sesli harfleri uzatmaktan ve kelimeleri kafasına göre okutmaktan başka bir işlevi olmayan "ğ"nin alfabeden çıkarılması isteğidir.
örnekse; öğretmen kelimesi ööretmen olarak okunurken, eğlence; eylence olarak okunmaktadır. yerine göre sesli harfi uzatan, yerine göre y ekleyen mantıksız bir harftir ve alfabede olmayışı bizleri daha aydınlık günlere ulaştıracaktır.
kelime başına bile gelemeyen bir harf olan "ğ"'nin gereksizliğinin farkında olanların başlattıgı ve sonuna kadar desteklenesi kampanyadır.
adam gibi bir kelimenin başına bile gelemiyorsa mevcudiyetinin ne geregi var?
bütün kelimelerin üzerindeki etkisi hesaplanmadan yapılan istenen kampanyadır.örn:"isteğidir" derken eğer yumuşak g olmasaydı isteeedir şeklinde söylenir ve türkçemizi çirkinleştirmiş olurduk.
dünyada eşine ender rastlanan bu harfin kaldırılması oldukça saçmadır. bu harf türkçeye ayrı bir ses katar. sesli harfleri uzatmaz ayrı bir sestir; arapça ve farsça'da sözcük başında kullanımı da mevcuttur.adı her ne kadar yumuşak olsa da çok delikanlı bir harftir. bunu kaldırmak için yapılan kampanya da son derece yanlıştır.
(bkz: tdk uyuma ğ'ye sahip çık)
saçmalayan kampanya. nitekim, "öretmen"le "öğretmen" arasında çok fark var. ya da "eylence"yle "eğlence" arasında... haa! sen bunları öyle kullanıyosan, bu senin hatandır. onun için de gerekli olan kampanya;
(bkz: türkçemizi doğru kullanalım kampanyası)dır!
basına gelemiyorsa mevcudiyetinin ne gereği mi var ??
e ortasına geliyor işte ve işe de yarıyor. ne de saçma bir mantıktır yahu bu ?
o zaman tek basına okunamıyor diye eziklik psikolojisi içinde olan sessiz harflere de baska bır sey dusunulsun o zaman. alla allaa.