Macırlar yunanistan kahvesi der ama yunan kahvesi olduğu için değil. Yunanistan'dan getirildiği için. Tadı türkiye kahvesinden daha güzeldir. Burda nohut katıyorlar galiba tadı acı oluyor.
kahve, yemen yoluyla osmanlıya girdikten sonra, osmanlı toprağı olan yunan anakarasına da geçmiştir. yunanlıların kahve pişirme teknikleri de osmanlı döneminden kalmadır. daha sonra bildik yunanlı tavrıyla kahveyi de "yunan kahvesi" olarak kendilerine mal etmişlerdir; yalancı dolmayı "yalancis dolma" olarak adlandırıp kendilerine mal ettikleri gibi.
götten uydurma kahvedir. her kültürel ürünümüzü gaspedip kendine mal etmeye çalışan yunanın götünden uydurulmuş bir şeydir. illa kendinize kültür arıyorsanız alın size orjinal bir fikir. at yarrağı kızartıp yiyin. adına da yunan yemeği deyin.
Bir türk kahvesi değildir. Biraz daha softtur. yapılıslarında benzerlik vardır. fakat o dipteki ağır acıyı hissetmenin keyfi türk kahvesini zannımca üstün tutar.
bildiğimiz türk kahvesidir. tadı farklı değildir. kıbrıs harekatı'ndan sonra yunan kahve endüstrisince değiştirilmiştir. zaten baklava, döner vb. şeyler de bu yöntemle isimleri değiştirilmiştir. tadının farklı gelmesi isim değişikliğinin verdiği bir beyin algısıdır. vikipedi'de bile diğer tüm dillerde maddenin adı türk kahvesi olarak açılmışken yunanca vikipedi'de madde yunan kahvesi adıyla açılmıştır.
Bu kahve arabistan da arap kahvesi, turkte turk kahvesi, yunan da yunan kahvesi, sirpta sirp kahvesi(modernlesme doneminde domestik kahve) olarak anilmis, aniliyor. Baklava tamam falan eyvallahta kahve ayni olsa da pisme ve icme teknikleri farkli. Adam sana cesme suyu gibi kahve koysa (ki oyle yunanistan da) dese ki bu turk kahvesi kufur edersin degil mi? Eh ayni sey onlar da kahveyi bizim fazla pisirdigimizi dusunuyor.
kahve ne türkün ne yunanındır asıl memleketi etiyopya olup ilk olarak araplar tarafından içildiği düşünülmektedir. ancak literatürde yunan kahvesi diye bir kahve şekli yoktur. kahve çekirdeklerinin kavurma tekniği ve hazırlanış şekli ile türk kahvesi diye dünyaca bilinen bir kahve çeşidi vardır.
dalyaraklık yapıp bir şey biliyormuş gibi kafa sikmenin gereği yoktur zira yunanlılar bile albaylar darbesine kadar kahveye türk kahvesi demekteydi.