Yanlıstır. O yumurta sarısının civciv olamaya giden yolunda beslenmesini , ihtiyaç duyduğu mineral ve vitaminleri almasını sağlayan su oranı yüksek sıvıdır yumurta beyazı. (bkz: sitoplazma) Sperm ancak yumurta çekirdeğinde bulunabilir o da döllenmiş halde.
yalandır efendim. her yumurta da yoktur. tavuğun yumurtlaması normal olağan durumdur. lakin horozun gondiklemesi ancak civciv olacağı zaman vardır. yani her yumurta da horozun spermi yoktur . horozsuz kümestede tavuk yumurtlar . not:( tavuklar lezde değildir efendim ) sormayın.
Kafa çalışıyor da eksik çalışıyor arkadaş sizde. Şehir böyle yaptı tabi sizi de, elmayo ağaçta görmemiş, çileği toprakta görmemiş, civcivden yumurtadan ne haberi olsun. Soluk benizli beton bebekleri.
Umarım evladının başını okşarken de kendi taşaklarını okşuyor gibi hissetmezsin tövbe tövbe.
Efendim üstte arkadaşların da belirttiği gibi tavuk "çiftleşmese" de yazın ortalama olarak her gün kışın ise daha uzun aralıklarda yumurtlar. Çiftleşmeden yumurtladığı yumurtaya kuluçkaya yatarsa civciv çıkmaz. Yumurtalara yatar 21 gün, neticede bakarsınız ki hepsi bozulmuş. Civciv yok.
Yumurtayı kırdığınız zaman beyazı içinde sarısının kesesine yapışık halde, daha değişik görünümde nisbeten daha beyaz, yumurtanın beyazı gibi saydam olmayan 1cm kadar uzunluğunda bir pelte bulunur ki işte bebeğimiz bu tohum sayesinde olacaktır. Belki sperm demek istediğiniz yer burasıdır. isterseniz kaşık yardımı ile alıp atın, hani yumurtayı haşladığınızda bazen kaşığa gelir de şöööle uzar ip gibi, işte o.
O yapı varsa diri diri bir görünümü var ise buna horoz atlamış demektir. Ancak çiftleşilmemiş yumurtalarda da bu tohuma benzer yapılar bulunabilir. işte bilemiyoruz pek.
Yani sen şimdi horozun sperminden tiksindin de yahu tavuğun götünden çıkıyor gibi görünen pis şeyi yiyorsun da onu hiç yadırgamıyorsun yani.
bizde sperm gibi sıvı bir olgu yoktur. Genelde osuruk gibi bir gaz bırakırız partnerimizin içine. O da yumurta da döllenmeyi sağlar. Ama siz yine de size oral yapıyoruz gibi hissedebilirsiniz.
yumurtanın beyaz kısmını miktar olarak düşünün. 85 kiloluk erkek bir insan evladı bir defada o miktarda sperm üretemez. 3 kiloluk horoz mu o miktarda boşalacak.
ayrıca yumurta oluşması için tavuğun döllenmesi şart değildir. o zaten oluşur. döllenmiş yumurtanın sarısına yapışık nokta kadar spermi ise görebilirsiniz. yiyip yememek ise size kalmış
Yumurtanın beyazı Horoz spermi değil, sitoplazmadır. Sarısı hücre çekirdeği ve kabuğu ise hücre zarıdır. Kısacası yumurta bir hücredir. Dolayısıyla gözle görülür en büyük hücre devekuşu yumurtasıdır. Verilen viki linkinde de horoz spermi ifadesi geçmemektedir.
Yumurtanın beyazı değil, genelde yumurtanın sarisina yapismis durumda olan yogun kivamli ve soluk gri rengiyle ayirtedilebilen inceden sperm görüntüsü de olan maddeler horozun spermidir. Bunlar bazen yumurtanin beyazi içinde de dolanır dururlar. Yumurtayı cırpsaniz bile bunlar hiç yumurtayla karışmaz hep ayrı bi madde oldugunu belli eder ve karışımı her zaman heterojen hale getirir.