geneli genç yaşta olan öğrenci grubu için ufuk açacak, dünyasının üstüne dünya koyacak eğitimdir. sadece almak üzere gittiği eğitim için değil farklı kültürleri tanımak okulda öğretilenden fazlasını her zaman öğretir.
Yabancı dil ve prestij için birebirdir bence. Ayrıca iyi bir meslek sahibi olmak için günümüzde önemli bir avantajdır tabi bunun yanında belli bir miktar paranızda olması lazım ve memleket hasreti veya aile hasreti gibi etkenlere dayanmak lazım.
yurtdısında olmasının yanında iyi de bir universitede okumak istiyorsanız, ilk once oss sonra dil sınavı sonra da bitirmek icin verilmesi gereken derslerin sınavı ustune ustuk bir de kultur , felsefe farkından dolayı olusan psikolojik sınavı gecmeye calısmaya verilen ad..iste bu yurtdısında egitim ..
yukarıdaki rakamların içinde parasını basip abdde okuyan öğrencilerin maliyetleri yer almamaktadır. sadece türkiye cumhuriyeti devletinin desteğiyle abd'de okuyan öğrencilerin maliyetleri gösterilmiştir.
yurtdışında eğitim dendiğinde nedense akla hep ingiltere ve abd gelir.
yurt dışı olarak ingiltere de, fransa da mesleğe göre italya, japonya da son derece önemli alternatifler arasındadır. ama ülkemizdeki yoğun abd propagandası sonucunda, ingiliz hayranı yetişen gençlik, bu iki ülkeye uçuyor yoğun olarak.
her yıl ülkemizden 48 bin civarında öğrenci yurtdışına lisans ve lisansüstü eğitim almaya gidiyor. bunun maliyeti ise ülkemize 6 milyar doların üzerinde. oysa şu anda tüm üniversitelerimizin toplam bütçesi 2 milyon dolar bile değil..