yumruk atacaklara tavsiyeler

entry29 galeri0
    29.
  1. Sımsıkı kapatın parmaklarınızı, çene altına sağlam geçirin.
    0 ...
  2. 28.
  3. çeneye atmaya çalışın. sağlam bi yumruk karşıdakini bayiltabilir.
    8 ...
  4. 27.
  5. Çek besmeleyi sığın yaradana.
    1 ...
  6. 26.
  7. 1 kol mesafesi olsun aradan, bileğini bükme. Omuzdan çıkar. Kulakla, çene arasında bir yere vur. En baba adamı sümüğe çevirirsin.
    1 ...
  8. 25.
  9. Bileği bükmeden, direkt bir şekilde geçirilmelidir.
    0 ...
  10. 24.
  11. yumruğun olmazsa olmaz 3 önemli ayrıntısı vardır.

    birincisi yumruk en doğru yere atılmalıdır. herkes bişeyler yazmış. yok omuzdan çıkart, elin açısı felan diye, ne açısı, ne omzu amk, o kadar zaman, mekan mı olacak sanki, en önemlisi dediğimiz gibi vuracağınız yerdir. tavsiye: kulak üstü, ya da vücudun ön yan tarafıdır. bel ile kaburganın tam arası.

    vücuda atılacak yumruk elin yan kısmıyla, kafa ve çevresine atılacak yumruk ise elin üst kısmıyla, parmak ekleminin olduğu yerlerle atılmalıdır.

    ikinci önemli detay ise mutlaka yumruk çift atılmalıdır. sağ el yumruk için kaldırılıp hazırlandığında, sol el de o indiği yerden kalktıktan hemen sonra harekete geçmelidir ve sağ elin vurduğu yer tercih edilebilir.

    üçüncü detay ise bel ve bacakların duruşudur. bahsedildiği gibi yumruğu omuzdan çıkartmak önemli ve elzemdir ama, profösyönel sporcu olmayanlar bunu çok beceremeyeceklerdir. çünkü omuzdan atılacak yumruk göğüs kanat kaslarının ve omuz sırt kaslarının gelişmiş olmasını gerektirir. boks ve ya diğer dövüş sporlarıyla uğraşmayanlarda bu çok mümkün olmaz. bu yüzden biz omuz ağırlığı değil, direkt vücut ağırlığını kullanmalıyız. mesafe ne olursa olsun, bel hafif geriye bükülmeli (çok hafif), vücut yumruğu kaldırdığımız istikametin tam tersine çevrilmeli, sallarken de vücut kol bükülmeden öne doğru savrulmalıdır. (vücudun üst kısmı) bunu yaparken ayakların pozisyonu hiç bozulmamalı, eğer mümkün ise omuz genişliği mesafesinin biraz daha azı kadar yanlara açılmalıdır. attığımız yumruktan sonra diğerini daha hızlı kaldırabilmek için yumruğu geri çekmek yerine, onu da destek olarak kullanarak diğer elle hareketin davamı sağlanmalı, ikinci yumruk da 0.5 saniye sonra inmelidir. kesin ve net çözümdür...
    0 ...
  12. 23.
  13. her ne kadar da mert bir davranis olmasa da, erkegin alt bölgesine kuvvetli bir yumruk olayi aninda bitirir.
    0 ...
  14. 22.
  15. yumruğu; kolundan yada bileğinden değil, omuzundan çıkar.
    0 ...
  16. 21.
  17. 20.
  18. gardinizi alir sekilde iyice gerinin kureklerden kuvvet alarak dik acida kavgada iseniz burnu hedef alarak yumrugunuzu simsiki kapatmadan vurun.
    1 ...
  19. 19.
  20. sakin burunun alt bölgesine yumruk atmaya kalkmayın rakibin disi parmaklarınızı kesebilir ayrıyetten rakibinizin hastahaneye gitmesini istiyorsanız tam kaş'ının bittiği yere vurun en az 4 dikişe tamir ettirir.
    1 ...
  21. 18.
  22. elinizin üst tarafindaki sert kisimla buruna veya göze doğru atilan yumruklar en etkilidir.
    0 ...
  23. 17.
  24. topkapidan musta alabilrsin canim kafatasi hasari verir.10 tl.
    1 ...
  25. 16.
  26. öyle gerine gerine atmayı denemeyin sakın. siz atasıya yemiş olursunuz. illa eliniz yumruk şeklinde olacak diye bişey yok kurallara sadık kalmlayın. he yemek üzereyseniz o zaman hafifletmeye çalışın. hdayağın binbir türlüsünü yemiş biri olarak yüzünüzü koruyun. görünmeyen yerlere darbe alın. ki sonrasında etkileri kısa sürebilsin. birileri ne oldu hayırdır demesin (bkz: swh)
    2 ...
  27. 15.
  28. 14.
  29. 13.
  30. sol gardını iyi kapatsın,yumruk atayım derken kamyona çarpmakta var aman dikkat.
    0 ...
  31. 12.
  32. yumruğu savurduktan sonraki bir saniye en savunmasız anınızdır. rakibinize tükürerek olası kontra atağa karşı koyun.
    2 ...
  33. 11.
  34. dayak yemeyi goze almak gerekir. Baskasinin yumrugunu yemeyen kendisininkini balyoz zannedermis hesabi.
    2 ...
  35. 10.
  36. iyi sıkılmamış bi yumruk, parmaktan eder. aklınızda bulunsun.
    ve vuruş mesafesi iyi değilse, o yumruktan bi sikim olmaz.
    1 ...
  37. 9.
  38. parmaklar kapalı olsun, ya da el ayanıza güveniyorsanız, basın tokadı. (bkz: osmanlı tokadı)
    1 ...
  39. 8.
  40. Çeneye vur. Da yumruk pek atma, tokat daha etkili olur. sersemleştirir adamı. Boşuna Osmanlı tokadı demiyolar yani türklerin eline.
    1 ...
  41. 7.
  42. once yumruk yapmayı ogrenın.

    oyle bas parmak bukulmeden yumruk atılmaz, tabıı parmagınıza garezınız yoksa...

    orta parmak hafıf ılerı, bas parmak da yan olarak dıger dort parmagın, tırnaktan sonra gelen eklemlerının uzerınde durmalıdır.

    son olarak hazır hıssedın ve hamleyı yapın.
    4 ...
  43. 6.
  44. mümkünse yumruk atmayın. dirsek, diz yada eklemler daha etkilidir. belirli stilleri öğrenmek lazım.
    1 ...
  45. 5.
  46. bileğinizi bükmeyin, hedefe isabet eden bölgenin seiken olmasına dikkat edin. ha bir de ülkem kırolarının vazgeçilmezi yumrukta işaret parmağı veya orta parmağı biraz öne çıkarma durumunu yapmayın, parmaklarınızın hasar görmesi yüksek ihtimal, bi tarafınızı kırmayın.
    5 ...
© 2025 uludağ sözlük