yurdum kütüphanelerinin hali

entry3 galeri0
    ?.
  1. bilgiye ulaşım şekillerinin hızla yön değiştirmesi, internet kullanımının yaygınlaşması vs. gibi belli başlı etkenleri düşünürsek durumun olumlu bir yönde ilerlemediği açıkça anlaşılabilmektedir.Tabi bu noktada ülkemiz için söz konusu olan bir adaletsizlik de mevcuttur.Çünkü, bahsedilen etkenlerin yaygın olduğu bölgelerdeki kütüphanelerin durumu ile bu etkenlerin söz konusu bile olmadığı bölgeler arasındaki kütüphanelerin durumunda bir tezatlık vardır diyebiliriz.Yani şöyle bir sonuç çıkarabiliriz aslında; tozlu kitaplarla dolu yurdum kütüphaneleri ve tozlu rafları olan yurdum kütüphaneleri.
    0 ...
  2. ?.
  3. kütüphane raflarının toz tutması, kitapların ciltlerinin kopması ve zamanla dökülüp gitmesinden anlaşılacağı gibi ilgisizlikten ötürü harap ve üzücü haldedir. kimse alınmasın ama, kütüphaneye giden çoğu insan da ödev yapmaktadır. sebep? internet mi? belki biraz etkilidir ama kurtlar vadisi' ni izlemek ya da canlandırmak, lise önünde kız kesmek ve arabayla hız yapmak varken, internet hafif bir sebeptir ilgisizliğe.
    1 ...
  4. ?.
  5. bu hal hem eğitim-öğretim hem toplumsal gelişim açısından ne durumda olduğumuzu gösteren ibret tablolarıdır.

    konuyu açıkça özetleyebilmek için şöyle bir örnek verebiliriz. pamukkale üniversitesi'nde her yıl binlerce öğrenci bitirme tezi için araştırma yapmak maksadıyla Ankara, istanbul, izmir gibi büyük şehirlere gitmek zorunda kalıyor. şahsen benim gibi ingiliz dili ve edebiyatı gibi teknik yeterliliği çok düşük olan yeni bölümlerde ise bu oran çok çok yüksek. her gün gitsek yeridir diyebilirim.

    tüm bu olanlara rağmen kütüphane konusunda köklü üniversiteler diğer anadolu üniversiteleri ile koordinasyonu sağlayıp internet'ten paylaşım yapmakta gayet gönülsüz davranıyorlar. böylelikle ben gibi bir çok öğrenci ya da öğretim üyesi üniversitelerde kaynaksızlıktan ve imkansızlıklardan tezlerini bitiremiyor, derslerine yardımcı kaynaklara ulaşamıyor."bu mudur acaba eğitimin özerkliği?" diye sormak sanırım yanlış olmaz.

    halk kütüphaneleri konusu ise ayrı bir sorun. fakat en geniş özetiyle kitabı gün geçtikçe bırakan bir toplumun kütüphanelerinde ne kadar gelişme beklenebilinir ki. iyi bir gözlem olarak önce kendi kütüphanemizden başlamak en iyisidir. *
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük