim şartlarından haberi yok ya da hariçten gazel okuyorlar. meslek lisesini tercih eden insanların sosyo-ekonomik durumları göz önüne alındığında genel olarak fakirlik sınırının altındaki halk tabakası tarafından rağbet gördüğünü rahatlıkla söyleyebiliriz. bu tercihin en önemli nedeni de en kısa yoldan meslek sahibi olabilmek. yani avrupa ülkelerindeki gibi meslek liselerine idealist bir bakış açısı yok. tamamen ekonomik kaygılar.

    haliyle meslek liselerindeki eğitim de kalifiye eleman yetiştirmek için gerekli olan imkanlara haiz değil. bu liseler binlerce genç işsiz mezun ediyor. ve sen bu insanların üniversite hayallerinin de önüne set çekerek karanlığa sürüklüyorsun. böyle bir yaklaşım olamaz. bırakın da çocuk kendi geleceğini şekillendirebilecek bilgi ve birikime sahipse bunu kullanabilsin, şansını değerlendirebilsin.
    2 ...
  22. 85.
  23. 84.
  24. katsayı probleminin yerine daha büyük bir problem getirerek olmuştur. yeni problemimiz siyasi boyuttadır zira.
    0 ...
  25. 83.
  26. kimse kusura bakmasın ama bu meslek liselerinin dışında kalan liselere atılan kazıktır. fen liseleri ülkemizin yüz akıdır, oralardan nice mühendis, doktor vs çıkmıştır. ayrıca anadolu liselerinin de ülkeye katkısı az değil. buralarda okuyan insanlar öss sistemiyle meslek sahibi olabiliyordu. eğer üniversite okuyamazsa siki tutuyordu afedersiniz. şimdi gelelim meslek liselerine. olm adamlar zaten meslek edinmek için okuyor. yani mezun olunca iş bulma şansları daha yüksek. zaten bu okulların amacı ülkeye vasıflı işçi yetiştirmek. yok efendim neymiş 'daha 15 yaşlarında ailelerinin baskısıyla hede hödö...' yerim lan böyle işi. bi bok olmuyor kusura bakmayın. türkiye'de sadece meslek liselilerin hakkı yenmiyor koçum. benim 10 yıldır hayallerini kurduğum ve kendimi ona göre yetiştirdiğim mesleğim göz yaşlarımla beraber buhar oldu gitti. hadi benim de durmumu düzeltsenize. içlerinden birkaç tanesi mühendis olacak diye düz lisede okuyan insanın hayallerini çalmaya hakkınız var mı? eğitim sisteminizi düzelteceğinize katsayılarla uğraşıp kendinizi aklamaya çalışmayın.
    3 ...
  27. 82.
  28. Bundan 15 sene önce yoktu katsayı sistemi ve eşit şartlarda yarışıyordu herkes, böyle olunca en başarılı olanlar kazanıyordu. şimdiki yeni sistem de aynı şeyi öngörüyor.

    Şöyle düşünün, adam öss'de ilk 10'a, ilk 100'e giriyor ama katsayı sistemi yüzünden açıkta kalıyor. Ve başarısı ondan daha az olan birisi onun yerine yerleşiyor. Bunda bir terslik yok mu sizce?

    idare Hukuku dersinde anlatılan bir şey vardı, (Sait Güran'ın kulakları çınlasın,) idareye eleman alımında iki yöntem vardır; birisi yarışma ve liyakat sistemi, diğeri adam kayırmacılık yani torpil sistemi. Değiştirilen sistem işte bu torpil sistemiydi, devlet eliyle birtakım insanlara ayırımcılık yapılmasının önüne geçildi. Bu ancak, o sistemden nemalananları rahatsız eder.

    Ayrıca genelde meslek liseleri özelde ise imam-hatipler bağlamında söylenen bir şey var: "Efendim, bu çocuklar daha küçük, özgür karar veremiyor, ailelerinin zoruyla bu okullara gidiyorlar" diye. Hadi bunu doğru varsayalım, peki 17-18 yaşında bir gencin geride kalan hayatını yönlendirmesine niye engel olunuyor, ailelerinin yaptığı tercihin cezası çocuklara niye çektiriliyor?

