anneannemin her bayram yuvarlattığı sırt ağrısı sebebi. ama olsun bayram sabahı çektiğin acılara değdiğini anlarsın. bayramda gaziantepli olmanın farkını yaşatır.
2.98745454121546546584687454624218544 eşit ve yaklaşık olarak 3 tür.bu yaptığımız olaya yuvarlama deriz biz türkler.yabancılar ne der onu onlara sormak gerekmektedir.
gaziantep yöresine ait bir çeşit yemektir.bayram yemeği olarak bilinir ve genelde bayram namazından sonra yapılan kahvaltıda herkes kahvaltı niyetine bu yemeği yer.sulu bir yemektir.et,prinç..vb baharatların bir leğende toplatılıp beraber yoğrulmasından sonra,bunların küçük küçük parçalara ayrılıp sonra avcun içinde yuvarlanmasıyla yemeğin ana besin maddesi olan yuvarlak toplar *yani yuvarlama bir yerde toplanır.sonra onlar kaynar suya atılıp pişirilir.bu sırada asıl yemek konan kabın içinede de parça etler haşlanır,içine nohut koyulur ,daha sonra üzerine yuvarlanmış haldeki toplar * koyulur ve en sonunda suya süzme yoğurt ilave edilir.yoğurt homojen olarak dağıldıktan sonra yemeğin üzerine sade yağ* ile hazırlanmış kızgın haldeki nane ve yağ karışımı dökülür.servise sunulur.
not1:benim burda eksik söylediğim 1-2 ufak ayrıntı olabilir.sonuçta aşçı değilim.*
not2:bazı yerlerde yuvarlama bilirmisin diye sorduklarında,evet diye cevap verip yuvarlamanın çorba olduğunu iddia ederler.yuvarlama şekil itibariyle bir çorba gibidir ama kesinlikle bir çorba değildir.içinde hertürlü besin öğeleri bulunur.hazırlanışı çok zordur.o yüzden gaziantep yöresinde yuvarlamaya çorba diyenlere kızarlar
not3:yuvarlamanın zorluğu onu yuvarlarken yaşanan zorluklar ve geçmek bilmeyen zamandır.Yuvarlamada en önemli nokta,yerken bir kaşıkta en az 40 tane yuvarlama olmalıdır görüşüdür.zaten burdan da ne kadar zor bir yemek olduğunu anlarsınız.*