Bak ben mesela göğsümü olsun götümü olsun neredeyse vücudumdaki her bir adale lifini yulaf sayesinde at gibi kırpıştırabiliyorum, dalga dalga oluyor. Yaşasın yulaf!
Meraklısına tarifi;
Göz kararı yulaf, göz kararı yoğurt, göz kararı kuru meyveler veya mevsimine göre meyve püreleri. Afiyet olsun!
Ultimate kullanıcılar için yulaf;
Glisemik indeksi düşük olduğu için kana daha geç karışır ve kan şekerinizi dengede tutar, fiber bir besin olduğu için mide sıvısına karışınca şişerek mideyi doldurur ve tokluk hissi verir, kaliteli bir karbonhidrat kaynağıdır.
Sabahları açma, poğaça, tost gibi saçma sapan şeyler yiyeceğinize yulaf yiyin, hem acıkmazsınız, hem mideniz yanmaz hem de yağlanmazsınız!
Bayadır yulaf lapası yemedim. iftar için yapayım bari..
Yulaf;sağlıklı, lif kaynağı, tok tutucu ve lezzetlendirilebilir bir besin. Seviyoruz efendim..
Kedylerim de seviyor.. *
Yulaftan tost yapabilirsiniz, oldukça doyurucu ve besleyici oluyor.
4 yemek kaşığı yulaf, 1 yumurta, 1 yemek kaşığı yoğurdu çırpın.
Krep hamuru benzeri bir hale gelince. Önceden kızdırılmış tost makinesine yağlı kağıt koyup dikdörtgen şeklinde yayın hamuru.
Hamur kağıdın arasında kalacak şekilde ısıtın tost makinesinde.
Ekmeğimsi bir hal alınca arasına kaşar koyup 2'ye katlayın.
Kaşar eriyene kadar 2 dakika daha kalsın tost makinesinde, sonra afiyetle yiyin.
Bu arada yulafın kalorisi o kadar da düşük değil, tabii ki beyaz undan, ekmekten iyidir beskeyicilik yönünden ama nasılsa yulaf diye çok da abartmamak lazım.
herhangi bir tadı tuzu olmayan yiyecektir. son yıllarda zayıflama trendlerinin avokadoyla birlikte kurbanı olmuş bir bitkidir. doyuruculuğunu falan bilemem ama tek başına veya sadece yoğurtla falan yiyebilmek mümkün değil benim için.
At yiyeceği.
Edit: at yiyeceği ama insanlarda yiyebilir tabi ben kuru incir süt tarçın veya üzüm süt tarçınla seviyorum o kahvaltık gevrekler yerine böyle yemek daha iyi bence.
2 yemek kaşığı bir dilim ekmege bedel olan tahil. Soguk süt ve meyvelerle bu sıcak yaz aylarinda iyi giden bir atıştirma, yemek. Genelde hafif olduğu icin oglen tüketiyorum. Ayrica çıtır yulaf- musli de deniyor- onlarla da guzel oluyor.
spor yaptığım zamanlarda sıkça tükettiğim lifli besin. besin kelimesini kullanan biri varsa mutlaka spor salonuna gitmiştir haberiniz olsun. başlarda kendimi at gibi hissetsem de daha sonrası tadına alışıyorsunuz ve günlük olarak en az 70-80 gr yulaf tüketmeniz protein oranı ve tokluk açısından yarar sağlıyor. yemekte zorlananlar varsa içerisine meyve dilimleyip dolapta 1 saat kadar tuttuktan sonra hem yulaf sütü emmiş yumuşamış oluyor hem meyve yulafa işlemiş tadını geçirmiş oluyor. ne yazı yazdım be helal bana. yiyin tavsiye ederim.
Yaklaşık 1 aydır her sabah 5 yemek kaşığı yediğim tok tutan at küspesi. Tarif:
Malzemeler:
5 yemek kaşığı yulaf
1 muz
Bir avuç kuru üzüm
Süt
Yapılışı:
Hepsini shakera atıp parçalamak. Sonra da dik kafaya.
Yoğurtla deniyorum olmuyor, sütle ııhhh, meyve suyuyla, gazozla bile denedim bu mereti yok arkadaş olmuyor, çiğnenmiyor yani ben yiyemiyorum.
Sonra birgün dedim ki kendime;
- Zeytin!Sen at değilsin, yulaf yemek zorunda hissetme kendini, bırak yeme amk!
o günden beridir ilişkimizi noktaladık, kafam rahat. evet!
lif deposu yulaf ezmesindeki karbonhidratlar kana yavaş karıştığından enerji seviyelerini sabit tutar, iştah da kontrol altında kalır. katkısız yulaf ezmesi, enerji seviyelerinin sabitlenmesine yardım ederek yoğun antrenman sırasında kaslardaki glikojeni korur. bu glikojen, vücudun ana yakıt kaynağıdır. ınternational journal of sports nutrition & exercise metabolism’de yapılan araştırma, egzersizden üç saat önce düşük glisemik yiyecekleri yiyen erkeklerin yüksek glisemikli yiyenlere göre daha dayanıklı olduğunu ve daha fazla yağ yaktığını göstermektedir.
Süt zaten çözülmeye meyilli bir besin olan yulafı iyice hamur hale getirirken, yağsız ve sert bir yoğurtta kivamini kaybetmeden lezzetini optimum noktaya getirebilirsiniz.
100 gramında 356 kalori bulunan genelde sporcuların düşük gilisemiks indeksi bakımından sabah kahvaltılarında eksik olmayan karbonhidrat kaynaģı. Ilk kez deniyen her 5 kisiden 3'ü söve saya yer ama alışılınca ve özelliklede süt, muz ve bitter çikolatayla kombinlendiginde omletinin efsane oldugu fark edilince o nefret yerini mutluluga bırakır.
vejetaryenler ve kilo almak isteyenler için büyük bir nimettir. onsuz olmaz. fakat kilo almak için yaptığınız programda her gün karıştırıp karıştırıp yapıp sıkılınca bütün planınızın bozulmasıdır. üşengeçler için zordur.