    Koç Topluluğunun da "meslek liseleri memleket meselesi" diye bir kampanyası var sanırım, meslek liselerinin gözden düşmesinin sebebi kim ne derse desin, katsayı adaletsizliği idi. Şimdi bu durum çözülüyor ve meslek liselerine rağbet artacak.

    Ayrıca korkmaya da gerek yok, imam hatipler de bu sistemin, bu devletin okulları, bu devletin Tevhid-i Tedrisat sistemi içinde yer alıyor ve tüm meslek liseleri içindeki oranı da %10 seviyelerinde...

    Özetle, her bakımdan adaletsiz bir uygulama düzeltiliyor, telaşa mahal yok...

    istanbul Barosu'nun yaptığına gelince; bugüne kadar olduğu gibi, bizi yine şaşırtmayan, bizlerden topladıkları aidatları üzerine vazife olmayan işlere harcayan, statükonun temsilcisi bu baronun üyesi olmaktan utanıyoruz... Bir kere de hak ve özgürlüklerden yana taraf olduklarını göremeyeceğiz galiba...
    0 ...
  29. 81.
  30. devleti islamlaştırmak için atılmış en büyük başarı. lise eğitiminde dini eğitimi alan kişi ilerde doktor, avukat, savcı olacak. bu adamın laik olmasını bekleyin bakalım. bir boşanma davasında acaba ne kadar laik olacak.
    2 ...
  31. 80.
  32. anadolu lisesindekilere hakaret niteliğindedir..üstelik sınıfr çekme oranı (bilinmiyormuş gibi) imamhatipliler içindir..
    *
    yök başkanı bir de açıklamasında "ilk 30.000'i hedef alarak bu sistem getirildi gibisinden laflar gevelemedi mi..
    üstelik imamhatipliler sanki okula girmeden o okuldan ne olabileceğini bilmiyormuş gibi önü açılmaya çalışılıyormuş..
    *
    0 ...
  33. 79.
  34. kısa süreli hayal. ulan sevinmiştik. danıştaya dava açmış istanbul barosu. ben eğitim-sen den bekliyordum. danıştay bu sorunu imam hatipler aleyhine kısmi olarak çözecek. daha önceki başvuruları benim işim değil yökün işi diye reddetti ama bunu etmeyecek. kısmi olarak yürütmeyi durdurma kararı alacak. kararında imam hatip liseleri ve mezunlarını laiklik karşıtı olarak göstecek. [yetkisi dahilinde olmadığı halde meslek liseleri arasınsa tanım yapacak] nereden mi biliyorum;

    (bkz: 367 kararı)
    (bkz: anayasanın başörtüsü düzenlemesini iptal etmesi)

    neyse en azından meslek liseliler ve ticaret liselilerin önü açılacak. herifler on yıldır imam hatip liseleri yüzünden engelleniyordu.
    1 ...
  35. 78.
  36. çözümdür mözümdür bilmem ama bu çözüm olarak görülen şey yine bu imam hatiplilere ve meslek liselilere girecektir.

    tamam güzel bir şey bu, elektronikle uğraşan adamın elektroniğe gitmesi filan. tamam da, bu katsayı olayı en çok dersanelere yaradı. "artık oğlumuzda kazanabilir istediği bölümü" diyen ana baba, ortadaki rekabete uyum sağlaması bakımından, malesef çocuklarını dersanelere yazdıracaklar. yani ya maaşının yarısını dersaneye vereceksin, ya da çocuğun zar zor kazanacak üniversiteyi.(aslında fem imam hatiplilere burs verir o ayrı)

    zaten akp'nin imam hatip liselerinin önünü açmak için yaptığını söylemeye gerek yok. eğer yök... pardon iktidar gerçektende "yararlı", "eşitlikçi" diye bir şey yapmak isteseydi, katsayıları eşitlemek yerine, imam hatip liselerini, meslek liselerini, düz liseleri birleştirirdi.

