hiçbişey olmaz onlar bizim gibi değillerdir birbirlerine yardım eder gavurlar bu gün aynı şey azerbaycana olsa türkiye büyüklerinin eli sklernden baska yere gitmez.
imf'nin ve kapitalist hükümetlerin halklarına çektireceklerin bir göstergesidir. umarım yunan halkı bizim halkımız gibi uysal davranmayıp haklarının peşine düşer.
zaten birkaç yıldır tepe takla giden yunan ekonomisinin iyice çıkmaza girdiğinin göstergesidir. artık adaları satmayı ciddi ciddi düşünebilirler. ayrıca yunanistan'ın ağabeyleri olan avrupa birliğinin büyük ülkeleri bakalım yardım elini uzatacaklar mı yaramaz kardeşlerine?
bu durumun dikkati çeken bir çok yönü var. öncelikle belki bir an için ülke olarak kendimizi yunanistan'ın yerine koyacak olsak 'eurozone' da olmadığımız için halimize şükredesimiz gelir. öte yandan da atina sokaklarına bir göz atacak olsak, adamların en varoşu yine ülkem insanının en düşkünüyle kıyaslanamayacak derecede iyi yaşam koşullarına sahip,bunun böyle olması bize çekici gelebilir yunanistan'ın AB üyeliği. o vakit ortaya çıkan tek sonuç şu: adamlar yerel/milli düzeyde halk içinde katmanlaşmayı önlemişler, herkesin ortalama ekonomik durumu tatmin edici durumda, bir şekilde parayı halka bir ölçüde akıtmayı başarmış adamlar; birlik düzeyinde ise s.ç.ş işte, sen parayı al al fondan, şeffaflığı yok et, yolsuzluğa vur, ee şimdi 2 aylık nakit para da bitsin ilerleyen günlerde, artık Tahrir meydanının bir eşini komşu ülkenin syntagma meydanından izlemeye devam edeceğiz. (buarada bu kesinlikle bir temenni değil, nacizane bir öngörü)
avrupa birliği sayesinde ayakta duran bir ülkenin sona yaklaşması. ingiltere aç, almanya kan ağlıyor işsizlikten, fransa olmuş gariban yuvası, bu adamlar kendi karınlarını doyuracaklar da yunanistan' a yardım edecekler. musluklar kısılınca gerçekler su yüzüne çıkıyor. 1970 den önce yunanistan salgın hastalıkların, açlığın ve sefaletin hüküm sürdüğü koca bir köydü. tıpkı türkiye gibi askeri darbeler de eksik olmazdı bu ülkede. avrupa birliğine girdiler, karınları doydu ama taşıma suyla değirmen bu kadar dönüyor maalesef.
AB düşmanı biri gibi görünmek istemem ama AB ye girdiğin zaman uygulayabileceğin ekonomik bağımsızlık kısıtlanmış olmaktadır kafana göre yada duruma göre politikalar uygulayamazsın senin işine yarayan politika üye başka bi ülkenin işine gelmeyebilir ki Yunanistan örneğinde olduğu gibi bazı politikalar Almanya'nın işine gelmemektedir ve Almanya IMF kredisine karşı çıkmaktadır. Bu örnekler çoğaltılabilir yani sonuç olarak AB üyeliği ülkenin tek başına karar alabilmesini engelleyebilmektedir.
Öyle işte, sıcak para cenneti haline gelip 3-5 banka patronunu zengin edip "dünyanın en iyi bankaları bizimkiler, bak hiç batmıyor" demekle olmaz bu işler. Tarım yok, sanayii yok, eğitim sıfır dolayısıyla da teknoloji yerinde sayıyor.. nereye kadar bu yalancı büyüme.. Yahu bunlar tanıdık geldi sanki ne dersiniz.
kalan parayı bugün oynanacak olan panatinaikos ve olimpiyakos'un maçlarına bahis olarak oynasınlar.
nasıl olsa iki maçında handikaplarına 1,90 oran veriyor bu da eldeki parayı 4'e katlamak demektir. alın size çözüm daha nolsun, hem kendi liglerinin takımı, ben öyle yaptım zira *
yunanistan, "ab nasıl olsa bizi besler" rehavetine yeni düşmedi. euro birimine geçerken bütçelerinde akıl almaz hilelere başvurmaları ve bunu ab'nin yutar gibi yapması bunları cesaretlendirdi. turizm dışında hatırı sayılır bir ekonomik varlığı olmayan komşumuz, 2008 yılına kadar bir sefa pezevengi rahatlığı ile euro yardımlardan geçindi.
2008 global krizi ile muslukların kapanması karşısında haliyle baş aşağı geldi.
alt yapısı sağlam olmayan finans hamleleri yüzünden kriz dönemlerinde kolayca dibe vurmanın en çarpıcı örneği yunanistan'dır.