Yumurtanın döllenip döllenmediği bununla anlaşılmaz. Sperm ile buluşan yumurtada, Sarının üzerinde düzgün halkalara sahip beyaz bir leke oluşur. Buna blastoderm denir ve embriyodur.
parmağın üzerindeki ise muhtemelen allantoyis kesesi.
Yani yumurta gelişirse onun tuvaleti.
Edit: ayrıca kuluçka görülmeden embriyo gelişimi olmaz. Yenilen yumurtaların hiçbirinde bu sebepten civciv görülmez.
yumurtadan tiksinen arkadaşlara bir süre salçalı yumurta, patatesli yumurta, limonlu yumurta yemelerini tavsiye ediyorum. çivi çiviyi söker, daha sonra eskisi gibi yumurta yemeye devam edeceklerdir.
yok öyle yumurtadan tiksinmek
allah taş eder adamı
yumurtadan tiksinilir mi? sevmemezlik yapılır mı hiç?
çk çk çk
kınadım sizi evet.
--spoiler--
*Yumurta yüksek ısıda sülfürik asit çıkaran bir besin olduğu için on dakikadan fazla haşlamayın.
*Yumurtalar sivri tarafları aşağı gelecek şekilde kapalı bir kapta saklanmalıdır. Böylece daha uzun süre tazeliğini korur ve diğer yiyeceklerin kokusunu almaz.
*Yumurtanın kabuğunu kolayca soymak için kaynattığınız suya bir miktar sirke veya karbonat ekleyin.
*Yumurtanın sarısını beyazından ayırmak için yumurtayı orta boy bir huninin içine kırmanızdır. Yumurtanın beyazı huninin ağzından akıp altına tutacağınız kabın içine düşer. Sarısı ise, huninin geniş kısmında kalır. Yalnız yumurtanın bayat olmamasına dikkat edin. Çünkü bu işlemi yaparken, bayat yumurtanın sarısı patlayabilir.
*Yumurtanın sarısıyla beyazını bir plastik şişe aracılığıyla dünyanın en kolay işiymiş gibi ayırabilirsiniz. Plastik şişeyi sarısının üzerinde hafifçe sıkıp bırakmanız yeterli.
*Yumurtanın taze olduğunu suya atarak anlayabilirsiniz Eğer dibe batıyorsa taze, suyun üstünde kalıyorsa bozulmuş demektir.
*Yumurtalıklarda 500 binden fazla yumurta bulunur fakat bunların yalnız 400 civarındakinde canlı üretimi yapılabilir.
--spoiler--