    yani bi konuda derin düşünmeden "heyyooo eşitlik" diye sevinmeyin. zaten hiç bi şeyde derin düşünmeden sevinmeyin. yoksa size girdikçe girer.
    0 ...
  37. 77.
  38. yök çözse iyi yök çözse acımazdı cumhurbaşkanı çözdü...
    esinlenme:
    ellen vursa iyi, ellen acımazdı davaynan vurdu, gomşunun davasıynan...
    (bkz: bkm mutfak)
    0 ...
  39. 76.
  40. on yıl önce ilk defa uygulamaya konduğunda öss'ye hazırlanan bir liseliydim.* ve delip geçmişti katsayı meselesi. bir sene önce uludağ uluslararası ilişkiler bölümünü istanbul dışı diye yazmayıp tekrar sınava girme kararı aldıktan sonra katsayı yüzünden kars işletme bile kazanamayan biri oluvermiştim.*

    yıllar geçti tüm badireler atlatıldı artık siyasal'dan alınmış bir diplomam var. geriye dönüp baktığımda katsayı uygulamasının ne büyük haksızlıklara sebep olduğunu hatırlıyorum. orta okul sonrası ailesinin bilinçsizliği yüzünden girdiği meslek lisesi nedeniyle hiç alakası olmadığı halde elektrik öğretmenliği okuyup şimdi bir ihracat firmasında kablo pazarlaması yapan arkadaşım var. elektrikle tek bağlantısı kabloların dirençlerini hesaplaya bilmesi.* bir meslek liselinin kendi bölümünün mühendisliğini okuyamaması ayrı bir garabetti ayrıca.

    sırf bu yüzden mühendislik kazana bilecek bir çok kişi lisede de ilgili bölümü okuyup temel oluştura bilecekken gidip düz lise okudu. şimdi ohm kanundan bihaber mühendisleriniz var. müjdeler olsun.

    yalnız alan/kol farkını kaldırmak da nenin nesi hacı? bu sefer de sırf imam hatipliler yararına çıkmış karar. ikisinin ortası yok mu bu memlekette? şimdi tıp okumak isteyen de imam hatip'e gidebilecek. biyoloji, kimya dersi görmeden tıp okuyacak. illa ki çıkacak bunu becerebilen birileri. ne de olsa milyonlarca imam hatipli var. böylelikle genç dimağları laikçi zihniyetin bataklığından uzak tutabileceğiz.**

    bütün bunların tek anlamı var tabana göz kırpıp yakında türbanı da serbest bıkakıyoruz bizi izlemeye devam edin mesajı vere bilmek. ellerinde tek koz bu kaldı çünkü.

    sonradan ekleme: imam hatipler'in müfredatına da eklemişler 2006'dan beri fen kolu derslerini seçmeli olarak. bu da demek oluyor ki iamam hatipli bacılarımız artık gönül rahatlığıyla doktor olup erkek diye acilde hasta ayrımı yapabilecekler. türkiye'nin ne kadar geliştiğini görünce böyle gözlerim doluyor...
    3 ...
  41. 75.
  42. meslek liselilerin işine yarayan ama sayısal/sözel/eşit ağırlık bölümünden mezun olanların pek bi işine yaramayacak olan durum.
    Örnek;
    eşit ağırlık bölümünden mezun biri bilgisayar müh. okumak istiyorsa yine fen testi çözmek zorundadır.Ama bu çocuk ztn fen yapamadığı için ea seçmiştir.Bu yüzden normal liselerde okuyanların pek işine yaramaz.
    0 ...
  43. 74.
  44. Adalet yerini buldu...Ögrenciler meslek liseli diye tıp,hukuk vs. okumaya hakkı yok mu?Fen ve anadolu liselerine zengin çocukları gidiyor parası olmayan ne yapsın??Mecbur meslek lisesine gönderecek ama çocuk iyi bir üniversite tutturacak kapasitedeyse neden puanı kırılsın çok saçma!! Teşekkürler AkP ...
    0 ...
  45. 73.
  46. çok şahane türk usulü çözümdür.

    - parmağımda çıban mı çıktı? dur kesivereyim parmağını hiçbir şeycik kalmaz...
    - başın mı ağrıyor? dur ben keseyim kafanı, ağrı mağrı kalmaz...
    - imam hatiplerin katsayı problemi mi var? dur ben bütün eğitim sistemini sikeyim, hiçbir şeycik kalmaz...
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük