üniversite öğrencilerinin meşhur sorunsalı. ünideki ilk seneyi ankara'da akrabanın yanında geçirdim. ikinci sene akrabam bana evin eşyalarnı devrediyor. ama hiç arkadaşım yok. hali hazırda ev eşyaları hazırken ilan yoluyla eve mi çıkmalı yoksa 4 kişilik odaya aylık 650 lira bayıp yurda mı gitmeli.
benim gibi otelden farksız 150 kişilik sadece bizim bölüme ait okulun hemen yanında bir devlet yurdunda kalıyorsan eve çıkmak insana pek mantıklı gelmiyor. yani yurda göre değişir.
üniversitenin ilk yıllarında bünyeye nüfuz eden sorunsal. bir sene yurtta kal , genç oğlansın mevzu felan dönerse yurttaki arkadaşlarını devreye sokarsın. ilk sene yurt hayat kurtarır.
ilk sene tabiki de yurda çıkılmalıdır. Çünkü arkadaş grubu edinmek için en ideal yerdir yurtlar. ikinci sene kafana göre arkadaşlar bulursan eve çıkarsın hem kim olduklarını bilirsin hem de güven sorunu yaşamazsın. Ama yine de yurt ortamı daha bir güzel bence tüm zorluklara rağmen.
yurda ve eve bağlı olarak değişir. yurttan kasıt mesela bir tobb etü yurduysa ve tam ya da %75 bursluysanız, keza bir özyeğin yurdu, bahçeşehir yurdu vs. eve çıkmak mantıksızdır. özel yurtlarda durum fiyat/performans oranına göre değişir. fakat devlet yurduysa, ev kesinlikle daha mantıklıdır.
yurtta da kalmalı evde de. devlet yurduna geçtim bu kadar senedir de rahatım. tabi yurda bağlı benim yurtta odada sigara içeni mi ararsın içki mi ararsın işemli sıçmalı ayin mi ararsın hepsi var.
not: ben önce evde kaldım sonra o akli dengesi yerinde olmayan yoldan çıkmışların evlerinden herkes gibi biz de kaçtık.