türkiye nin dış borç miktarı ile neredeyse aynıdır. bu borçların içinde muhtemelen özel sektöre ait hazine garantili dışborçlar da vardır, eğer ki bunun yüzdesi yüksekse bu borcun tamamını vergiler ödemeyecek demektir.
gayet normal olaydır. yunanistan'ın turizm dışında doğru düzgün bir gelir kaynağı yoktur. yıllardır avrupa birliği'nin destekleriyle şu zamana kadar ayakta kalmışlardır. türkiye için kktc ne ise avrupa birliği için de yunanistan odur. o yüzden ab bunları beslemeye devam edecektir ve de yunanistan da ab nin doğu duvarı olmaya devam edecektir.
kötü bir durumdur. zira orada olacak derin bir kriz başbakan hapşırdığı için bile sert düşüşler yapabilen borsamız için iyi olmayacaktır. ki son zamanlarda iç haberler hiçbir şekilde etki yapmazken dış kaynaklı haberler büyük tepkilere sebep olmakta. bu yüzden dönüp dolaşıp bize girebilecek bir durum.
türkiyenin borcu olan 270 milyar dolar ile yunanistanın borcu olan 250 milyar euro arasında dağlar kadar fark fark vardır. ödenebilirlik olark ise yunanistanın borcunu ab üyesi ülkeler ödeyeceklerdir ve ekonomileri topluluk olarak daha sıkıntıya girecektir. ancak türkiyenin borcunu yine biz ödeyeceğiz oldukçada zorlanacağız ancak krize girmeyeceğiz. teknik detaylar için lütfen ekonomist'inizie danışın.
amerika' nın borcunun bundan 1,5 - 2 sene öncesinde 9 trilyon dolar, japonya' nın 7 trilyon dolar civarı olduğu düşünülürse, onlara göre biraz daha iyimser bakılabilecek bir tablodur.
-yahu zeus 300milyar euro borç versene. sen tanrısın bizi kurtarman lazım.
+tamam. al.(el hareketi çeker) kim kime 300milyar euro borç vermişte biz vereceğiz.
-okadar taptık sana. ne var kol kanat gersen.