mulku olan topragi satmak ulkeler icin finansman saglamanin bir yolu olmadigindan mumkun olmayacaktir. muhtemelen kemer sikma politikalari guclendirilecek, bu onlemler sayesinde borclar uzun vadeli olarak yapilandirilacak ve elbette bu uzun vadeli borclarin odenmesi icinde en basta turizm bolgelerindeki marinalar, finansal deger arz eden bolgeler 49 yilligina kiralanacaktir.
ayrica toprak kanla yada diplomasiyle alinir. parayla alinmaz sevgili sozluk.
toprak kanla ve diplomasiyle alındığı gibi, para ile de alınabilir. bunun en güzel örneği, abd'nin rusya'dan satın aldığı alaska'dır.
dolayısıyla yunanistan toprağı da parayla alınabilir. bunun için mevzuat gayet uygun.
zamanında elden çıkarmak mecburiyetinde kaldığımız kıyılarımıza yakın adaları mutlaka almamızı gerektiren konudur. cumhurbaşbakanımız ve reza ortaklaşa satın alsalar ne de büyük bir kıyak yapmış olurlar vatana.*
240 milyar eurodan fazla yardım yapıldığı halde toparlanamamış ülkeden 8-10 milyar dolar para harcayarak toprak alınabileceğini düşünen yazarların olduğunu gösteren durumdur. adamlar sanki satıyoruz dedi de bi anda gelin güvey oldunuz, toprak almak kolay mı lan o kadar. arkalarında ab varken türkiyeye toprak satar mı bu adamlar?
satarlarsa da almayalım zaten bayfe'nin dediği gibi beton yığınına çevirmeye gerek yok güzelim adaları.
Kemalistlerin kendi elleriyle peşkeş çektikleri adalar konusunda bu kadar iştahlı olmaları hayli enteresandir. Yoksa kemalistler tarihleriyle yuzlesiyorlar mı?